5 leuke manieren om je spatwand te bekleden | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 leuke manieren om je spatwand te bekleden

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Landelijke keukens van deco chata Landelijk
Loading admin actions …

De keuken behoort wat ons betreft tot de ruimtes die het moeilijks uniek in te richten zijn. Hoe komt dat? Veel van de beslissingen over de inrichting van onze keuken nemen we eens in de zoveel jaar en veranderen we bijna nooit. De locatie van de spoelbak, de vaatwasser, de oven… al dit soort keuzes veranderen maar eens in de zoveel jaar en vergen bovendien een grote financiële investering om te veranderen. Hetzelfde geldt voor de kastjes en het aanrechtblad. Toch zijn er wel dergelijk onderdelen van de keuken die relatief eenvoudig te veranderen zijn.

In dit Ideabook richten we ons op de muren van de keuken, die met een kleine investering je keuken aanzienlijk kunnen veranderen! In woon- en slaapkamers geven we de muren met regelmaat een nieuw likje verf of een nieuw behangetje. Dus waarom zouden we dit in de keuken ook niet doen?

Praktische muurbekleding

In de keuken moeten we zo nu en dan wel eens iets opschrijven, als we geen suiker meer in huis hebben bijvoorbeeld. Door het op te schrijven vergeten we het bij de volgende keer boodschappen doen niet in huis te halen. Dan is maar wat handig als je gewoon op de keukenmuur kunt schrijven omdat je daar krijtverf op hebt aangebracht. Het is ook leuk om voor andere gezinsleden een leuk berichtje achter te laten.

Rustieke patchwork tegels

Veel muren in de keuken worden betegeld met effen gekleurde tegels, terwijl het juist zo leuk kan zijn om voor tegeltjes te kiezen die een patroon hebben. Zo kun je kiezen voor patchwork tegels, die vooral goed passen bij een rustieke houten keuken. Bij een strakke, moderne keuken komen deze tegels wellicht niet zo tot zijn recht. Houd daar wel rekening mee bij het kiezen voor patchwork tegels.

Geometrisch chic

De keuken wordt vaak betegeld achter het aanrechtblad, waar het eten wordt bereid en de afwas wordt gedaan. Dit is natuurlijk omdat tegels makkelijk schoon te maken te zijn. Veelal wordt meteen de hele muur betegeld, terwijl het juist heel leuk kan zijn om slechts een deel te betegelen. De rest van de muur kun je dan een bijpassend likje verf geven. Zoals te zien op de foto hierboven geeft dat een heel leuk en speels effect.

Romantische combinatie: tegels en behang

Voordat we afscheid nemen van de tegels, hebben we nog de mooie combinatie tussen tegels en behang. Zoals te zien in de keuken op deze foto zijn deze twee prima met elkaar te combineren. De mooie crèmekleurige, geglazuurde tegels passen naadloos bij het elegante behang. Leuk is dat de tegels een horizontale streep hebben en het behang een verticale streep.

Stenen met een moderne twist

Als je niet de mazzel hebt om in de oud stenen huis te wonen, kun je dan geen stenen muur hebben in de keuken? Natuurlijk wel! Het bewijs wordt geleverd op de foto hierboven. Je kunt ook in een moderne woning een muur in je keuken met stenen bekleden. De stenen muur in de keuken op deze foto loopt door in de eetkamer, wat de ruimte tot één geheel maakt. 

Wil je meer weten over muurbekleding? Lees dan dit Ideabook ook eens!

Ken jij nog mooie muurbekleding voor de keuken die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!