homify 360°: Een Australisch klifhuis

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Cliff House, Modscape Holdings Pty Ltd Modscape Holdings Pty Ltd
Loading admin actions …

Adrenaline junkies zullen direct grote ogen opzetten en mensen met hoogtevrees zullen in angstzweet uitbarsten: de Cliff House brengt onze voorstellingen van “wonen op een bijzondere plek” tot geheel nieuwe hoogten!

Het ontwerp van dit opzienbarende huis stamt van onze professionals van Modscape. Een Australisch echtpaar wilde graag een huis aan de zuidwestkust van Victoria in Australië, het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur. En wat is nu dichter bij de natuur dan een gebouw simpelweg direct op de rotsen bevestigd? Hoe dat er nu precies uitziet laten wij je hier zien:

Het huis op de klippen

Het bijzondere aan de Cliff House: het is niet zoals gebruikelijk op een solide fundament gebouwd, maar in plaats daarvan met stalen bouten in de rotsen verankerd. De Australische architecten hebben zich daarbij door eendenmosselen laten inspireren, ook wel bekend als zeepokken, die zich op vergelijkbare manier aan rotsen of scheepsrompen vastklingen. Daarom ook werd dit huis niet simpelweg op de klippen, maar er juist tegen en onder aan hangend geconstrueerd. Zo kun je de woonruimte zien als een natuurlijk verlenging van de rotsen of als een levend organisme dat zich aan de klif heeft vastgeklampt en daar in alle rust van het uitzicht geniet.

Leven op vijf etages

Bij de Cliff House gaat het om een modulair systeem dat bij de bouw eenvoudigweg in elkaar gestoken is. Vijf modulen, of etages, werden volgens dit model ingepland. Op de bovenste verdieping, op gelijke hoogte met de klif, bevindt zich de garage vanwaar het gebouw ook toegankelijk is. Alle verdere etages zijn met een lift met elkaar verbonden en worden steeds kleiner in afmeting: zo ontstaat een slank design dat zich aanpast aan de omgeving zonder onzichtbaar te worden.

Natuur achter de hand

In dit huis vinden we een grote hoeveelheid ruimte om te wonen, ontspannen en van de natuur te genieten. Behalve een woonkamer, keuken en eetkamer beschikt het huis ook over drie slaapkamers, een Barbecue-Area en een Spa. In de onderste etage, waar zich onder andere de Spa bevindt, zijn de ruimten helemaal geopend naar de zee zodat een klein terras ontstaat. Zo kunnen de bewoners van het huis bij het ontbijt op het terras van dichtbij, maar toch hoog en droog, van de branding genieten.

De inrichting

Het uitzicht over zee is natuurlijk de meest indrukwekkende “wanddecoratie” die we ons kunnen voorstellen. Om ten volle van het uitzicht over de vrije en woeste natuur te kunnen genieten zijn alle etages aan drie kanten volledig met ramen bedekt. Ook het overige interieur is bewust minimalistisch gehouden zodat het schouwspel van de natuur onbeperkt en ten volle verdiend alle aandacht kan krijgen.

De architecten hebben hiermee werkelijk de opdracht om “dicht bij de natuur” te blijven nauwgezet en met groot succes opgevolgd. Of je er nu zou willen wonen of niet, dit is ontegenzeggelijk een bijzonder staaltje architectuur waar je naar kunt blijven kijken!

Voor nog een bijzonder stuk architectuur kun je hier lezen over een exclusief huis in China dat een Ferrari als onderdeel van het interieur heeft.

Wat vind jij van dit klifhuis? Zou jij er willen wonen of is dit een beetje te dicht bij de natuur? Deel je mening bij de reacties!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine