De Slaapkamer Ideeën voor 2015: Slapen Als een Roos

Stoa. Stoa.
Villa Dalí, 123DV Moderne Villa's 123DV Moderne Villa's Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

We zijn er een groot deel van ons leven en daarom verdient de slaapkamer extra aandacht. Er zijn legio manieren om de slaapkamer in te richten, maar het is onbegonnen werk op die allemaal zelf te verzinnen. Daarom zetten we in dit artikel een aantal ideeën voor je op een rij, die je gegarandeerd in 2015 als een roos zullen laten slapen.  

Slapen doe je in een Verhoogde Staat van Ontspanning

Voor de mens die van het rustieke leven genieten kan is deze slaapkamer een juweeltje. De balken aan het plafon geven het vertrek een middeleeuwse sfeer. De boog in de linkerbovenhoek van de afbeelding doet denken aan vormen die ook in kerkgebouwen of kapellen gebruikt worden. Als we kijken naar de verhoging, waarop het eenvoudige bed staat, dan valt het op dat het vloerelement de slaapzone afbakent en benadrukt. Alsof je even in een andere ruimte en tijd stapt, en je dagelijkse beslommeringen even helemaal mag vergeten. Het is een ruimte waar de slaap stilletjes gevierd wordt. 

Wakker door de Zon

Ben je anti wekkers, en wil je het liefst op een natuurlijke, fijne manier wakker worden, let dan goed op bij dit idee. Deze slaapkamer heeft namelijk datgene wat je zoekt. De ontwerper heeft het bed met het hoofdeinde naar het raam geplaatst, waardoor je via de prachtige ramen elke ochtend weer door het zonlicht wordt gewekt. De notenhouten wanden herbergen de kasten waar jij heel eenvoudige en prachtige weggewerkt je kleren kunt vinden. Wat een ruimte heeft deze kamer jouw te bieden! En dat bed, is het niet heerlijk?

De Toekomst van het Slapen

Een kingsize bed is heerlijk, en een hemelbed natuurlijk een romantisch droommeubel, maar een ligzakbed ligt misschien wel het lekkerst. Het wonderlijke ding vormt zich op futuristische wijze naar je lichaam, waardoor je in een ergonomisch verantwoorde slaap belandt, en 's ochtends als herboren wakker wordt. De mensen die de zon als wekker gebruiken zullen zich in deze kamer ook erg thuis voelen. De vloerbedekking heeft bijzondere, aardse bruinkleuren, die jou in contact met de aarde brengen. Als je gaat slapen lig je dicht bij de grond, en zo vloeien de negatieve energieën gemakkelijk weg. Heerlijk idee!

Een Zolderkamer met Stijl

Bij een zolderkamer denken we vaak aan muf, stoffige vertrek waar de oudste des huizes woont. Als we naar dit interieur kijken, dan wordt dit beeld toch aanzienlijk bijgesteld. De grote dakramen vullen de kamer met licht, en geven zicht op de hemel. Wat een prachtige gezicht zal het zijn wanneer het volle maan is, en de sterren aan de heldere hemel voor je stralen. Het kingsize bed ligt heerlijk, en achter je bevindt zich een wand waar je met je rug tegenaan kunt zitten als je 's avonds nog even een boek wilt lezen. Aan de linkerkant van de kamer bevindt zich een luxe uitgevoerde kledingkast waarin jij jouw favoriete kleding hangt. Maar het kan ook anders… … .

Majestueuze ideeën

Omkleden is een dagelijks ritueel, maar het is geen automatisme. Omdat het een ritueel is, dient het met veel betekenis en waarde bezien te worden. Deze kleedkamer of in loopkast is een speciale ruimte waarin je dit belangrijke ritueel uitvoert. De ladekast annex zitbank biedt je de mogelijkheid om je shirts of bloesjes op te bergen, en daarnaast is er een zitplaats waar je kunt zitten tijdens het aantrekken van je schoenen. De kast met schuifdeuren geeft je alle opbergruimte die je nodig hebt. Kijk die schoenen eens mooi in de kast staan, en er is altijd ruimte voor meer op de plank! Als deze ruimte grenst aan je slaapkamer, dan begint elke dag gewoon goed.    

Een Vrouwelijke Toets

Zoek je zachte, zoete nachten, ga dan liggen in deze slaapkamer. De kleuren kalmeren je gemoed, en de hemels witte muren doen je in engelen geloven. De paspop in de hoek is in ieder geval engelachtig aanwezig. Het brengt een schattige, artistieke sfeer binnen de kamer. De gordijnen worden sierlijk bijeengehouden door prachtige embrassekoorden, waardoor die galante vorm ontstaat. De lamp past goed in het interieur, juist omdat deze een beetje afsteek bij de rest. Hij biedt een goed tegenwicht waardoor de zoetheid niet too much wordt.      

Slaapkamer voor de Gasten

Guest Bedroom homify Moderne slaapkamers

Wie is niet graag te gast in deze ruime slaapkamer met prachtige notenhouten vloer! De kast links geeft je de mogelijkheid om de kleding die je bij je hebt op te hangen. Achterin de diepe kamer bevindt zich het zitgedeelte, waar je wellicht wat zaken kunt door nemen. Daar vind je ook het sanitair waar de persoonlijke verzorging plaats kan vinden. De sfeervolle verlichting accentueert de vorm van het dak. En kijk eens wat een prachtig uitgevoerd houtwerk aan de linkerwand. Deze kamer is ook geschikt voor verhuur aan toeristen. Je zou een bed & breakfast kunnen beginnen!

Het Bed als Handige Bewaardoos

Dormitorios y Armarios, Baixmoduls Baixmoduls Moderne slaapkamers

We willen allemaal wel meer ruimte om onze spullen netjes op te bergen. De ontwerper van dit bed heeft deze wens vervuld. Wat een handig idee! Nu heb je niet allemaal spullen onder je bed liggen waardoor stofzuigen een kriem is. Het wandpaneel achter het bed, evenals de abstracte kunst die aan de muur hangt, geven deze slaapkamer een relaxte sfeer en de artistieke twist die jou prikkelt. De groene kleden op de eenvoudig mooie, houten vloer stralen één en al natuurlijkheid uit. En wat laat die schuifduur veel verkwikkende daglicht binnen! Dit is een kamer om in te slapen, maar ook om in te dagdromen. 

Zoek je inspiratie? Ga dan eens langs in het Huis in Chayagasaka, dan zie je hoe ze in Japan over architectuur denken.

Heb je een vraag over binnenhuisachitectuur, stel deze aan een expert op ons forum.

Hoe ziet de slaapkamer van jouw dromen er uit? Vertel het ons op het forum!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine