Bouwval of droomvilla? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bouwval of droomvilla?

Stoa. Stoa.
Minimalistische huizen van Brandlhuber+ Emde, Schneider Minimalistisch
Loading admin actions …

We komen vaker bijzondere woningen tegen, maar deze woning hoort toch wel tot een van de meest excentrieke. Vandaag laten we je een bouwval zien dat een droomvilla werd, maar dit keer heeft de villa toch vrij ruige looks, iets dat je totaal niet verwacht bij een nieuw pand. Hieronder hebben we een aantal afbeeldingen voor je op een rij gezet zodat je kunt zien hoe de woning veranderd is: van totaal gestript naar iets minder gestript. Minimalistisch op een eigenzinnige manier! Kijk met ons mee naar deze unieke woning en laat je inspireren! 

Uniek

De look is uniek en heeft een Berlijnse twist. Dat kan ook niet anders want deze woning is dicht bij Berlijn gebouwd en is geïnspireerd door de oude Sovjet- / DDR-panden uit het oude Oost-Berlijn. Natuurlijk zien we ook een hedendaagse twist in de villa terugkomen, want we hebben het tenslotte over een hedendaagse villa, maar het is wel opmerkelijk dat het pand een dergelijke uitstraling heeft. Het is net alsof de villa niet af is, alsof deze nog bouwvallig is. Dit laatste is dus deel van zijn unieke esthetiek. Meer mooie ideeën voor je woning kun je hier vinden. 

Oude staat

Er was een tijd dat de villa echt bouwvallig was, deze heeft een ruime tijd leeggestaan waardoor de elementen er vat op kregen, maar niet zo erg dat er niets meer met het pand mogelijk was. Na de nodige restauratiewerkzaamheden werd er een prachtige woning geboren waar de bewoners dol op zijn. Deze woning is een belangrijke, artistieke plek: de architect woont op de eerste verdieping en zijn vrienden, een stel kunstenaars, hebben hun atelier op de begane grond. Samen met een expert ontwerp je snel je eigen droomwoning. Laten we snel binnen gaan om te kijken naar de nieuwe inrichting. 

Vacant

Deze woning heeft een vacante look, een beetje alsof we in een oude bunker in Berlijn staan. Die kun je nog steeds bezichtigen en dit is erg indrukwekkend, omdat alles zo uniform en kaal is, rauw en ruig. Dat laatste zien we ook terug in deze woonkamer, waarin toch ook enkele gladde, conceptuele meubels te zien zijn die helemaal van deze tijd zijn. Let eens op het grote raam en de ruwe muur ernaast: erg bijzonder! 

Rauw

De rauwe look van de woning komt ook sterk naar voren in deze keuken annex eetkamer. Slechts een gordijn scheidt de ruimte in twee delen en heeft een zekere zachtheid. Een woning die ook qua interieur bijzonder beïnvloed is door de industriële stijl die we natuurlijk overal in Berlijn tegenkomen, zoal in clubs, woningen en restaurants. Het is een interieur voor de liefhebber, die kan dan ook zijn hart op halen hier! 

Slaapkamer

Veel meer zachtheid treffen we aan in de slaapkamer, natuurlijk is er een zekere mate van zachtheid in een woning nodig, al was het maar voor de balans tussen hard en zacht. In deze kamer zien we de witte gordijnen die ook in de kamer een belangrijke rol spelen. Op de vloer ligt een vacht die natuurlijk erg prettig voor de voeten is. Het is een slaapkamper waarin glad beton (onder de vacht) en comfortabel meubilair de juiste setting vormen om te genieten en helemaal tot jezelf te komen.

Haard

Deze haard past precies bij de koele looks van de villa. We zien de vlammen al voor ons, wat een sfeer! Dit is de andere zijde van de slaapkamer, we staan met onze rug naar het bed. Naast de haard zien we de trap die ons naar de begane grond leidt. We zijn erg gecharmeerd van de lichtval die van boven de kamer in valt. Alles aan deze rauwe villa slaat de spijker op de kop: je kunt zien dat deze villa met veel zorg en kunde gerealiseerd is. We houden ervan om je dit soort projecten te laten zien! Kijk met ons mee naar een andere mooie villa met natuurlijke looks.

Wat vind je van deze villa? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!