Spectaculaire verbouwing van een stadswoning

Stoa. Stoa.
Renovation 104, 一色玲児 建築設計事務所 / ISSHIKI REIJI ARCHITECTS 一色玲児 建築設計事務所 / ISSHIKI REIJI ARCHITECTS Eclectische badkamers
Loading admin actions …

Het is een favoriet onderwerp voor ons en zijn ook altijd enthousiast dat we je het aan je kunnen laten zien. We hebben het natuurlijk over onze serie Voor & Na, die altijd zorgt voor een spraakmakende kijk op de zaken rond een verbouwing. Deze verbouwingen zijn vaak spectaculair en bijzonder inspirerend. Vandaag nemen we je mee naar Japan, waar een woning in de grote stad een grote opknapbeurt kreeg. En wat was dat nodig! Soms is de keuze eenvoudig: of je blijft in je woning en je pakt deze grondig aan, of je verhuist, een andere weg is er dan niet meer. De bewoners van deze woning kozen voor het eerste. Kijk met ons mee naar de schitterende resultaten van deze verbouwing. 

Oude staat

Er zijn niet veel woorden nodig om te beschrijven hoe deze woning er uitziet. Het pand ziet er oud en afgeleefd uit, precies het soort woningen die wij bij homify interessant vinden, gewoon omdat er zoveel in mogelijk is, want het kan alleen maar beter worden! De wanden hebben een bekende kleur, die van de nicotineaanslag, er is hier duidelijk door de vorige bewoners flink gerookt. Geen goed idee dus om te doen. Het behang is oubollig en lijkt wel 40 jaar oud, misschien is dat ook wel zo. Een ding is zeker, hier is nog het nodige werk te verzetten! 

Andere hoek

Vanuit deze positie in de woonkamer krijgen we een goed zicht op de ruimte in de woning, die is best aardig voor een woning in de grote stad; wij zien hier wel de nodige potentie in. Natuurlijk zijn wel al wel even aan het bedenken hoe we die verschrikkelijke lampen van het plafond krijgen en wat er op de vloer moet komen om die lelijke vloerbedekking te vervangen. Een oude woning stelt je voor een uitdaging, maar de beloning is achteraf, als de verbouwing en herinrichting klaar is, toch altijd erg groot. Laten we hieronder eens gaan kijken naar de mooie resultaten van de verbouwing. Zoek je naar een goede manier om je huis te verbeteren, klik dan eens hier voor de nodige inspiratie. 

Helder

Helder en natuurlijk schijnt deze woonkamer ons toe, deze lijkt te baden in het zonlicht. De ramen zorgen voor de juiste hoeveelheid daglicht dat de woonsfeer in deze kamer optimaal maakt. De sofa is ruim en neemt toch niet heel veel woonruimte in. Vanaf dit mooie meubelstuk kun je heel goed tv-kijken. De televisie is in het kader van de ruimtebesparing aan de wand gehangen, dit oogt direct erg strak. Ook het tv-meubel hangt aan de muur- lekker minimalistisch. De houtvloer lijkt door te lopen op de wand, zo ontstaat er een hechte eenheid in de woning. Het plafond is hemels wit en geeft een zuivere twist aan deze mooie woonkamer. De oude staat van het pand is gelukkig in geen velden of wegen meer te bekennen! Samen met een expert ontwerp je snel een droominterieur. 

Ruimte

Ondanks de beperkte vierkante meters voelt de woonruimte hier groots aan, dat komt door de inrichting van de woonkamer. Ook is de combinatie van verschillende functies, het eet- en woongedeelte, een goede keuze geweest, waardoor je echt het gevoel van een compleet huis hebt in deze kamer, terwijl het in feite maar om een living gaat. Vanuit deze positie krijgen we echt een mooi beeld van de sfeer in deze kamer, deze is erg aangenaam. We zien het natuurlijke licht door de ramen naar binnen schijnen en zijn direct verkocht. Meer mooie ideeën voor je woning vind je hier

Ontspannen

Veel mensen ontspannen in de avond het liefste in de parel van een woning: de douche of badkamer. Dat zal in deze douche zeker lukken! Waarom? Nou gewoon vanwege de minimalistische sfeer, die geboren lijkt in Japan, en al vele jaren voor een schitterende visuele rust zorgt in de moderne badkamer. In deze ruimte zien we kleine tegeltjes, licht hout rond de spiegel en een eenvoudig vormgegeven wastafel. Dat zijn nu typisch minimalistische kenmerken die je een volkomen kalm gevoel geven in de avond. Voeg daar nog een paar sfeerlampjes aan toe en je bent klaar. De verbouwing van deze woning in Japan is in een woord: geweldig! 

Kijk met ons mee naar deze villa met prachtige natuurlijke accenten. 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine