Voor en na: de verbouwing van een jaren vijftig woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en na: de verbouwing van een jaren vijftig woning

Stoa. Stoa.
jaren 50 woning verbouwd: modern  door KleurInKleur interieur & architectuur, Modern
Loading admin actions …

De fifties are back: vandaag nemen we een kijkje in dit tijdperk. Hoe dat kan? We nemen je mee naar een transformatie van een varkensstal naar een hedendaagse woning. Dit is een zogenaamd voor en na verslag, waarbij we je de geweldige resultaten die bereikt laten zien. De huidige bewoners van de woning hebben nu de beschikking over meer woonruimte met een unieke sfeer waar ook de kinderen zich goed kunnen vermaken. Het is een huis geworden dat bestaat uit twee delen die op een stijlvolle wijze worden verbonden door een vakkundig geplaatste kastlijn. Het opvallende kleurenpalet, dat speciaal door de eigenaars werd uitgekozen, is als een terugkerend leitmotiv dat eenheid in het geheel brengt. De experts van Kleurinkleur Interieur & Architectuur hebben een hedendaags woonpaleisje weten te creëren met een jasje uit de jaren vijftig. Hoe dat allemaal in elkaar zit gaan we je hieronder laten zien. Wandel met ons mee en doe de nodige inspiratie op.

Fifties

Met een retro blik zien we de sfeer van de jaren vijftig pas echt goed. We denken aan de wereldveranderende gebeurtenissen die de wereld zoals we die nu kennen gevormd hebben. Dit huis uit de jaren vijftig staat symbool voor wat men later de atomic family is gaan noemen, dat duidt enerzijds op de sfeer van dit decennium, dat wil zeggen de atoomdreiging van de Koudeoorlog, en anderzijds op een zienswijze waarin de familie een zelfstandige kern is, een dragende kracht, oftewel gezien wordt als de hoeksteen van de samenleving. Het huis is dan de zelfstandige kern in de stad waarin het gezinsleven ietwat geïsoleerd plaats vindt. De grote familieverbanden van vroeger zijn in deze periode grotendeels verdwenen.

Een nieuwe look

Bij een nieuwe tijd hoort een nieuwe look. We zijn van een samenleving vol zelfstandige eilandjes ( tot uiting gebracht in de jaren vijftig architectuur) naar een nieuw elan waarbij sociale verbanden en het idee van de ´community´ weer belangrijk zijn. Dit komt onder andere tot uitdrukking in de diverse subculturen, denk daarbij aan de hipsters en de verschillende ecologische subculturen. Een nieuwe tijd krijgt ook in de architectuur zijn uitdrukking, de grauwe werkelijkheid van de jaren vijftig maakt plaats voor een positieve, heldere look. KleurInKleur interieur & architectuur heeft gekozen om de woning een behoorlijke update te geven, waarbij de gevel volkomen veranderd is, ook het schuurtje naast de woning oogt totaal anders. De oude bakstenen hebben plaats moeten maken voor een lichte tint. De woning ziet eruit als nieuw!

De tuin

Dit artikel gaat ook over de transformatie van een oude varkensstal naar een hedendaags woonhuis. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet dat de woning eruit zag als een varkensstal. Er is letterlijk een stal omgebouwd tot woonruimte. We zien de stal hier in zijn oude staat, de relatief lage hoogte, de witte bakstenen en de typisch ramen maken het bouwwerk herkenbaar als stal. In deze staat was hij niet bewoonbaar laten we eens kijk wat er uiteindelijk van gemaakt is.

Strak

Wat een verschil! De oude stal look is volkomen veranderd zodat er nu een moderne woonruimte verrezen is. Het typisch eigentijds uitgevoerde dak (strak met een grijze metaal look) in combinatie met de donkere gevel maakt dit bouwwerk tot een geweldige toevoeging aan het lichte huis. Let ook even op de hoge ramen die het daglicht toelaten tot diep in het interieur. Door de ingetogen vormgeving past deze nieuwe woonruimte precies in zijn omgeving.

Idyllisch

De gerenoveerde en verbouwde voormalige stal past precies in deze idyllische tuin. De bomen staan in bloei en kondigen het nieuwe leven aan. Een nieuw seizoen een nieuwe kans, de ideale setting om het gebouw te leren kennen, want dat heeft door de renovatie ook weer een nieuw leven gekregen. In een tuin als deze is het heerlijk recreëren, de nieuwe woonruimte sluit naadloos aan op het gazon en het is niet moeilijk om hier een goed plekje te vinden om even uit te blazen. Een idyllische tuin realiseer je snel met hulp van de juiste experts.

Moderne stijl

Het kleurenpalet is door de bewoners zelf uitgekozen, daarbij waren ze vooral erg dol op de kleur oranje, deze komt dan ook op verschillende plekken in het huis terug. In deze ruimte beslaat het een groot deel van de wand, waar het voor een frisse touch in het interieur zorgt. De wand waar we tegen aankijken scheidt als het waren twee kamers, rechts een zitkamer, links de eetkamer waar ook de tv te vinden is. Het is duidelijk dat er een open woonconcept gehanteerd is, zodat de ruimtelijkheid in deze woonvertrekken optimaal aanvoelt. De wand met daaraan de tv laat boven bij het plafond nog wat ruimte open, zodat de transparantie in de kamer wordt bevorderd. Daarbij zorgen de grote tegels op vloer voor een ruimtelijke ervaring (kleine tegeltjes maken de ruimte druk en optisch kleiner).

Sfeervolle hal

Tijdens de wandeling door het interieur treffen we deze garderobe in een nis, een zacht blauwe gloeit verlicht de jassen en zorg voor een bijzondere ambiance. Zelfs overdag zien we het effect van deze verlichting duidelijk. Des te mooier deze bijzondere hal wordt. Wil je meer mooie ideeën voor de hal zien, klik dan hier voor de voorbeelden.

Woonkamer

In de avond als je thuisgekomen bent van je werk kijk je nog even naar buiten en zie je de schitterende bomen met de roze bloesem. In de winter kun je genieten van de sneeuw die op de takken ligt. Elk seizoen heeft zo zijn eigen charme. Ook deze kamer heeft de nodige charme, let op de warme vloerbedekking, de strakke, grote sofa en de conceptueel interessante lamp in de hoek. Het is een eenvoudig ingerichte woonkamer waarin je de tv ook eens een keer uitlaat, een boek in de hang neemt en gewoon eens lekker wegdroomt bij een goed verhaal. 

Tot zover de wandeling door het huis. Meer lezen? Lees hier waarom huizen met een plat dak vaak zo bijzonder zijn.

Wat vind je van deze renovatie? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!