Tips en ideeën voor het creëren van je perfecte kledingkast

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Tips en ideeën voor het creëren van je perfecte kledingkast

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Kleedkamer door meine möbelmanufaktur GmbH
Loading admin actions …

We willen het allemaal: een overzichtelijke, opgeruimde kledingkast. Een kledingkast waarbij je de deuren open slaat en uitgenodigd wordt om je perfecte outfit in een handomdraai samen te stellen. Dit is, helaas, niet altijd het geval. 

In dit Ideabook willen we je een aantal opties en ideeën laten zien die je kunnen helpen om in een mum van tijd je perfecte kledingkast te realiseren. We hebben gekeken naar verschillende wensen, behoeftes en stijlen dus er zal zeker ook een goede optie voor jou bij zitten! Indien je hulp nodig hebt bij het creëren of ontwerpen van de kledingkast van je dromen, denk dan ook eens aan de hulp van een expert!  

Kijk mee en laat je inspireren! 

Een kledingkast op zolder

Een op maat gemaakte kast biedt niet alleen veel voordelen wanneer het aankomt op het vullen van je kledingkast, maar zorgt er ook voor dat de beschikbare ruimte optimaal benut wordt! Op dit 3D-ontwerp zien we een kledingkast die perfect tot zijn recht komt onder het schuine dak van de zolder. De ruimte direct onder het aflopende dak is gebruikt voor, heel simpel, legplanken. Op deze manier is elke centimeter aan ruimte optimaal benut. Tip: het is zelfs nog mogelijk om te kiezen voor een kledingkast met kastdeuren, mocht je dat netter vinden. 

Een inloopkast de juiste keuze voor je kledingkast?

 Kleedkamer door HollandGreen
HollandGreen

Full House Renovation with Crittall Extension, London

HollandGreen

Afhankelijk van de grootte van je woning en de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt, bepaal je wat voor kast voor jou geschikt zal zijn. Misschien behoor jij tot de gelukkigen en is een inloopkast, of walk-in-closet, een goede optie! 

Op bovenstaande foto zie je een luxe kledingkast die een volledige kamer in beslag neemt. Achter de strakke, witte deuren bevindt zich lekker veel ruimte om al je kleding netjes op te bergen. Eén wand is gebruikt als enorme schoenenkast, ook niet geheel onbelangrijk. De materiaalkeuze zorgt voor rust en netheid. De juiste woorden? Groot, minimalistisch en modern! 

Een op maat gemaakte kledingkast

Met een op maat gemaakte kledingkast loop je nooit meer tegen het probleem dat uw kleding niet meer in je kast past. Met behulp van een professional wordt gekeken naar jouw wensen en behoeften waardoor de meeste ongemakken van de weg worden geholpen. 

Bovenstaande foto laat zien dat de eigenaar van deze kledingkast behoefte had aan veel hangruimte. Er is een prachtige walk-in-kledingkast gerealiseerd waarbij gekozen is voor een open hangroede. Je vindt hier in een handomdraai de items die je nodig hebt! 

Ontwerp je eigen kledingkast in een handomdraai

Tegenwoordig bieden veel grote ketens, neem bijvoorbeeld Ikea, garderobekast-systemen aan. Met deze kledingkast systemen is het heel gemakkelijk om zelf je eigen kast samen te stellen. Op bovenstaande foto zien we dat er een walk-in-kledingkast als onderdeel van de slaapkamer gerealiseerd is. 

Als afscheiding tussen de slaapkamer en de kledingkast is er gebruik gemaakt van glazen panelen in een donkere tint. Deze foto laat zien dat er gekozen is voor een mix van hang- en leg elementen, gecombineerd met een aantal simpele maar praktische ladekasten. Zou jij je eigen kledingkast op deze manier kunnen ontwerpen?

Het voordeel van hangsystemen voor je kledingkast

Bij de vorige foto lieten we al zien dat het heel gemakkelijk is om je eigen kledingkast te ontwerpen. Naast het feit dat je hierbij veel geld kan besparen, biedt het ook de mogelijkheid tot verandering in de toekomst. Met een dergelijk systeem is het namelijk mogelijk om de indeling van je kledingkast te blijven veranderen, afhankelijk van de benodigde ruimte en je eigen behoeftes. 

Op deze foto zien we dat er nu gekozen is voor een overheersend aantal planken, wat mandjes en een klein stukje voor het hangen van broeken. De indeling en inrichting kan op ieder moment gemakkelijk veranderd worden! Een praktische en slimme oplossing voor je kledingkast! 

De gemakkelijke optie voor je kledingkast

Wanneer je geen gebruik wenst te maken van de hulp van een professional, of een op maat gemaakte kledingkast, dan kun je natuurlijk ook op een alternatieve manier je droomkast realiseren. Kies bijvoorbeeld eens voor een paar mooie, kant-en-klare garderobekasten. Wanneer je kiest voor een aantal meubelstukken die goed bij elkaar passen creëer je gemakkelijk een strakke en tijdloze kledingkast!  

Meer inspirerende foto’s van gardrobe- en inloopkasten vind je hier.

Een kledingkast in een kleine woning

Het Thibaudeau architectenbureau legt de focus altijd op de vorm in combinatie met de praktische toepassing. Ook op deze foto is gekozen voor een kledingkast met functionele inrichting die prima past in deze kleine ruimte. We zien zowel planken, een hangroede een wandtafel. Een handig ontwerp met strak en minimalistisch design die geen overbodig woonoppervlak in beslag nemen. Erg mooi gedaan! 

Een kledingkast met deuren van glas

De kledingkast op deze foto laat zien dat je ook met deuren gemakkelijk overzicht kunt houden. Op de voorgaande foto's zag je een aantal opties waarbij geen gebruik werd gemaakt van afsluitende deuren. Een kledingkast met deuren zorgt er daarentegen wel voor dat je kleding langer geur- en stofvrij blijft. Glazen kastdeuren zijn een perfecte optie als je toch van het idee van een open kast houdt. Wat vindt jij van deze kledingkast?

Kleine meubels voor in- of bij je kledingkast

 Kleedkamer door homify
homify

CABINET Den Haag By Bob Voshol

homify

Het geheim van een goede kledingkast zit het hem in het ontwerp. Heb je bijvoorbeeld veel riemen en accessoires zoals stropdassen, sjaals of sieraden? Dan is een kast als deze een goede aanvulling op je kledingast. Het lage meubel is tegen de wand aan te plaatsen, maar staat ook erg mooi vóór de kledingkast. Op deze manier berg je je accessoires netjes op, maar vind je ze toch heel overzichtelijk terug! 

Tenslotte

We sluiten dit Ideabook af met deze warme kledingkast die onderdeel uitmaakte van een grote verbouwing. Bij de renovatie van de slaap- en badkamer is deze ruime inloop kledingkast gerealiseerd. Bestaande muren zijn gesloopt en vervangen voor wanden met kastruimte. De kledingkast heeft een verrassende, vaste indeling en is gematerialiseerd in warm teakhout en spuitwerk. 

We hopen je met dit artikel genoeg inspiratie gegeven te hebben, maar mocht je nog even verder willen kijken, bekijk dan zeker dit Ideabook

Hoe ziet jouw kledingkast eruit? Heb je andere tips of ideeën over een goede indeling en inrichting? Laat het dan zeker even weten in de comments h...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!