Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Stijlvol griezelen met deze Halloween interieur ideeën

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Zoals velen van jullie misschien wel weten is het vandaag, op 31 oktober, Halloween! Traditioneel noemen we deze dag ook wel Allerheiligen, of is er een vergelijkbare traditie met Sint Maarten. Hoewel niet typisch Nederlands is de vooral Amerikaanse versie van dit feest steeds populairder aan het worden. Deel hiervan is natuurlijk het verkleden als spook, zombie of duivel, trick or treating met de kinderen langs de deuren of thuis blijven en pompoenen in kunstige vormen als kaarsenhouders snijden. Wij geven je hier onze eigen tips voor deze dag, en laten je zien hoe je Halloween ook in je interieur een plaats kunt geven. Of, als Halloween te on-Hollands voor je is kun je deze ideeën ook heel goed als bijzondere of gezellige herfstinrichting vormgeven.

Twee dingen voor een typische Halloweenachtige stijl zijn hierbij belangrijk: als herfstfeest zijn de kleuren oranje, zwart en paars onmisbaar om deze tijd van het jaar en de bijbehorende sfeer te kenmerken. Tenslotte laten we zien hoe de juiste interieur ideeën voor Halloween ook heel goed in de andere jaargetijden passen en ons vooral stijlvol de herfst door kunnen helpen!

Herfstachtige verlichting

Om je huis voor deze feestdag en dit jaargetijde voor te bereiden kun je het best beginnen met de verlichting. In deze steeds donkerder wordende dagen zal het juiste licht de juiste sfeer met zich meebrengen. Dit lichtsnoer, bijvoorbeeld, schijnt een oranje gloed uit dat het hart van ons huis in een warm licht hult dat doet denken aan het flakkerende licht van pompoenlampions. Deze feeënlichtjes zien er vooral schitterend uit om een raam, maar ook langs wandplanken, een tafel of het bedframe.

Paars behang

Deze volgende tip is misschien minder eenvoudig of voor de hand liggend, maar het resultaat is de moeite waard! Dit luxueuze behang, in een donkere, mauve tint is een prachtige blikvanger. Voor de feestdagen – welke winterse feestdag dan ook – zullen decoraties hier prachtig tegen af steken, en een luxueuze, warme sfeer creëren. Voor Halloween kun je simpelweg door donkere meubels, mysterieuze verlichting en wat details toe te voegen deze wand in een klap in een griezelige sfeer doen duiken, in de stijl van het slot van Dracula.

Maar, de kleur paars is verrassend veelzijdig en maakt ook zonder decoratie een prachtig, huiselijk geheel.

Kleurige zitplaatsen

 Woonkamer door La Boutique Paris
La Boutique Paris

Canapé WILSON Orange

La Boutique Paris

Deze bank, met de kleur van rijpe pompoenen, is een echte herfstachtige sfeermaker dat toevallig ook rond koningsdag perfect in stijl is. Met elegant gevormde pootjes met praktische wieltjes wordt een donker contrast aan het vrolijke oranje toegevoegd dat voor een griezelige sfeer perfect gecombineerd kan worden met spookachtige decoraties en flakkerende kaarsen. Voor de andere seizoenen en feestdagen kun je simpelweg een paar passen gekleurde kussens of een plaid toevoegen en zo met behulp van deze fantastische basis een variatie aan vrolijke en gezellige stijlen creëren.

Griezelig kabinet

 Woonkamer door Andrea Felice - Bespoke Furniture
Andrea Felice – Bespoke Furniture

Beelzebub Cabinet by Andrea Felice

Andrea Felice - Bespoke Furniture

Dit bijzondere dressoir heeft een ingebouwde hoeveelheid rariteit aan zich door het gepolijste, bronzen oppervlak waarop een gigantische houten en metalen vlieg prijkt. Wie dapper genoeg is om dit meubel in huis te zetten zal worden beloond met een meubel van hoge kwaliteit en met liefde vervaardigd detail. Wees niet bang voor design!

Spookachtig

Alsof magisch omhoog gehouden lijkt dit tafeltje wel te zweven. Maar bij dit meubel is geen tovenaar of medium te pas gekomen: dit kastje wordt door een slim, verborgen metalen constructie ondersteund, dat de schijnbaar bovennatuurlijke karakter verklaart. Maar, je hoeft dit geheim natuurlijk niet te verklappen: je kunt je Halloween bezoekers natuurlijk ook verrassen met je magische krachten!

Zwevend hoofd

 Huishouden door ColineMonnier Design
ColineMonnier Design

Brunette en cuisine

ColineMonnier Design

Dit lichtsculptuur, gemaakt van synthetisch haar, is een absolute blikvanger. De ronde lamp is simpelweg door de toevoeging van deze pruik tot een soort zwevend hoofd omgevormd. Of het nu in de keuken, de woonkamer of de eetkamer prijkt: deze lamp is zowel artistiek als griezelig, en geeft je gasten gegarandeerd iets om over te praten! En is Halloween weer voorbij? Dan kan deze lamp ook zonder pruik als een elegante, eenvoudige lichtbron voor in huis dienen.

Jazzy schedels

De schedel is natuurlijk de klassieker onder Halloween versieringen. Maar dit hoeft niet altijd de typische witte of vergeelde variant met holle, zwarte ogen te zijn. Sinds de kunstenaar Damien Hirst een met diamanten bedekte schedel voor wel 50 miljoen pond creëerde is de schedel een cultureel icoon geworden en daardoor ook compleet geaccepteerd in interieurdesign! Deze variant bestaat uit twee knalblauwe exemplaren die in een verder minimalistisch, elegant decor geplaatst zijn. Voor Halloween kun je deze kunststukken natuurlijk griezelig versieren en omringen door zwarte kaarsen, maar ook de rest van het jaar vormen ze een waardig onderdeel van deze inrichting dat zo een verrassende hoeveelheid persoonlijkheid aan deze verder bescheiden inrichting toevoegen.

We wensen je een prettig, griezelig Halloween, Allerheiligen of Sint-Maarten en hopen dat we je zowel voor dit feest als voor de komende donkere dagen een aantal originele en vooral ook gezellige ideeën aan de hand hebben kunnen doen!

Hoe richt jij je huis in voor de herfst en de feestdagen? Deel je creativiteit met ons bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!