De renovatie van een 1900 woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De renovatie van een 1900 woning

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van Studio di Architettura Ortu Pillola e Associati Modern
Loading admin actions …

We zijn altijd erg dol op het onderdeel Voor & Na, dat komt natuurlijk door grandioze resultaten die we dagelijks voorbij zien komen. Woning die al lang opgegeven waren of totaal uit de tijd geraakt kunnen vaak met veel kennis en kunde toch nog omgetoverd tot droompaleizen. Vandaag nemen we je mee naar Italië waar we je een rijtjeshuis uit 1900 laten zien, dat van een bouwvallige staat naar een modern paleisje getransformeerd is. Neem samen met ons een kijkje in het pand. Be inspired!

Oud en nieuw

We vergelijken boven en beneden en kunnen niet anders zeggen, dat de metamorfose groots is en hard nodig was. De woning beneden lijkt werkelijk ten dode opgeschreven. Het hek rond de woning maakt de sfeer er niet beter op. Gelukkig konden de nieuwe eigenaren van de woning de benodigde financiële middelen bijeen krijgen om de renovatie te bekostigen, die had best wat voeten in de aarde. Natuurlijk blijft het een feit dat alle harde arbeid loont, dus mis je die kruiwagen met geld, treur dan niet, want met een stel kundige handen kom je er ook wel. Zoek je de juiste expert voor een project als dit, dan kun je die hier vinden. 

Rijtjeshuis

Het ene rijtjeshuis is het andere niet, dat geldt ook hier in Italië. We zijn wel onder de indruk van de resultaten die hier bereikt zijn. Vergelijk de woning links en recht eens! Echt een wereld van verschil! Rechts lijkt de woning wel meer dan honderd jaar oud, natuurlijk is dat ook zo, want het pand dateert uit het begin van de twintigste eeuw. Het is echt aan een grote beurt toe! Links zien we het resultaat van de renovatie. De gevel heeft een strakke en nette look die weer jaren mee kan, het is echt iets voor deze tijd. Meer mooie woningen kun je hier vinden. Laten we even in het interieur gaan kijken. 

Zuiver en wit

Een strakke woonkamer als deze is heel eenvoudig schoon te houden, dat komt door de strakke vloer en de indeling van de ruimte waardoor je overal bij kan. De zuivere look, al dat wit, is typisch een Italiaans trekje, want wit is een van de favoriete kleuren van de Italianen. In deze woonkamer zien we ook mooie zwarte elementen die voor het evenwicht zorgen. Typisch een ruimte waarin je in de avond kunt genieten van de vlammen in de haard en een wijntje met pit. 

Eetgedeelte

We zien hier een tafel centraal in de ruime staan, de ruimte die je zo creëert is heerlijk en zeer bevorderlijk voor de woonsfeer. De bakstenen wand op de achtergrond geeft een stukje geschiedenis van de woning prijs, maar zorgt tevens voor een industriële twist in deze living. Het is een goede keuze geweest om de eet- en woonkamer in elkaar over te laten lopen (deze waren door een wand gescheiden), want zo heerst er een grote transparantie in de ruimte. Kijk hier voor meer mooie ideeën voor de woonkamer.

Keuken

De culinaire kern van de woning, de keuken, sluit eveneens mooi aan op de eet- en woonruimte. Zo ontstaat er echt een fijne eenheid in de woning. Voor het design van het interieur is er gekozen voor een minimalistische stijl met moderne elementen: antracietkleurige vloer, lichte houten aanrechtbladen en zuivere, witte wanden. Voor de eclectische twist kozen de bewoners deze bijzonder vormgegeven hanglampen; slechts een draad en fraai glas maken de lamp eenvoudig en compleet. 

Sfeer

Als er iets bijzonder is aan deze woning dan is het de sfeer wel. We kijken omhoog en zien het plafond met de schitterende houten balken, een overblijfsel van de oude woning. Het licht achter de balken brengt deze houten structuur sterk naar voren, als een echo uit het verleden! Met deze laatste blik in de woning nemen we afscheid van het huis en kijken uit naar andere woonideeën. Deze ideeën zijn geschikt voor de enthousiaste tuinier die zijn of haar tuin wel eens wat groter wil zien! 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!