architectuur magazine

Magazine

Ze zijn in no-time gebouwd: 6 geweldige kleine prefab woningen!

Prefabwoningen kies je uit een catalogus. De onderdelen zijn, zoals de naam al impliceert, geprefabriceerd en worden vervolgens op een bepaalde locatie gemonteerd. In tegenstelling tot conventionele projecten, worden geprefabriceerde huizen als een s…

21 maart, 2021

6 mooie gelijkvloerse woningen

De meeste woningen in ons land hebben meerdere verdiepingen. Door de hoogte in te bouwen kun je meer ruimte kwijt op een kleiner stuk grond, iets wat in het kleine Nederland natuurlijk geen overbodige luxe is.

20 maart, 2021

Hoe bouw je een eigen huis met een laag budget?

Wie droomt er niet van? Een eigen huis bouwen! En dan het liefst op een mooie plek in de natuur… . maar wel met alle faciliteiten van de stad binnen handbereik. Het lijkt onbereikbaar. Toch kan het wel degelijk te realiseren zijn.

18 maart, 2021

Een oude boerderij renoveren? Waar moet je op letten en hoe ga je te werk?

We dromen allemaal wel eens van een landelijke boerderij ver weg van de drukte van de stad, omringd door de geur van vers gemaaid gras, vrolijke koeien in de wei en weelderige bloemen.

17 maart, 2021

17 fantastische ideeën voor een klein appartement

Hoewel we allemaal dromen van een ruim appartement, voldoet de realiteit jammer genoeg niet aan de verwachtingen. We hebben namelijk niet allemaal een grote portefeuille en daar komt nog eens bij dat de appartementen in grote steden steeds kleiner wo…

06 maart, 2021

Huizen in de Amerikaanse bouwstijl; 8 kenmerken

We hebben in de media genoeg beelden zien bovendrijven van Amerikaanse huizen om er een impressie van te genereren. Maar wat kenmerkt nou precies het Amerikaanse huis? Welke bouwstijl, details en vormen passen hierbij? Dit is een interessante kwestie…

21 februari, 2021

Ideeën opdoen? 17 x een super unieke uitbouw!

Vraag het elke architect en deze zal je vertellen dat het toevoegen van een fraaie uitbouw aan je huis zowel een geweldige manier is om meer ruimte toe te voegen als om de waarde van je huis te vergroten.

20 februari, 2021

Een uitbouw van glas en staal: zo mooi kan het zijn! 7 schitterende voorbeelden

Als je nou een beetje een gebrek aan ruimte in huis hebt, dan zijn er heel wat opties te bedenken om de leefruimte die je tot je beschikking hebt te vergroten. Verhuizen naar een groter huis bijvoorbeeld, maar vaak zijn er ook meer dan voldoende moge…

11 februari, 2021

Zo bouw je een fantastisch lowbudget huis

Een huis bouwen is hartstikke leuk. Je kan het helemaal zo maken en vormgeven als je zelf wil. En omdat je zelf de controle hebt, kun je ook de kosten een beetje in de hand houden. Zelf een huis bouwen is natuurlijk niet goedkoop.

05 februari, 2021

Combineer moderniteit en natuur perfect dankzij Studio Floris

Huizen, appartementen en woningen komen in allerlei vormen, formaten en stijlen voor. Van de klassieke bouwstijl met de statische gevel tot de ultramoderne stijl met de dynamische glazen vlakken.

03 februari, 2021