Voor en Na: een compleet vernieuwd huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een compleet vernieuwd huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Tuncer Sezgin İç Mimarlık
Loading admin actions …

Een zomerhuis of een vakantiewoning is een schitterende luxe. Lekker genieten van mooi weer en een onaangename omgeving, de ideale vorm van vakantie! Maar wat nou als het huis in de loop van de tijd een beetje gedateerd is geraakt? Dat kan wel eens ten koste gaan van je vakantiegevoel! Bij dit huis in Turkije was dat ook het geval. Gelukkig is aan die situatie dankzij ervaren interieurarchitecten een einde gekomen. Het resultaat is een huis dat weer heel wat vakantieseizoenen een heerlijk onderkomen kan zijn.

Voor: eenvoudig en verouderd

Een eenvoudig interieur hoeft niet per se nadelig te zijn, zeker niet als het om een vakantiewoning gaat. In dit geval was het interieur niet heel erg vervelend, maar het was toch vooral een beetje verouderd. Iets meer luxe en comfort was zeker wenselijk. Het mooiste element was de oude natuurstenen vloer. Maar ook daar mocht toch wel een en ander aan worden opgeknapt.

Tijdens: stevig slopen

De oude ruimte wordt hier al stevig onder handen genomen. Maar om iets weer opnieuw op te kunnen bouwen moest er in dit geval gesloopt worden. Je ziet hier goed dat het om een mooi, oud huis gaat. Mogelijkheden genoeg, maar hoe zal het aan worden gepakt?

Na: moderne invalshoek

Er is gekozen voor een moderne invalshoek bij deze verbouwing. Ook de oude trap heeft de sloop niet overleefd. Maar er is een wel heel bijzonder exemplaar voor in de plaats gekomen! Wederom is gekozen voor een natuurstenen vloer, maar die heeft door het compleet veranderde interieur een hele andere uitstraling gekregen. De moderne sfeer heeft ook wat minimalistische en warme tinten gekregen. Erg groot is het niet, maar wel heel erg gezellig en comfortabel. Zie jij jezelf hier al vakantie houden?

Voor: vervallen keuken

De keuken was misschien wel het hardst aan vervanging toe. Een sterk verouderde afzuigkap en scheve keukenkastjes wekken de indruk van een vervallen keuken. Door de muren was er ook vooral sprake van een hokkerig en daardoor wat beklemmend gevoel. Toch is het niet heel erg lelijk. Maar de interesse naar de nieuwe situatie wordt bij ons wel stevig gewekt, dat geldt vast ook voor jou!

Na: lekker eigentijds koken

Als je de oude situatie met de nieuwe vergelijkt, dan zie je toch wel heel duidelijk een zeer grote verbetering. Hier kan lekker eigentijdse gekookt worden in een moderne omgeving. Aangezien dit project door interieurarchitecten is begeleid, is er aan de aankleding natuurlijk heel erg veel aandacht besteed. Neem nou de bijzondere constructie boven het fornuis: is het een lamp of een afzuigkap? Een combinatie tussen beide lijkt het meest voor de hand te liggen. Waar de oude keuken een min of meer afgesloten ruimte was, is nu sprake van een open keuken. Maar die is wel op zo’n manier aangebracht dat er een duidelijke scheiding tussen de beide gedeeltes is ontstaan.

Voor: fout roze

Roze is een kleur die je niet vaak in een interieur tegenkomt. Een hele enkele keer kan het een mooi effect geven, maar in een geval als dit doet het afbreuk aan de badkamer. Er zou in een geval als dit gekozen kunnen worden voor een verfbeurt, maar een complete verbouwing bleek uiteindelijk toch de beste optie.

Na: heel erg sfeervol

Nog meer dan de woonkamer en de keuken, is de badkamer een ontzettend sfeervolle en aangename plek geworden. Hier zou je wel de hele dag willen zijn! Met de uitstraling van een spa kun je hier lekker ontspannen en als herboren weer naar buiten komen. Wat wil je nog meer op je vakantie!?

Verbouwingen van woningen in een zonnige omgeving zijn over het algemeen heel erg inspirerend. Dit project zal je dan ook zeker kunnen imponeren.

Zou dit jouw ideale vakantiewoning kunnen zijn? We horen graag waarom dat zo is.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!