Tuin

Magazine

23 schutting-ideeën voor de tuin: mooi en goedkoop!

Privacy is belangrijk voor iedereen, zeker in de tuin, maar de enorme hoeveel geld die op kan gaan aan de tuinafscheiding zal veel mensen tegenhouden om zorgvuldig werken aan voldoende privacy, door bijvoorbeeld een tuinhek of -heg te plaatsen.

18 januari, 2021

Groene aanslag van je tegels verwijderen: zo doe je het!

Groene aanslag ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit in je tuin, maar is nog eens gevaarlijk ook. Wanneer het regent, wordt het nat en schuif je naar alle kanten. Maar wie wilt er nu urenlang schrobben in de tuin om de groene aanslag te verwijderen…

18 januari, 2021

Dankzij deze 14 tips kun je je kleine tuin laten schitteren

Als we aan een tuin denken, dan denken we ongetwijfeld aan die grote tuinen, vol groen, bloemen en eventueel wat groenten en fruit. Die tuinen die je huis direct veel meer stijl laten uitstralen dankzij omvangrijke en kleurrijke flora en eventueel oo…

06 januari, 2021

10 tips voor het aanleggen van een kleine vijver in je tuin

Ben je van plan om je tuin op te vrolijken? Dan zal je ongetwijfeld al nagedacht hebben over welke soorten van bloemen, planten, bomen en andere mooie groene struiken je er wilt inzetten.

15 december, 2020

Mos verwijderen in een handomdraai: zo doe je het!

In een Japanse tuin ziet mos er prachtig uit, maar tussen je terrastegels of gras is het vaak minder welkom. Bovendien verspreid het zich snel en staat al snel je hele gazon vol wanneer je er niks aan doet.

07 december, 2020

7 mooie voorbeelden van een natuurlijke tuinafscheiding

Een tuin is een plek waar je heerlijk veel tijd kunt doorbrengen tijdens de warme zomerdagen. Of het nu 's morgens is met een kopje koffie of 's avonds met een verkoelend glas wijn, het is altijd genieten.

27 november, 2020

Meer privacy? Zo verminder je de inkijk in je tuin

Of we nu buiten zitten in onze tuin tijdens de heerlijke zomerdagen met een glaasje wijn of tijdens de koudere winterdagen met een warm drankje en warme dekens, we willen altijd wel de nodige privacy willen.

26 november, 2020

Dit kost het om een tuinhuis te bouwen!

Heb je wat extra (berg)ruimte nodig in huis? Of heb je een grote tuin die je graag zo nuttig mogelijk wilt inrichten? Denk dan eens aan om een tuinhuis te bouwen. Van logeerkamer voor je schoonouders tot extra opbergruimte voor je fietsen, werkruimte…

23 november, 2020

Zo kun je een avocadoboom kweken in je eigen tuin

Kun je een avocado pit planten en er een nieuwe boom kweken? Jazeker! De avocadoboom is een fraaie plant met een sierlijk, tropisch blad. En de avocado zelf is natuurlijk ook een heerlijke, gezonde vrucht met veel vitamines en mineralen die we regelm…

22 november, 2020

Rust in de tuin: een geluidswerende schutting plaatsen

Je kent het wel, je zit net lekker ontspannen in de tuin en dan hoor je ineens veel lawaai in de tuin van de buren. Als je woning gelegen is langs een drukke weg, dan hebt bij voorbaat al oordoppen nodig om buiten te kunnen zitten.

20 november, 2020