Exclusief townhouse met Ferrari in de woonkamer!

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

In een compleet rustige omgeving bevindt zich de luxueuze woning van een Chinese familie in het hart van Sai Kung. Dankzij de mooie wandelpaden en stranden wordt Sai Kung ook wel de “Hong Kong van het achterland” genoemd. Het dorp Sai Kung staat in de regio namelijk bekend om de prachtige promenades langs het strand.

Het is in dit idyllische gebied dat op 423 vierkante meter een stijlvolle villa ontstond, dat het hart van iedere architectuurliefhebber sneller laat kloppen. De binnenhuisarchitect van Millimeter Interior Design Limited creëerde op een smal en krap stuk grond een pronkstuk dat een slim uitgedacht vloerplan heeft: een geïntegreerde garage, een grote woonkamer, een familieruimte, vier gastenkamers met badkamer, een studeerkamer, een masterbedroom met een ruime inloopkast en knutselruimte en tenslotte ook een open dakterras dat een spectaculair uitzicht heeft op de tuin en de zee. Het design van dit huis is praktisch, mooi en perfect ingericht voor het dagelijks gebruik en heeft zo de woonsituatie van de eigenaar en de waarde van het huis significant vergroot.

De constructie

Het oppervlak van het smalle stuk grond is optimaal benut: de architecten kozen ervoor het woonhuis in vier etages onder te verdelen om een zo groot mogelijk woonoppervlak te creëren. Daarnaast neemt de tuin van deze luxewoning maar een bescheiden hoeveelheid ruimte op een grootse manier in. De smalle, lange rechthoek is aan beide kanten door ruwe betonwanden afgeschermd die weer verwijzen naar de vormgeving van de gevel van het huis. Door de gelaagde constructie van de 'dozen' die de verdiepingen vormen en dankzij de verschoven plaatsing ervan ontstaan vrije ruimten die een natuurlijke loggia en een balkon vormen.

Tuinzones

De tuin is onderverdeel in drie zones: het terras, het zwembad en de ruime zon- en ligplaats naast het zwembad. Het bad neemt maar de helft van de breedte van de tuin in, maar dankzij de royale lengte kan hier met gemak en plezier gezwommen worden terwijl dit element tegelijkertijd een decoratieve functie in de tuin vervult. Een kleine waterval met geïntegreerde pomp zorgt voor schoon water en een decoratief waterspel. Om de afdaling in het water makkelijk te maken voeren twee treden, die in de hoek van het bekken ingebouwd zijn, je trapsgewijs het water in en bieden tegelijk zitruimte om lekker lui op af te kunnen koelen. Achterin de tuin nodigt een verhoogd terras uit om te ontspannen, door tropische planten omringd.

Bescheiden luxe

Zodra we het huis binnen stappen worden we ons ervan bewust hoeveel unieke luxe de woning uitstraalt. In het huis is een glazen dubbelgarage geïntegreerd, die de auto (een Ferrari!) tot een heel bijzondere decoratie-element maakt. Bij de inrichting van het huis wilde de architect niet alleen de visuele ruimtelijkheid van het interieur vergroten, maar heeft ook het unieke design hiermee tot op het uiterste geoptimaliseerd. Deze villa stelt niet alleen een comfortabel thuis voor, maar is ook een uitnodigende plek voor gezellige momenten.

Woonkamer

De gehele begane grond strekt zich uit van de ingang tot over de tuin, en wordt door een grote rij vouwbare glazen deuren met blik op het vijf meter lange zwembad in woonkamer in tweeën verdeeld. In het centrum van de woonkamer is de comfortabele modulaire bank, dat tot ontspannen in alle mogelijke houdingen uitnodigt. De gehele verdieping is in zacht grijs gehuld en de wanden zijn in steeds populairder wordend beton vormgegeven waardoor een koel en moderne flair aan het interieur wordt meegegeven. De stijlvolle uiteinde van deze ruimte wordt door de glazen binnengarage gemarkeerd, die door de verhoogde positionering, de verlichting en de waardevolle inhoud in het middelpunt staat.

Keuken in edelstaal

Bijna onzichtbaar is de keuken op de begane grond in het interieur geïntegreerd. Want deze ruimte bevindt zich niet, zoals de conventionele keuken, op gelijk niveau met de woonruimte, maar is een meter diep verzonken in de vloer. Zowel de meubilering als de elektronica zijn diep in de vloer aangebracht en laten zo de kok op dezelfde hoogte als de eters staan. De volledig uitgeruste keuken van gemakkelijk schoon te maken en perfect aansluitende edelstaal creëert een overzichtelijk en modern design.

Direct naast de keuken is de eetruimte, die door een glazen wand afgeschermd wordt. Typisch voor de Chinese cultuur wordt er op de vloer zittend gegeten. Een bijzondere functie is de tafel, die al naar gelang de wensen van de bewoners in de vloer verzonken kan worden om wanneer nodig nog meer ruimte te creëren terwijl naar wens het interieur zo van vorm kan veranderen.

Voor meer bijzondere keuken ideeën met edelstaal en metaal kun je hier verder lezen.

Woonkamer no. 2

In de hoger liggende verdieping bevindt zich een tweede woonkamer. De opdrachtgever vond het heel belangrijk genoeg plaats voor zijn vele gasten en cliënten te creëren. Net als op de begane grond is er weer teruggegrepen naar een moderne stijl. Om meer gezelligheid te creëren werd in de hoger liggende etages hoogwaardige houten vloeren geplaatst. Van bijna iedere kamer in huis is ook door de muur hoge ramen een prachtig uitzicht op de tuin en de omgeving verzorgd.

Werken voor een snelle auto

Naast de pure ontspanning dat de rest van het huis mogelijk maakt, is er ook een werkkamer in de villa. De meubilering van deze ruimte is bijzonder eenvoudig gehouden. Aan de linker kant is een futuristische hometrainer, die de bewoners van dit pand ook in grote luxe een fitnessprogramma aanbiedt. De 'Ciclotte' is daarbij zo bijzonder en mooi vormgegeven dat het eerder aan het decor toevoegt dan afdoet.

Masterbedroom

Deze ruime en tijdloos vormgegeven slaapkamer laat niets te wensen meer over. Natuurlijke kleuren en eenvoudige vormen domineren de ruimte en stralen een enorme hoeveelheid rust uit. Achter de schuifdeuren, die de gehele wand vullen, is het balkon toegankelijk en zo ook het wonderbaarlijke uitzicht op het Chinese landschap. De bijzondere spiegelende balkonafscheiding zorgt daarbij ook voor extra ruimtelijkheid en licht in de kamer.

Badkamer

Tenslotte sluiten we deze rondleiding door het huis af met een blik in de badkamer dat direct aan de slaapkamer grenst en slechts door een paar eenvoudige glazen wanden ervan gescheiden is. Alleen de hoogste kwaliteit materialen zijn in de badkamer gebruikt: een donkere, en luxe natuurstenen vloer scheidt deze ruimte van het hout van de slaapkamer en inloopkast, die beide een warme houten vloer bezitten. De bescheiden en elegante inbouwverlichting, dat door het gehele huis herhaald wordt, schijnt uit met melkglas bedekte uitsparingen in het plafond en achter de spiegel en laten het hele huis in een prachtig schijnsel schitteren.

Deze spectaculaire woning in China, dat van de grond af op een smal kaveltje van bijna Hollandse proporties gebouwd is, laat zien hoe royale luxe ook op kleine schaal gebouwd kan worden. Voor meer spectaculaire woonideeën van de designers van deze villa kun je hier terecht.

Wat vind jij van dit moderne design uit China? Zou jij je Ferrari ook in huis willen parkeren? Deel je mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!