Kostenbesparend inrichten: leuke tips om goedkoop je huis te verfraaien | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kostenbesparend inrichten: leuke tips om goedkoop je huis te verfraaien

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne woonkamers van Laura Canonico Architetto Modern
Loading admin actions …

Je huis inrichten is erg leuk om te doen. Zeker als je zelf veel creatieve ideeën hebt, dan is het een aangename onderneming. Maar er kleeft vaak één groot nadeel aan: het budget. Gelukkig hoeven leuke en creatieve oplossingen niet altijd heel veel geld te kosten. We hebben daarom voor je een aantal leuke tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen om op een kostenbesparende manier je huis in te richten en te verfraaien. Daarbij is dankbaar gebruik gemaakt van een aantal foto’s die gemaakt zijn naar aanleiding van een project van de Italiaanse architecten van Studio Radicediuno.

Een ‘tattoo’ op de wand

Muren kunnen net zoveel verschillende verschijningsvormen hebben als interieurs: sober geverfd in witte of donkere tinten, voorzien van een uitbundig behang of gewoon een bakstenen uiterlijk. Als je strakke witte muren in je huis hebt, of wanden in een andere kleur, dan kun je er voor kiezen om een soort van ‘tattoo’ op de muur aan te brengen. Een leuke tekst, een mooie tekening of iets anders wat je mooi en aantrekkelijk vindt. In dit geval zien we een mooie witte muur waarop een leuke combinatie van een tekst en grappige tekeningen is aangebracht.

Koop een restpartij op

Je ziet een woonkamer met een prachtige houten parketvloer. Misschien is je eerste reactie nu wel dat dit een zeer prijzige vloer zal zijn. Vaak is dat ook het geval, maar als je een relatief kleine woonkamer of een klein appartement hebt, dan kan het voor jou zeer voordelig zijn om een restpartij van een vloer op te kopen. Je bent dan stukken goedkoper uit, maar hebt wel een schitterende en kwalitatief hoogwaardige vloer. En dit geldt natuurlijk ook voor andere types vloer, maar ook voor onder meer verf en behang.

Ledverlichting

Ledverlichting is in de aanschaf over het algemeen wat duurder dan de meer ‘ouderwetse’ verlichting, maar bespaart ontzettend veel op de energierekening. En dat is natuurlijk ook een mooie manier van geld besparen. Daar komt nog bij dat er steeds meer ledverlichting verkocht wordt, waardoor de prijs steeds meer daalt. Vooral een zoektocht op het internet kan je relatief goedkope verlichting opleveren.

Oud en nieuw combineren

Een oplossing die jou heel erg veel geld kan besparen, is oud en nieuw met elkaar combineren. Vaak zorgt dit voor een fantastisch effect! Neem nou deze keuken: een combinatie tussen oudere meubels en moderne elementen doet het hier heel erg leuk. Maar ook voor vrijwel alle andere ruimtes in je huis kan dat het geval zijn. Volg je eigen creativiteit en zoek eventueel ook via homify naar de leukste stijl ideeën.

Creatieve wanddecoratie

In het begin hadden we het al over schilderingen op de muur, maar er zijn ook andere oplossingen te bedenken. Wat dacht je van het zeer creatieve hergebruik van oude fotolijstjes, zoals in deze slaapkamer. Juist door erg geen foto’s in te plaatsen ontstaat een hele unieke uitstraling. En die lijstjes hoeven natuurlijk helemaal niet veel te kosten.

Een leuk tegelontwerp

Een plaatje uit de badkamer mag in dit overzicht ook niet ontbreken. In deze mooie ruimte kun je erg creatief met tegels aan de slag gaan. Neem nou dit leuke tegelontwerp als uitgangspunt. Zelfs met resttegels is dit effect te bereiken. Ook weer zo’n ontzettend leuke manier om een ruimte te verfraaien. Voor je keuken ook een hele leuke oplossing.

Ben je aangenaam verrast door deze kostenbesparende interieurtips? We hopen dat je er ook voor je eigen huis iets mee kunt gaan doen. En als je nog meer wilt weten, dan kunnen we je daar ook mee helpen. Bekijk ook dit overzicht voor inspiratie.

Heb jij leuke tips om toe te voegen aan deze lijst? We houden ons aanbevolen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!