6 balkons die een bijzondere transformatie hebben ondergaan!

Johan van Dijk Johan van Dijk
2 QM BALKON IM KAROVIERTEL, HAMBURG, DIE BALKONGESTALTER DIE BALKONGESTALTER Balkon, veranda & terras
Loading admin actions …

Een balkon, of die nou groot is of heel erg klein, heeft net als een tuin en het interieur van je huis de nodige aandacht en onderhoud nodig. Maar nog vaker dan een tuin, wordt een balkon een ondergeschoven kindje. Vaak is het op een gegeven moment een groen uitgeslagen opslagruimte en soms lijkt het haast op een schroothoop. Dat is natuurlijk heel erg zonde! We laten je daarom 6 prachtige gereviseerde balkons zien die je allerlei ideeën kunnen geven. En zelfs voor het allerkleinste balkon bestaan er leuke oplossingen. Laat je dan ook aangenaam verrassen.

1. Voor: een leeg balkon

Laten we direct zeggen dat het veel erger kan dan dit, maar dit is wel een typisch voorbeeld van een balkon dat amper gebruikt wordt. En al is het dan misschien niet zo groot, je kunt hier zeker wat leuks van maken. Heb jij al ideeën of zou je een hovenier inschakelen? Laten we gaan kijken hoe het geworden is!

Na: heerlijk eclectisch

Wat een heerlijk eclectisch balkon is dit toch geworden. Rustiek, retro en een oosters tintje geven deze plek een heerlijke sfeer. En dat is toch wel een zeer aangenaam plekje om lekker te kunnen ontspannen. Relaxen onder de parasol en ondertussen ook nog genieten van mooie planten en bloemen. Dit ziet er beter uit dan menige tuin!

2. Balkon en serre in één!

Dit balkon is wel een heel bijzonder exemplaar, want het is een balkon en serre in één! Daarmee is het een plek waar je zowel in de zomer als in de winter heerlijk kunt genieten. In de winter hou je de ramen gewoon dicht en in de zomer zet je ze lekker open. Je kunt het door middel van de schuifdeuren ook ideaal gebruiken als verlengstuk van je woonkamer.

3. Het kleine balkon

Dit is een prachtig voorbeeld van een klein balkon. Met een oppervlakte van slechts 2 vierkante meter heb je maar zeer beperkt de ruimte, maar doordat die heel erg goed is ingedeeld merk je daar eigenlijk weinig van. Je kunt hier heerlijk met z’n tweeën ontspannen en ook nog eens barbecueën. Leuke accessoires en planten maken het helemaal compleet.

4. Een dakterras

Van heel erg klein naar heel erg ruim: dit is eigenlijk meer een dakterras dan een balkon. En dit is natuurlijk een ideale plek om heerlijk te ontspannen én om leuke feestjes te geven. Lekker barbecueën en eten aan tafel. Was dat maar mogelijk op elk balkon! En na het eten ga je heerlijk relaxen in de loungeset.

5. Zonkamertje

Dit is eigenlijk meer een kamer dan een balkon en wij dopen het dan ook om tot zonkamertje. Een heerlijk plekje om heerlijk te genieten van de eerste zonnestralen, ook als het buiten koud is. En je zou dit zelfs als slaapkamer kunnen gebruiken, want reken maar dat je hier heerlijk kunt liggen. De stijl die is gebruikt is ook zo leuk: een hele mooie combinatie van modern en rustiek.

6. Een kleine tuin

Het nadeel van een appartement is het ontbreken van een tuin. Maar waarom zou je het balkon niet gewoon omtoveren tot een kleine tuin? Dat is precies wat hier is gebeurd! Kunstgras op de vloer, bloembakken rondom en het tuingevoel is helemaal compleet. Zo kun je dus alsnog van je eigen tuin genieten en heb je ook nog eens een panoramisch uitzicht vanuit je tuinstoel. Een heerlijk plekje wat ook zo maar eens jouw balkon zou kunnen zijn. Met een beetje geld en moeite heb je dat zo voor elkaar.

Heb je genoeg nieuwe ideeën gekregen of wil je toch nog meer weten? In dat laatste geval kun je hier ook even een kijkje nemen.

Welk balkon is jouw favoriet? We horen het graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine