Moderne woning die een speciale parel in zich draagt | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne woning die een speciale parel in zich draagt

Stoa. Stoa.
villa te Nootdorp Moderne huizen van TIEN+ architecten Modern
Loading admin actions …

'Tijdloos en op een organische wijze samenvloeien met de omgeving': dat zijn veel gehoorde eisen als het gaat om een moderne woning. Moderne materialen en duurzame technieken zijn ook een vast onderdeel van het verlanglijstje als het gaat om de bouw van een woonstee. Voor de realisatie van al deze zaken roep je natuurlijk de hulp in van een expert, die daarbij beschikt over een stijl die past bij je smaak. We hebben zo'n expert voor je gevonden, namelijk het architectenbureau: Tien+Architecten. Hun opvatting van architectuur vertrekt vanuit het idee dat er een evenwicht moet zijn tussen het gebouw en de omgeving, tussen de wensen en de concrete realisatie, dat wil zeggen de uitvoerbaarheid daarvan. Uiteindelijk wordt er een gebouw gerealiseerd waarin de behoeften van de bewoner centraal staan. Zo ging het ook met dit huis: de bewoners hadden specifieke wensen aangaande het uiterlijk en de sfeer van huis, het moet stoer ogen maar tevens aanvoelen als een thuis. Aan deze eisen is voldaan door in de gevel een baksteen met een warme kleur te gebruiken en daarbij het nodige hout met een natuurlijke uitstraling. We gaan samen het huis verkennen, dus wandel even met ons mee. En het belangrijkste van alles: vang de nodige inspiratie!

Modern en huiselijk

Dit huis is het bewijs dat een modern uiterlijk heel goed samen kan gaan met een huiselijke uitstraling. De strakke metaalkleurige delen mixen erg mooi met de warme bakstenen, waardoor er een woning ontstaat met een eigentijdse nostalgie. Interessant om op te merken is de opzet van het huis, deze bestaat uit een zogenaamde 'routing' waarbij meerdere ruimtes elkaar logisch opvolgen.

Entree

trappenhuis Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van TIEN+ architecten Modern

De entree van de woning is imposant en spreekt tot de verbeelding. Het moderne materiaalgebruik valt op: glas, hout en staal, allen licht van kleur, domineren de ruimte die behoorlijk ver de hoogte in gaat.  De trap brengt ons naar de eerste verdieping, daar waar de slaapkamers gelegen zijn. Dit is een hal die direct een grote indruk op zijn bezoekers maakt. Meer ideeën voor de hal en het trappenhuis vind je hier.

Badkamer

Een moderne woning draagt altijd een speciale parel in zich. We hebben het natuurlijk over een eigentijdse badkamer. Hier zien we een voorbeeld van een minimalistische badkamer die uitblinkt in zijn eenvoud. De delicate lichtsfeer die we hier aantreffen is ongelooflijk, in deze kamer kom je helemaal tot jezelf. Het ovale bad steekt schitterend af bij de strakke wand er naast. Het raam zorgt voor de nodige toevoer van daglicht. Let ook op het mooie sanitairmeubel: de lichte houtkleur in combinatie met de witte wastafel past precies in deze ruimte.

Transparatie

woonkamer met verschillende plafond hoogten Moderne woonkamers van TIEN+ architecten Modern
TIEN+ architecten

woonkamer met verschillende plafond hoogten

TIEN+ architecten

Bij het zien van deze woonkamer worden onze gedachten opgetild. De lichtheid en de openheid zijn onovertroffen en maken deze kamer tot een oase van transparantie. Door de vele grote ramen hen je een schitterend zicht op de ruimte, terwijl de kamer je de woonruimte biedt die je in een woning als deze verwacht te vinden. De bijzonder hoge gordijnen lijken tot in de hemel te rijken en kunnen indien gewenst gesloten worden waardoor de privacy gewaarborgd wordt. De haard rechts zorgt voor de nodige sfeer en warmte in deze grote woonkamer, zo wordt het hier knus en huiselijk. Excellente ontwerpen voor de woonkamer worden natuurlijk door erkende experts gerealiseerd.

Zonwering

buitenzonwering Moderne huizen van TIEN+ architecten Modern
TIEN+ architecten

buitenzonwering

TIEN+ architecten

In een huis dat voor een groot deel uit glaspartijen bestaat is het wel fijn om te beschikken over een gedegen zonwering. We zie hier een zonwering aan de buitenzijde van de woning. Deze is eenvoudig te bedienen en heeft direct effect. In zijn vormgeving past deze werking precies bij de rest van de gevel, ook deze wering is uitgevoerd in een metaalkleur die zeer goed staat bij de rode baksteen, zo wordt ook een mooi contrast gevormd tussen het koele metaal en de warme steen. 

Lees verder over handige meubels voor in de badkamer.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!