Trucs voor kleine keukens

Stoa. Stoa.
Appartamento fuori milano, Raffaella Alessandra Calzoni Raffaella Alessandra Calzoni Moderne keukens
Loading admin actions …

In een kleine keuken gaat het erom dat je altijd voor de meest efficiënte wijze van inrichtingen kiest, want zo gaat er geen kostbare woonruimte verloren. Een helder palet werkt ook mee om je keuken ene ruimtelijke look te geven. Soms is het goed om je eens te laten informeren door een expert, die samen met jou kan kijken naar je keuken om je daarna passend advies te doen. 

In dit ideabook laten we je 6 mooie voorbeelden zien die je zeker zullen inspireren. Een reis door de wereld van design, dat niet heel groot is, maar wel erg groots oogt. 

Onderdeel van de huiskamer

De keuken in deze kleinere woning bevindt zich dezelfde kamer als de zithoek en de eettafel, waardoor het onderdeel van de huiskamer is geworden. Door het gebruik van lichte keukenmeubels die uitstekend bij de rest van de kamer past, is de ruimte één geheel geworden. 

Het is dus onder andere belangrijk dat de keuken opgaat in het interieur, zodat het minder opvalt hoe klein deze eigenlijk is.

Makkelijk schoonmaken

30 m2 - BOEDO - Buenos Aires - Arg, MinBai MinBai Minimalistische keukens Hout Hout Werkbladen

In de keuken is het van het grootste belang dat er veel aandacht is voor de hygiëne, want waar het eten bereid wordt moet het brandschoon zijn. Je kunt het jezelf wat dat betreft best een beetje makkelijk maken, door te kiezen voor veel gladde oppervlakken in je keuken, deze zijn eenvoudig te reinigen en zien er ook superstrak uit! 

Hier zien we een mooie keukentafel die tevens dienst doet als bar. Je kunt er van alles opzetten en bespaard zo de nodige ruimte. Let eens op het contrast tussen de witte tafel en de donkere houten keukenkasten. Echt supermooi en gewaagd! Meer mooie ideeën kun je hier vinden.  

Opbergrekken

De ruimte in een kleine keuken is beperkt, maar slim design maakt het een stuk eenvoudiger om je keuken netjes te houden en deze daarbij een mooie, industriële look te geven. Een kast als deze is daar helemaal geschikt voor. De verschillende potjes zien er sfeervol uit en zijn daarnaast bijzonder praktisch. Een natuurlijk decoratie mag niet ontbreken en ook het fel gekleurde doekje hoort erbij. Een prachtige toevoeging aan je kleine keuken. Samen met een expert ontwerp je snel je droomkeuken. 

Contrast

Een beproefde manier om je keuken een dynamische look te geven zonder dat deze klein oogt, is de keuze voor prikkelend zwart-wit design. Hier zien we zo'n design toegepast in een redelijke keuken, niet supergroot en zeker niet te klein. Je kunt zien dat het palet zorgvuldig uitgekozen is, zo ook de schitterende rode vaasjes op de keukentafel. Wat een geweldige manier om met kleur en contrast diepte te creëeren! 

Accessoires

Met behulp van diverse accessoires wordt je keuken leuker en mooier, maar ook een stuk praktischer. In dit geval hebben de bewoners gekozen voor een magneet met daarop een gelinieerd stuk papier waarop je kunt schrijven. Superhandig als je een boodschappenlijstje aan het maken bent. Een andere favoriet is de schoolbordverf. Je moet natuurlijk wel een keuken hebben waarbij deze verf past, maar dan heb je echt een leuke muur waarop je kunt schrijven en dit daarna weer weg kan vegen. Leuke accessoires maken je keuken compleet! 

Scandinavisch en modern

homify Moderne keukens Tafels & stoelen

Een uitstekende combinatie tussen de Scandinavische en moderne stijl treffen we in deze keuken. Let eens op het handige uitschuifbare keukentafeltjes, de strakke afzuigkap en de stijlvolle kasten. Ook de keukenkasten boven het aanrecht laten die leuke mix zien. In deze ruimte domineert een in getogen kleurenpalet, maar we zien hier en daar enkele mosterdgele en groene accessoires. Wat dacht je van het servies, bijzonder toch? We vinden de roestvrijstalen lijst boven het aanrecht blad ook erg sfeervol. Een keuken met een slim design, waardoor er veel bewegingsruimte is. Met dit laatste voorbeeld nemen we afscheid van deze serie keukens. Blijf ons volgen en kijk mee naar de leukste projecten en woonideeën. Deze huizen hebben een fabuleuze look, hoewel ze vrij klein zijn. Be inspired!

Wat vind je van deze voorbeelden? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine