10 tuintjes met een speciale look | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 tuintjes met een speciale look

Stoa. Stoa.
Minimalistische tuinen van Constructora Asvial S.A de C.V. Minimalistisch
Loading admin actions …

Een grote misvatting is het te denken dat een tuin alleen prachtig kan zijn als deze ruim en groot is. Vandaag laten we zien hoe je de tuin in het klein ook heel mooi kunt maken. In dit ideabook zien we 10 voorbeelden van prachtige tuintjes met een leuke, mooi en rond uit schitterende vormgeving. Een expert kan je zeker helpen je ideeën voor wat betreft de tuin te verwezenlijken. Kijk gewoon even mee naar de voorbeelden die we hieronder voor je op een rij gezet hebben en neem gewoon een mooiste concepten over. Er is veel keuze en veel mooist te zien, dus kijk snel naar deze 10 tuintjes met een speciale look!

1. Bonte verzameling

In dit tuintje hebben we te maken met een bonte verzameling tuindesign! Het gazon is op een bijzondere, golvende manier aangelegd en grenst zo op een speciale wijze aan de steen tuin. De kiezelstenen zijn oeroud en hebben uiteindelijk hun weg naar deze kleine tuin gevonden. In de tuin zijn niet alleen schitterende stenen te vinden, ook is deze bezaaid met mooie vegetatie die voor een natuurlijke, kleurige setting zorgt. Meer mooie kleine tuinideeën kun je met een expert uitwerken.

2. Terras

Deze vlondertuin heeft een excellente look en wordt daarbij gekenmerkt door een opvallend hoogteverschil dat voor een bijzondere sfeer in de tuin zorgt. Een echte eye-catcher is de natuurstenen muur rechts op de foto. Die brengt ons in mediterraanse sferen. Links zien we mooie kiezelstenen en schitterende bloemen. Deze terrastuin is misschien niet zo groot, maar wel supermooi! Als je inspiratie zoekt voor je eigen droomtuin dan kun je het beste even hier klikken voor mooi voorbeelden.

3. Bamboe

Het is al jaren in het oosten erg populair, maar het heeft de afgelopen jaren ook in ons tuindesign een plek veroverd. Het bamboe is een uiterst weerbarstig materiaal en, geloof het of niet, familie van het welbekende gras. Toch is het qua hardheid en uiterlijk van een geheel andere orde. We zien hier een tuin met een zenachtige look die ons direct in een ontspannen mood brengt. Het kabbelende water, de oeroude stenen en het bamboe spreken sterk tot de verbeelding!

4. Zen

Hier zien we ook een tuin geïnspireerd door de stijlen uit het Verre Oosten, maar in vergelijking met de stijl die we hierboven zagen oogt het een stuk warmer. We zien ook duidelijk de invloed van de Japanse stijl in deze tuin: het warme hout rond de tuin, die gevuld is met witte steentjes, grassen en een lantaarntje. Typisch iets uit het land van de rijzende zon.

5. Symmetrie

Het is een beproefde manier om je tuin een mooie en aantrekkelijk look te geven: zorg dat er symmetrie aanwezig is. Het is de orde aan deze tuin die we mooi vinden. Een strak en overzichtelijk design is iets waar we als mensen dol op zijn, omdat het zo minder moeite kost om iets, in dit geval de tuin, te bevatten in onze geest. Tenminste, dat zeggen de neurowetenschappers, dus dat zal heus wel zo zijn. Wij zijn fan van deze tuin!

6. Waterval

We hebben het nog niet zo gehad over de waterval in je tuin, natuurlijk denken dan veel mensen aan een grote waterval in combinatie met een rotspartij en een vijver eronder. Supermooi natuurlijk! Maar het mag ook best in het klein, Madurodam-stijl. Ook hartstikke leuk. Zoals je hier kunt zien is er hier gekozen voor een tuin met een tropische look, groot genoeg om plezier van te hebben, maar klein genoeg om snel te kunnen verzorgen. Erg handig als je tuin klein is, omdat je woning in de grote stad staat.

7. Engels en landelijk

We zien in deze tuin de Engelse stijl terug, niet de strakke, maar juist de landelijke, de lossere stijl. Een plek waar we kunnen genieten van de natuur en de rust. Echt een buitenruimte waarde enthousiaste tuinier aan de slag kan!

8. Waterpomp

Er zijn veel zaken die een extra sfeer aan je tuin kunnen geven: vijvers, watervallen, maar ook een authentieke waterpomp is een graag geziene gast in deze buitenruimte. Hier zien we een voorbeeld van een waterpomp die ook echt werkt; het water wordt opgevangen in de bakken eronder. Een prachtige aanvulling op een kalme tuin waarin de bewoners elke dag lekker kunnen uitrusten.

9. Beperking

Het is mooi om een weelderige tuin te ontwerpen met vele elementen die elkaar versterken. Maar in dit geval is er juist voor een beperking gekozen, en dat werkt ook heel mooi! 5 bakken staan in een grote bak op grote kiezelstenen, geflankeerd door bakken met weelderig groen. Aan het einde van de tuin zien we een muur met een nonchalante look, het is net alsof de stenen opgestapeld zijn. Het aantal decoratieve elementen is hier beperkt, maar juiste daardoor creëer je snel een schitterende tuin met een duidelijk concept!

10. Gangbare look

Vaak is het een goed idee om een tuin in te richten met een eenvoudig ontwerp. In dit geval is er gekozen voor een evergreen concept, dat werkt altijd goed: een gazon en wat vegetatie. Het gazon is groot genoeg om in de zomer lekker te gaan liggen om te genieten van de zon. We zijn fan van dit relaxte en gangbare tuintje.

Kijk ook met ons mee naar dit mooi project: een villa met een schitterend uitzicht.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!