Modern comfort in een woonhuis te Ede | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern comfort in een woonhuis te Ede

Stoa. Stoa.
Woonhuis, Ede van Steenhuis Bukman Architecten
Loading admin actions …

Licht en ruimte zijn de belangrijkste bouwstenen van dit woonhuis te Ede. Natuurlijk speelt er wel wat meer mee, dat gaan we straks allemaal zien. Het is een woning speciaal ontworpen voor een jong gezin uit Ede. Er werd voor een mooie plek gekozen om het te bouwen,  aan de rand van een bos, zo opvallend mogelijk. Het huis zeer gericht op de mooie tuin, waarin je kunt genieten van het buitenleven, zeker in de buurt van een bos. Steenhuis Bukman Architecten wist deze woning met veel stijl en flair te realiseren, waardoor het nu een van de mooiste woningen uit de buurt is. Al zin om er binnen een kijkje te nemen? Kom dan snel met ons mee voor een tour door het huis! 

Woonruimte

Het gezin woont met veel plezier in het moderne huis. De ruimte en lichtheid in de woning zijn verbluffend. Het huis bestaat uit in elkaar grijpende ruimten die vervuld zijn van licht, ook heb je vanuit de woning een schitterende kijk op de ruimte tuin. Het is een woning met jonge leeftijd, want deze is pas in 2014 opgeleverd. Let eens op de natuurlijke wijze waarop de woning in zijn omgeving opgaat: een woonwereld op zich! Experts voor je tuin vind je hier.

Andere zijde

We zien hier een heel ander kant van het huis, de typische moderne architectuur maakt direct indruk. Een grindpad brengt ons bij het witte huis met het grijze dak: kleuren van deze tijd. Het is mooi om te zien hoe de twee archetypisch daken met elkaar verbonden zijn door middel van een glazen gang. Zo wordt een bijzondere sfeer geschapen die een eenheid uitstraalt.

Openheid

Om een goede indruk van een woning te krijgen moet je er natuurlijk ook even binnen kijken. Bij binnenkomst wordt je meteen gegrepen door de openheid en transparantie van het interieur. We weten allemaal dat daglicht een van de meest belangrijke componenten in een interieur is, maar hier binnen wordt dat gegeven nog even concreet gemaakt. De dakramen laten het daglicht als een waterval naar binnen stromen, ook de grote ramen die van vloer tot het plafond reiken dragen bij aan de lichtsfeer in deze woning. Voor Steenhuis Bukman Architecten waren lichtheid en transparantie tijdens de bouw duidelijk belangrijke concepten. Ideeën voor de hal en trappen huis zijn hier te vinden.

Zicht op de buitenwereld

We zien diverse hoogwaardige materialen toegepast worden in het interieur, zoals hout, glas en staal. Deze mix maakt het huis echt een kind van zijn tijd. Als bezoeker ervaar je een verbintenis tussen binnen en buiten, de bijzondere grote ramen (hier te zien nabij het trappenhuis) maken dit mogelijk. Vanaf de eerste verdieping hebben we een mooie kijk op de omgeving en de tuin, een prettige uitkijk die de bewoners erg kunnen waarderen.

Ruimte

We werpen hier een blik vanaf de begane grond door het huis. Op deze manier krijgen we een aardig beeld van de afmetingen van het huis. De lichte ambiance van de woning werkt aanstekelijk opwekkend, je voelt je gewoon beter in een woning met veel daglicht. Deze woonruimte biedt de bewoners veel ruimte om hun thuis in te richten. Let even op de antieke kast tegen de wand, deze contrasteert prachtige met de moderne ietwat minimalistische inrichting van het interieur. Het lijkt erop dat oud en nieuw hier prima samen gaan! 

Lees ook waarom huizen met een plat dak bijzonder zijn

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!