Saaie tuin werd gave lounge | homify

Saaie tuin werd gave lounge

Stoa. Stoa.
freiraumgestalter.com
Loading admin actions …

De inwoners van een woning in Frankfurt wilden wel eens iets anders met hun tuin. Na het nodige brainstormen kwamen ze op het schitterende idee om een gave lounge van hun saaie tuin te maken. Ze wilden graag een strakke afwerking en unieke look, dus niet een van het type dertien-in-een-dozijn. Ze namen een expert in de arm waarna hun prachtige lounge tot stand kwam. Hieronder hebben we een aantal leuke voorbeelden voor je, zodat je kunt zien hoeveel er veranderd is. Het hebben van een tuin is geweldig, maar het hebben van een lounge is nog veel beter. Kijk met ons mee naar de voorbeelden die we in dit ideabook voor je hebben opgesomd.  

Oud

Zoals je kunt zien was deze tuin niet superlelijk: de oude stenen muur ziet er best romantisch uit. Ook de vegetatie staat ons zeker niet tegen, maar deze tuin mist wel een beetje de hedendaagse vibe. Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan om je tuin te veranderen, maar samen met een expert gaat het allemaal net een tikkeltjes makkelijker en sneller. Voor de leukste ideeën en tips voor de inrichting van je tuin kun je hier kijken. Deze tuin is ruim, heeft een open look en is daardoor uitstekend opnieuw in te delen als moderne, gave lounge. Voor we je deze lounge laten zien willen we je eerst nog even het oude terras laten zien. 

Gedateerd

Deze buitenruimte ademt een zekere gezelligheid, maar toch ook een sfeer die behoorlijk gedateerd is. De grindtegels zijn ook een element uit vervlogen tijden, het kan nog wel, maar niet lang meer. We vinden de indeling van het terras rommelig en dit doet afbreuk aan het potentieel dat deze grote tuin heeft. Toch zien we ook hier weer hoe ruim de tuin is, waardoor we enthousiast worden over het eindresultaat dat de herinrichting van deze buitenruimte gaat opleveren. We zijn erg benieuwd naar de nieuwe lounge. Kijk even met ons mee naar de resultaten. Deze ideeën voor de kleine tuin zijn ook supermooi!

Nieuwe stijl

Strak, modern en met een beperkt kleurenpalet; deze lounge heeft het helemaal. Zie jij jezelf al liggen op de stoel in de zon of onder de parasol. We kunnen in deze ruimte niets anders doen dan genieten van het goede leven! Neem er een glaasje fris of wijn bij en je zit helemaal goed. Vrienden en familie komen graag langs voor een barbecue, neem dat maar van ons aan. De looks van deze ruimte zijn zo hedendaags omdat er een minimalistisch designconcept is toegepast, juist in deze beperking (veel hout, vloer en plateau lopen in elkaar over, een witte wand) schuilt de schoonheid. Ook de rustige uitstraling in deze lounge is opvallend. Even uitblazen en genieten van je vrije momenten, dat is toch iets wat we allemaal willen! De mooiste tuinproducten kun je hier vinden. 

Ruim

We kijken nu in de hedendaagse lounge van de bewoners van het huis in Frankfurt. Ze wilden graag iets anders met hun saaie tuin, nu hebben ze een prachtige plek om buiten te eten. Dat laatste is iets wat veel mensen graag in de zomer doen en niet zonder reden natuurlijk, want je voelt je vrij als je buiten eet. Zeker als je in een lounge als deze kunt genieten van de bewegingsvrijheid, het mooi afgewerkte design en de zomerbries in de namiddag. 

Oud en nieuw

Het is natuurlijk erg mooi om je tuin helemaal opnieuw in te richten, want een frisse start (al het oude moet weg) lijkt vaak de beste optie. Toch is het ook goed om elementen in je tuin te bewaren, ook al zijn ze oud, die evident een grote waarde hebben. De bewoners vonden alles best, maar de oude muur mocht absoluut niet verdwijnen, want die oude stenen waren hen te dierbaar! Uiteindelijk is er een smaakvolle mix gemaakt tussen de oude muur en de strakke, nieuwe houten elementen van de lounge. Zo komen heden en verleden op een prachtige manier samen. Wat een sfeer! 

Bij homify zie je de mooiste projecten en inspirerend design. Kijk met ons mee naar deze schitterende villa!

Wat vind je van deze lounge? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!