7 tips voor een harmonieuze woon- en eetkamer

larapappers larapappers
DEPARTAMENTO EN LAS LOMAS, MAAD arquitectura y diseño MAAD arquitectura y diseño Eclectische woonkamers
Loading admin actions …

Vaak zijn de woonkamer en de eetkamer in dezelfde ruimte. Om ervoor te zorgen dat de ruimte daardoor niet te rommelig wordt is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

Daarom hebben wij voor jou vandaag 7 woon- en eetkamers op een rijtje gezet waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de beschikbare ruimte. Kijk mee en leer!

1. Ga voor kleur

Veel mensen denken dat een ruimte die voor twee doeleindes wordt gebruikt een rustgevend interieur moet hebben. Dat klopt, maar dit hoeft niet te betekenen dat er geen gebruik gemaakt kan worden van kleur. 

Zoals je bij deze ruimte namelijk ziet is er gekozen voor een combinatie van blauwe, rode en gele kleuren. Toch oogt deze ruimte niet chaotisch. Dit komt doordat het kleurgebruik goed is ingezet; de eetkamer is duidelijk van de woonkamer te onderscheiden. Heb jij hier hulp bij nodig? Raadpleeg dan gerust een interieurontwerper.

2. Een centraal punt

homify Minimalistische eetkamers Hout Hout

Als de ruimte zowel een woonkamer als een eetkamer is, dan is het belangrijk om deze twee plekken duidelijk van elkaar te onderscheiden. Zorg er daarom voor dat zowel de eetkamer als de woonkamer beiden een centraal punt in de ruimte zijn. Dit doe je door middel van een duidelijke afbakening.

Op de foto zie je dat de grote lamp in het midden van de ruimte gebruikt wordt als scheiding. Dit kun je ook doen door middel van een kunstwerk, kast of plant in het midden van de ruimte te plaatsen.

3. Dezelfde stijl

homify Minimalistische eetkamers

Om de rust in de ruimte te bewaren kun je ook een bepaalde stijl inzetten. Zorg ervoor dat zowel de woon- als de eetkamer in deze stijl is ingericht en de ruimte voelt al snel harmonieus aan. 

Een tip hierbij is om op de kleuren te letten. Gebruik in de woon- en eetkamer dezelfde kleuraccenten voor een harmonieus gevoel.

4. Gebruik verlichting

Een andere manier om ervoor te zorgen dat de woon- en eetkamer van elkaar gescheiden zijn, is het gebruik maken van verlichting. Ook door middel van verlichting kun je de woonkamer van de eetkamer onderscheiden.

Bij deze ruimte zie je dat door middel van grote, bedrukte lampenkappen de scheiding tussen de eetkamer en de woonkamer benadrukt wordt. Verlichting is natuurlijk ook een uitstekend idee omdat het veel charme met zich mee brengt. Kies daarom gerust voor een bijzonder licht met een warme, gele gloed. Dit zorgt voor een gezellige sfeer in huis!

5. Verschillende kleuren

Door het inzetten van verschillende materialen, kleuren en stijlen kun je ervoor zorgen dat de woon- en eetkamer duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn.

Let er hier wel bij op dat je de kleuren in eenzelfde kleurenpalet houdt, of dat de stijlen niet teveel van elkaar afwijken. Je wilt namelijk liever niet dat het een bonte boel wordt. Bij de ruimte op de foto zie je dat er een duidelijk onderscheid gemaakt is tussen kleur; de eetkamer is geheel in het wit en de woonkamer heeft meerdere bruin tinten. Hierdoor zijn beide ruimtes duidelijk van elkaar te onderscheiden.

6. Wees gerust duidelijk

homify Minimalistische eetkamers

Jij wilt graag dat de woonkamer en de eethoek duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn? Jij hebt liever niet dat jouw gasten niet weten waar ze moeten gaan zitten? Wees dan duidelijk!

Plaats de eethoek zo dat deze niet opgaat in het interieur van de woonkamer. Bij dit project zie je dat er een duidelijk onderscheid gemaakt is tussen de eethoek en de zithoek. Niet alleen door de afstand tussen de zithoek en de eethoek, maar ook door het kleurige tapijt.

Heb jij hulp nodig bij het inrichten van jouw woon- en eetkamer? Raadpleeg dan gerust een professional

7. Bewegingsruimte

Een hoofdregel bij het scheiden van een woon- en eetkamer is dat er voldoende bewegingsruimte moet zijn. Indien er onvoldoende bewegingsruimte is, oogt de ruimte al snel vol en rommelig.

Zorg er daarom voor dat de eethoek en de zitkamer niet te dicht bij elkaar staan en maak gerust (indien dit mogelijk is) plek vrij voor niets. Je leest het goed, niets. Niet alleen door het inzetten van meubels maak je namelijk een duidelijke scheidingslijn tussen de woon- en eetkamer, maar ook door ruimte vrij te maken zorg je dat er een duidelijke scheidingslijn is.

Heb jij behoefte aan meer tips? Bekijk dan ook deze 6 leuke tips voor  jouw woning voor een appel en een ei! 

Welke tip spreekt jou het meest aan?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine