Zo geef je je huis een landelijke uitstraling

TILL BEHNE TILL BEHNE
Villa a Poggio Pelliccione (PG), Studio Zaroli Studio Zaroli Landelijke huizen
Loading admin actions …

Het is een absolute woontrend de laatste tijd. Mensen willen uit de stad vertrekken en zich vestigen in een opgeknapte boerderij of landhuis op het platteland. Weg van alle drukte en genieten van het leven. Maar aan welke criteria moet een landhuis eigenlijk allemaal aan voldoen? In dit Ideabook vertellen we je precies wat een echt landhuis nodig heeft.

De pergola

In een landhuis staat het buitenleven centraal. En dus is buiten eten en drinken ook een absolute must. En waar kan het beter dan onder een pergola. Dit heerlijke overdekte terras bevat allerlei verschillende mogelijkheden, voor allerlei verschillende weersomstandigheden en voor verschillende gelegenheden.

Een weelderige tuin

Uiteraard mag een groene en weelderige tuin niet ontbreken bij een landhuis. Daarbij is de inrichting natuurlijk smaakgebonden, maar planten die het altijd goed doen in landelijke tuin zijn de clematis of klimrozen. Ook vaste planten als een akelei of verschillende heesters doen het goed.

Florale decoratie op de gevel

Landhuizen worden vaak ook gekenmerkt door florale decoratie op de gevel. Dit geeft het huis een extra landelijke uitstraling. Planten die hiervoor uitermate geschikt zijn, zijn uiteraard de klimop, maar ook blauweregen of jasmijn.

Statige oprijlaan

Een echt landhuis heeft natuurlijk een statige oprijlaan. Hiermee creëer je een sfeer van exclusiviteit en afgelegenheid. Bij voorkeur staan langs deze oprijlaan grote struiken of misschien zelfs kleine bomen.

Zwembad

De meeste landhuizen hebben de nodige vierkante meters perceel. Dus wie een beetje slim is, maakt daar optimaal gebruik van. Je landhuis krijgt nog meer uitstraling en landelijke sfeer met het plaatsen van een zwembad. Deze kun je zo groot of klein maken als je wil en in elke gewenste vorm.

Eethoek

RECUPERO RUDERE CAMPESTRE, RI-NOVO RI-NOVO Rustieke keukens Tafels & stoelen

Bij een boerderij of landhuis hoort een grote en gezellige eethoek. Het is bij uitstek de plek om met vrienden en familie gezellig te tafelen. Omdat het landhuis uit zich zelf al een karakteristieke uitstraling heeft, is het wellicht een idee om de inrichting iets moderner vorm te geven. Dit geeft een aangenaam contrast.

Open haard

Gaskachel, NokNok NokNok Minimalistische woonkamers Open haarden & accessoires

En tot slot, een ding dat zeker niet mag ontbreken is natuurlijk de open haard. Een landhuis staat voor comfort en gezelligheid, en daar hoort een open haard bij. Zet deze ruim op en zorg voor veel gezellige en comfortabele zitplekken, zodat je het familiediner hier passend kan afsluiten.

Geïnspireerd geraakt? Kijk dan hier voor nog meer landelijk inspiratie. Deze professionals kunnen je helpen met het zo landelijk mogelijk inrichten van je huis. En in dit Ideabook lees je meer tips over landelijke interieurs.

Wat vind jij aantrekkelijk aan landelijke huizen en interieurs? Laat het ons hieronder in de comments weten.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine