architectuur magazine

Magazine

Bijzondere villa's van Rotterdamse bodem

Het ontwerpen van huizen is uiteraard de taak van architecten. Maar het type huis (of een ander gebouw dat ze ontwerpen) kan natuurlijk erg verschillen. De experts van Thijssen Verheijden Architecture & Management uit Rotterdam zijn wat dat betre…

11 december, 2019

Een indrukwekkende woonboerderij!

Hoe vaak lees je niet dat er steeds meer boerderijen in Nederland verdwijnen. Vaak zijn het karakteristieke bouwwerken die op een andere manier ook een prima tweede leven kunnen krijgen.

10 december, 2019

De kosten van jouw ideale huis op een rijtje

Een nieuw huis (laten) bouwen is een fantastisch avontuur! Misschien heb je daar wel ervaring mee of sta je voor het eerst aan het begin van een dergelijk project. De steun van familie, vrienden en niet te vergeten een hypotheekverstrekker, kan dan v…

10 december, 2019

Inspirerende kunst met schelpen en hout

Een beetje kunst aan de muur kan je interieur een hele leuke impuls geven. In veel gevallen is het toevoegen van een fraai kunstwerk dan ook al een manier om de sfeer helemaal te veranderen.

09 december, 2019

Een bijzondere bungalow in Zeewolde

De architecten van Studio Floris uit Amsterdam weten ons elke keer weer te verrassen met fraaie projecten die wij je uiteraard met veel plezier laten zien. In dit geval gaan we weer eens bij een bungalow kijken.

05 december, 2019

Nieuwe architectuur bij een oude villa

Een oude villa in het prachtige Noord-Hollandse Bergen is uiteraard een fantastische plek om te wonen. Opknappen en onderhouden is doorgaans het belangrijkste bij een dergelijk monumentaal huis.

03 december, 2019

Een huis aangepast op de omgeving

Op het gebied van architectuur is veel mogelijk, heel erg veel. Een blik op alle projecten die je bij homify kunt vinden zegt wat dat betreft genoeg. Vooral bij moderne huizen is het zo dat de architectuur schril af kan steken tegen de omgeving.

29 november, 2019

Prachtige villa met een knipoog naar de jaren 30

Of het nou om een klein huis of om een hele grote villa gaat: architecten gebruiken altijd een bepaalde stijl, of een combinatie daarvan, om een ontwerp te maken. In het geval van de villa in Schiedam die je zo uitgebreid te zien krijgt, hebben de ar…

20 november, 2019

Een inspirerende eclectische villa aan zee

Wonen aan zee is voor velen zo’n droom waarvan ze hopen dat die ooit werkelijkheid wordt. Dat kan in Nederland, maar aan de Siciliaanse kust wordt het gelijk nog een stukje aantrekkelijker! De Italiaans-Nederlandse expert van MEF Architect heeft een…

19 november, 2019

20 prachtige gevels ter inspiratie

Als je een nieuw huis laat bouwen, en dan zeker een in de vrije sector, dan is de (voor)gevel het visitekaartje van je woning. Bij homify zijn talloze architecten te vinden die de meest mooie ontwerpen voor je kunnen maken.

16 november, 2019