Tuin

Magazine

Je eigen Italiaanse tuin, mediterraanse schoonheid in de achteruin

Italiaanse tuinen zijn enorm populair in Nederland. En zelfs als je nu niet direct een beeld hebt van een Italiaanse tuin, dan menen wij dat je toch precies weet waar we het over hebben.

08 april, 2021

Kale muur of schutting? Maak er een prachtige groene muur van!

Lege muren kunnen soms een uitdaging vormen. Aan de ene kant, zorgen ze voor veiligheid en verbergen ze je huis waardoor je voldoende privacy hebt. Aan de andere kant zijn het elementen die niet altijd een lust voor het oog zijn.

06 april, 2021

Zo maak je een paradijs van je kleine tuin

Eindelijk kunnen we genieten van wat meer zon. Tijd voor de tuin dus! Maar wat nu wanneer je niet zoveel ruimte hebt? Of alleen maar een balkon? Hoe maak je daar die heerlijke groene oase van? Dan komt het aan op je creativiteit, groene vingers en de…

05 april, 2021

27 ideeën om je kleine tuin gezelliger te maken

Je denkt misschien dat je alleen maar met een grote tuin voor enorm veel gezelligheid kan zorgen. Toch is niets minder waar. Je tuin kan namelijk, ongeacht de grootte, veel vreugde in je leven brengen.

04 april, 2021

Een strakke vijver aanleggen: wat komt daar allemaal bij kijken?

Vijvers zijn er in allerlei soorten en maten: van een grote waterbak op je balkon tot een klein meer in een grote tuin. Bij elke soort tuin past weer een ander soort vijver en uiteraard staan jouw wensen en budget daarbij centraal.

02 april, 2021

Je vijver schoonmaken: zo doe je het!

Er is niets dat zoveel rust en sereniteit uitstraalt als een mooie vijver zoals deze. In landen als Japan vind je daarom in vrijwel elke tuin een waterelement. Stromend water zorgt voor die perfecte balans en aangename frisse sfeer.

01 april, 2021

14 uitdagende ideeën voor kleine tuinen

Een dode hoek in de tuin, de borders in je tuin, een schaduwrijke plek onder een boom. Vaak zijn het delen van een tuin waar we geen raad mee weten. De omstandigheden zijn niet altijd optimaal en de ruimte is zo klein dat het moeilijk is om er echt e…

31 maart, 2021

Zelf een pergola maken, zo doe je dat!

Met een pergola op het terras of op een andere plek in de tuin maak je een fijne beschutte plek waar je buren je niet kunnen zien en je rustig wordt van het groen om je heen. Onder een pergola kun je zitten, lekker eten, wandelen of genieten van het…

29 maart, 2021

Weinig ruimte? Slimme tips voor de moestuin in een kleine tuin

Het neemt de laatste jaren razendsnel toe aan populariteit: een moestuin in je eigen tuin. Het staat niet alleen leuk zo’n hoek of bak met allerlei frisgroene groenten of kleurig fruit. Het is ook nog eens heerlijk om eigen gekweekte groenten te eten.

28 maart, 2021

Inspirerende buitenvloeren: 10 ideeën voor je terras

Vloeren in je huis zijn net zo vanzelfsprekend als deuren en ramen: het hoort bij je huis. Maar ook buitenshuis heb je natuurlijk heel veel keuze als het op vloerbedekking voor buiten aankomt.

27 maart, 2021