Uitbreiding waar oud en nieuw een mooie symbiose aangaan

Stoa. Stoa.
Uitbreiding Woonhuis Maastricht, Architectenbureau beckers Architectenbureau beckers
Loading admin actions …

Vandaag laten we je zien wat het betekend als je een woning uit de jaren vijftig weer zijn oude charme teruggeeft. Via een nieuwe look werd het weer een huis met een glans. We vinden dit woonhuis in de Maasstad Maastricht en zien direct de potentie van het pand. Architectenbureau Beckers werd in de arm genomen om het pand een update te geven waardoor het de komende decennia weer geschikt zou zijn voor moderne bewoning. Er werd een uitbouw gerealiseerd die de bewoners voorziet van meer woonruimte, tegenwoordig willen we het graag toch allemaal wat ruimer hebben. Het moderne interieur is verfrissend en laat een mooie indruk achter op de bezoeker. Wil je zelf zien hoe dit in elkaar zit? Kijk dan met ons mee naar de mooie kiekjes van het huis.

Woning met stijl

Het is de flair uit de jaren vijftig die deze woning zijn aantrekkelijke charme geeft. Natuurlijk is de architectuur uit deze periode gedateerd, het is inmiddels bijna zeventig jaar oud. Toch heeft het niets van de grauwheid die we ze vaak met deze periode associëren. Architectenbureau Beckers is op een respectvolle manier om gegaan met de bestaande bouwstijl toen zij de nieuwe architectuur daarmee integreerden. Oud en nieuw gaan hier een mooie symbiose aan. De grijze nieuwbouw past prachtig bij de rode bakstenen die zoveel tijd en gebeurtenissen geabsorbeerd hebben. Laten we even binnen kijken.

Open blik

In de woning kijk je met een open blik. Dat komt door de transparantie die je gedachten lichter maakt. Je wordt helemaal positief van de overvloedige toevoer van het daglicht in deze woonkamer. Een andere prachtige designoplossing zijn de grote tuindeuren die je natuurlijk met goed weer wagenwijd openzet. Let even op de houten vloer en hoe deze overloopt in de grijze terrasvloer buiten. Ook erg sfeervol is het plafond, dat met een balk aangeeft waar het eetgedeelte (links) begint. Deze laatste architectonische eigenschappen ademen de intieme sfeer van de jaren vijftig. Deze experts kunnen je woonkamer naar wens modelleren.

Stakke keuken

Natuurlijk is de woning geheel toegerust op de moderne tijd. Daarbij hoort zonder twijfel een eigentijds kleurenpalet. In deze strakke keuken zijn het voornamelijk de kleuren: grijs, wit en houtkleur die de dienst uitmaken. Natuurlijk is de keuken ingericht met de meest moderne keukenapparatuur, zodat iedere kok hier vliegensvlug de heerlijkste gerechten op tafel weet te toveren. Je kunt ook geweldig gezellig met z´n allen eten hier, de tafel staat er immers voor. Meer mooie ideeën voor de keuken vind je hier.

Exterieur

Er zijn de nodige aanpassingen aan het interieur gedaan. Zojuist zagen we al de prachtige uitbouw, waarin we net een kijkje genomen hebben. Natuurlijk moest het exterieur ook elders opgeknapt worden, zoals hier aan de zijkant van de woning. We zien het hier overigens in de oude staat, het mag geen verrassing zijn dat hier nodig wat moet gebeuren. Vooral de onderzijde van de woning is niet meer om aan te zien. Gelukkig wist Architectenbureau Beckers de zaak op een schitterende manier aan te passen aan de moderne tijd… .

Fraaie resultaten

Een aantal eenvoudige aanpassingen hebben de zijkant van de woning volkomen veranderd. Hier zien we hoe de architecten dit gedaan hebben. Door horizontaal geplaatste hoogwaardige schroten te plaatsen worden de verouderde minder mooie delen van het huis gemaskeerd, zodat de uitstraling van de woning fris en eigentijds wordt. Een goede manier om de jaren vijftig architectuur levend te houden. Dit woonhuis bewaard het authentieke, maar biedt tevens een hedendaagse wooncomfort aan zijn bewoners. 

Lees ook over de oude boerderij die een eigentijds woonhuis werd.

Wat vind je van deze verbouwde woning? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine