Eigentijdse, witte parel verscholen in het groen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eigentijdse, witte parel verscholen in het groen

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar een woning nabij Roosendaal. Het is een parel in het landschap en een voorbeeld van de eigentijdse architectuur opvatting zoals die gehuldigd wordt door BB Architecten. De strakke look maakt deze woning echt een kind van zijn tijd. BB Architecten houdt het liefst alle processen rond de bouw van het huis in eigen hand, zo hebben ze volkomen controle en kunnen ze de communicatielijnen kort houden. Voor de opdrachtgever betaald deze werkwijze zicht uit in transparantie en een helder beeld van de vorderingen. Het bureau heeft ondanks haar jeugdige leeftijd (gestart in 2002) al menig interessant project kunnen realiseren, denk daarbij bijvoorbeeld aan het werkveld van de woning- en utiliteitsbouw. We nemen je mee naar de woning te Roosendaal om je een mooie beeld van hun stijl te geven. Wandel je met ons mee?

Helder

Moderne huizen van homify Modern

De helderheid van de woning is bijzonder groot en opvallend in het landschap, maar zonder hier op een hinderlijke manier bij af te steken. De uitsneden in de gevel vormen de sfeervolle ramen die zorgen voor een zekere continuïteit als het gaat om een minimalistische vormgeving. ´Hoe minder opsmuk hoe beter´, moet de architect gedacht hebben. Deze woning richt zich sterk op de kavel en de omgeving, eigenlijk vormt de woning zich naar zijn habitat. Wanneer we de woning onder de loep nemen (we zullen dit strak zien) valt het op dat deze uit twee geünificeerde delen bestaat, dat wil zeggen een hoog en laag deel met daartussen een transparante verbinding.

Avondschemer

Moderne huizen van homify Modern

Om een huis goed te leren kennen moeten we het op verschillende momenten van de dag bekijken. Zeker in de middag, maar natuurlijk ook in de avond. Dit kiekje geeft de avondsfeer goed weer. Wat een mysterieus aura straalt deze woning uit in de omgeving. De verschillende openingen in de gevel laten de warmen gloed de donkere avond in stromen. Deze verlichting is een schitterend welkom aan alle bezoekers van de woning. Zoek je experts om je droomwoning te realiseren? Klik dan hier.

Achterzijde

Moderne huizen van homify Modern

Zojuist zagen we al het hoge gedeelte van de woning, zowel bij dag als in de avond. Nu zien we het lage deel van de woning, dat ook een geheel andere kleurstelling heeft. De grijze stenen een de houten kozijnen met een helder bruin, maken deze zijde van het pand zeer modern van voorkomen. Het daglicht heeft natuurlijk vrij spel in het interieur. Toch ogen de ramen door de stijlvolle kozijnen niet massief, ze krijgen een gezellig en huiselijk uiterlijk.

Het interieur

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern

De designhuizen van tegenwoordig, dat wil zeggen de woningen met de meest excellente vormgeving, kennen veel overeenkomsten. Een daarvan is dat ze bijzonder ruim en licht zijn. Een voorbeeld van een dergelijk woonconcept zien we in dit voorbeeld, waarbij een dakraam zorgt voor een natuurlijk verlichting overdag. Dit is niet alleen zeer sfeervol, maar ook zeer energie neutraal, want het kunstlicht hoeft zo niet snel ontstoken te worden. De hal is zeer ruim qua inrichting, vooral de massieve trap springt in het oog. Deze leidt ons naar de eerste verdieping. Vanaf de begane grond zien we duidelijk de eigentijdse balustrade van staal en glas, deze zorgt natuurlijk voor de nodige transparantie in de hal. Meer woonideeën voor de hal vind je hier.

De woonkamer

Moderne woonkamers van homify Modern

Om je een goed idee van het huis te kunnen geven moeten we je natuurlijk de modieuze woonkamer laten zien. In deze ruimte ontbreekt het de bewoners van het huis niets aan comfort. De warme kleden op de tegelvloer voelen lekker warm aan de voeten. Daarbij zijn de eigentijdse meubels de juiste plek om te ontspannen na een dag hard werken. Ook qua stijl zit je in de kamer helemaal goed: let bijvoorbeeld op het gewei aan de muur, degelijke decoraties hebben we een tijdlang niet in onze interieurs gezien, maar nu zijn ze helemaal terug. Het open woonconcept van het interieur komt duidelijk in de woonkamer naar voren, de ruimte links en rechts lopen in elkaar over en dus worden nauwelijks gescheiden door de wand waaraan het gewei hangt. Het is een woning waarin licht en ruimte heer en meester zijn. 

Lees verder over een duurzame villa te Heemstede.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!