Voor en Na: een grondige sanitaire opknapbeurt | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een grondige sanitaire opknapbeurt

Johan van Dijk Johan van Dijk
van INNER TREE
Loading admin actions …

Het sanitair in een huis kan in de loop van de tijd behoorlijk gedateerd en verouderd raken. Wat doe je in zo’n geval: kies je voor een simpele opknapbeurt of ga je grondig aan het verbouwen? Die keuze hangt natuurlijk vooral af van jouw voorkeuren en jouw budget. Maar als je dan eenmaal aan de slag gaat, dan zie je dat je huis er stukken beter uit komt te zien. En zeker als je weet dat je dan weer jarenlang naar hartenlust kunt koken en badderen. Het ontwerp van deze verbouwing is gemaakt door de Portugese experts van Inner Tree.

Voor: bij elkaar geraapt zootje

Je ziet leuke tegeltjes, maar dat is ook het enige wat aantrekkelijk is aan deze oude keuken. Het geheel is namelijk een bij elkaar geraapt zootje. Een fatsoenlijk aanrecht ontbreekt en het gasfornuis staat er maar wat verloren bij in de ruimte. En de vloer ziet er al geen haar beter uit. Maar wat ook van geen meter klopt is de plaatsing van de afzuigkap, die hangt niet eens recht boven het fornuis! Een grondige verbouwing is in een geval als dit de enige oplossing.

Voor: kille badkamer

De badkamer is in een eerste oogopslag vooral heel erg kil. Heldere witte tegels kunnen in sommige gevallen een heel mooi effect geven, maar dat is hier niet het geval. En de elementen waaruit de badkamer is opgebouwd zijn ook hopeloos verouderd. Een klein bad kan handig zijn, maar is hier helemaal niet op z’n plaats. Opbergruimte is hier ook ver te zoeken en de hangende spiegel maakt van de ruimte al helemaal een rommelmarkt. Bovendien kun je goed zien dat de tegeltjes aan de onderkant ook niet meer zo goed op hun plek zitten.

Voor: terug in de tijd

Het verouderde toilet is al geen haar beter dan de badkamer. Handig dat er een bidet aanwezig is, maar een toiletbezoek is hier toch alles behalve aangenaam. En wie heeft het bedacht om de toiletpot zwart te maken terwijl alle andere elementen wit zijn? Vooral dat is een combinatie die er echt niet uitziet. De kleurstelling is al geen haar beter en wat denk je van de tegeltjes die hier al veel te lang op de muur hebben gezeten. Ook voor deze ruimte zit er niks anders op dan flink in het rond slaan met de sloophamer om alles weer zorgvuldig op te bouwen.

Na: modern en licht

De nieuwe keuken is een heerlijke moderne en lichte entourage. Een gootsteen met aan weerszijden lekker veel aanrechtruimte: daar kun je pas heerlijk koken! De lichtinval is heel erg mooi en een rode achterwand weerkaatst dat licht nog eens extra. Eigenlijk kijk je hier naar een kleurrijke vorm van minimalisme. Maar van het fornuis en een oven is geen spoor te bekennen, waar zijn die gebleven?

Na: dubbel aanrecht

Vanuit een ander perspectief zie je dat deze keuken er nog beter uit is komen te zien dan je net zou verwachten. Een dubbel aanrecht is namelijk een heerlijke luxe. Je kunt hier allerlei verschillende culinaire taken uitvoeren, ook met meerdere personen.

Na: toilet in wording

Toen de fotograaf hier op bezoek kwam, was het toilet nog niet helemaal klaar, maar je krijgt al een hele goede indruk van de nieuwe situatie. De wc-pot en het bidet zijn heel goed op elkaar afgestemd en ook het fonteintje komt er schitterend uit te zien. Zo moet het er ook uit komen te zien, het past helemaal bij de nieuwe keuken.

Ben je benieuwd geworden naar meer sanitaire verbouwingen? Dit project is dan ook zeker leuk om even te gaan bekijken.

Geinspireerd geraakt door deze verbouwing? Plaats hieronder gerust een reactie!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!