Verrassing verstopt in het bos | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Verrassing verstopt in het bos

Cees van Dijk Cees van Dijk
Minimalistische studeerkamer van grupoarquitectura Minimalistisch
Loading admin actions …

Ben je klaar om een verborgen wonder in het bos te ontdekken? Dat zal ongetwijfeld een bijzondere verrassing opleveren, want we stuiten tijdens onze tour op dit bijzondere huis, dat is ontworpen door de Mexicaanse experts Grupo Arquitectura. Op een een oppervlakte van ruim 50.000 vierkante meter grond hebben ze een droomhuis van een bijzondere klasse gebouwd – met een prachtig uitzicht op de ongerepte natuur, een royaal zonnedek, een jacuzzi en een speciale garage waar een heuse oldtimer onderdak vindt. In dit project zijn de ontwerpers erin geslaagd de stedelijke industriële stijl te combineren met de omringende natuur en waardoor zij een uniek woonconcept konden creëren .

Terras in het paradijs

We beginnen onze tour op het terras , want het heeft duidelijk de ingrediënten voor een absoluut favoriete plek in dit Huis. Je weet niet waar je in eerste instantie naar moet kijken. Zijn het de indrukwekkende greens, is het de idyllische omgeving, de bijzondere architectuur van het gebouw of de fontein? Er zijn meer elementen  die aandacht vragen. Wat te denken van de in de grond verzonken en tussen kleine heggen verborgen hot tub of de comfortabele designmeubels? Die nodigen uit om zo lang mogelijk in de tuin te verblijven. Dit terras is echt een paradijs op aarde, toch?

Gezien vanuit de tuin

We gaan een paar stappen terug en kijken naar de ongewone verschijning van het huis vanuit de tuin. Het gebouw is gelegen op een relatief steile helling voorzien van een strak gazon. Het fascineert met zijn moderne , eenvoudige en no-nonsense uitstraling. De gebruikte kleuren zijn beperkt tot grijs en zwart. Dus niets leidt de aandacht af van de schilderachtige natuur van rondom het huis. Het terras, dat we zojuist hebben gezien, ligt een paar meter boven de begane grond. Daardoor ontstaat een prachtig uitzicht over het indrukwekkende pand en het aangrenzende bos.

En zo het huis van de andere kant ziet . Vanuit dit perspectief is het duidelijk dat het eigenlijk is gelegen in een bos. Aan de ingang kant , het gebouw presenteert een introvert en gesloten dan op de achterkant , waar de royale glazen ruimtes en buitenruimten open uitzicht op het weelderige landschap . Hier tussen de bomen het huis samenwerkt met de concrete kijken meer als een grote steen, die harmonieus ligt tussen de bomen en op het eerste gezicht niet te laten wat er in zit .

Juwelen achter het glas

Bij nader inzien ontdekken we slechts weinig glas op de gevel. Als we beter kijken, zien we in de garage enkele prachtige oldtimers. Die contrasteren fraai met het omringende glas, staal en beton dat in combinatie met elkaar een minimalistische uitstraling heeft. Ook hier zorgt het in ruime mate gebruikte glas voor voldoende lichtval. Bovendien lijken de klassieke auto's nu volop tot hun recht te komen. 

Beton, glas en staal

Beton, glas en staal bepalen ook hier de sfeer van het interieur van dit buitengewone huis in het bos. De muren zijn ongepleisterd links en geven het interieur samen met de metalen structuren een rauwe industriële charme. Voor de nodige warmte zorgen kleurrijke meubels en accessoires. Daar komt natuurlijk het vrije uitzicht bij op de bomen, de struiken en de weilanden rond het comlex.

Industriële stijl in de badkamer

Ook in de badkamer is de moderne industriële stijl voortgezet. Tegelijkertijd komt de natuur door de grote ramen en het glazen dak ruimschoots in beeld. Omgeven door stalen elementen in combinatie met beton en glas krijg je hier het gevoel midden in het bos te staan. Hier kun je genieten van de comfortabele luxe van een designer bad onder boomtoppen of de sterrenhemel. Het ritselen van de bladeren en het getjilp van vogels bieden de perfecte soundscape.

Mysterieus aura

Tot slot maken we nog een rondgang door de tuin en werpen we een laatste blik op dit bijzondere huis. Dat oogt nog indrukwekkender in het donker. Na het vallen van de avond zien we nog net een verfijnd interieur en een mooi exterieur. De uitgabalanceerde verlichting zorgt voor een mysterieus aura.

Geïnspireerd geraakt? Hoe ziet jouw droomhuis er uit?

Is deze moderne woning in het bos voor jou het echte droomhuis?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!