architectuur magazine

Magazine

Nieuwbouw en vergunningen: wat mag wel en wat mag niet?

Nu de kans zeer groot is dat je een tijdje thuiszit, al dan niet samen met je partner, is het natuurlijk wel zo dat je alle rust en tijd hebt om je te oriënteren op de toekomst.

31 maart, 2020

Een ruim en multifunctioneel huis

Op een ruime kavel in Breda stond slechts een garage, die verbouwd zou gaan worden en voor de rest hadden de architecten van DDP-Architectuur de vrije hand om aan de slag te gaan met het ontwerpen van een ruim en multifunctioneel huis.

27 maart, 2020

Een bijzondere schuurwoning in Assendelft

Met zeer grote regelmaat laten we je op homify de mooiste nieuwbouwprojecten zien. Vaak zie je dan beelden van woningen die al gebouwd zijn, maar in dit geval gaan we een project bekijken dat nog gerealiseerd worden.

26 maart, 2020

De werkwijze van YBB Architecten

Heb je wel eens vaker werk van YBB Architecten uit Amsterdam bij ons voorbij zien komen? Die kans is namelijk aanwezig, want deze architecten weten zowel binnen als buiten de mooiste woningen én bedrijfspanden te ontwerpen.

25 februari, 2020

Een kubistische watervilla in Nieuwkoop

Wonen aan het water: in Nederland zijn heel wat fijne plekjes te vinden waar dat mogelijk is. En hoe aangenaam is het dan als jij je eigen plek aan het water helemaal zelf kunt laten ontwerpen? In dit geval gaan we kijken naar een kubistische watervi…

22 februari, 2020

De houten woonark bovenop de zwarte rots

Een houten woonark boven een zwarte rots, het klinkt wel erg poëtisch! Maar als je dit leuke project gaat bekijken, dan kom je snel tot de ontdekking waarom de architecten van Rhaw voor deze omschrijving hebben gekozen.

19 februari, 2020

Een Mediterrane villa op maat

Een Nederlandse architect van Italiaanse afkomst die een Mediterrane villa ontwerpt die is gesitueerd aan de zuidelijke kust van Sicilië. Kan het nog mooier? De eclectische invalshoek die bij het ontwerp is gebruikt is zonder enige twijfel de moeite…

17 februari, 2020

Heerlijk eclectisch wonen in het bos bij Amersfoort!

Wonen in een landelijke omgeving, met de stad binnen handbereik. Dat is doorgaans een ideale combinatie! In het geval van de woningen waar we nu een kijkje gaan nemen is dat ook zeer zeker zo.

06 februari, 2020

Inspirerend werken in de oude Maliegarage

Een oude garage omgetoverd tot multifunctionele werkruimte. Dat hebben de experts van Rhaw Architecture voor elkaar gekregen met de oude Maliegarage aan de Maliebaan in Utrecht.

30 januari, 2020

Het mooiste werk van een veelzijdige architect

Een architect is doorgaans degene die een gebouw ontwerpt en daarbij voornamelijk de focus legt op de buitenkant van een huis of ander bouwwerk. Sommige architecten gaan echter verder dan dat en zorgen ook dat de inrichting op fraaie wijze wordt verz…

15 december, 2019