6 tips om thuis de ideale kantoorruimte te creëren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 tips om thuis de ideale kantoorruimte te creëren

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
transformatie naar een ingetogen luxe villa te Heiloo Moderne studeerkamer van Heleen Rombout interieurarchitect BNI Modern
Loading admin actions …

Iedereen die wel eens thuis werkt zal het waarschijnlijk wel herkennen, de afleiding van de huishoudelijke taken die thuis toch altijd op je zitten te wachten. De afwas die na het ontbijt op het aanrecht is blijven staan of de was die nog op het rek in de gang hangt. Door in huis een aparte werkruimte te creëren kun je deze afleiding tot een minimum beperken. Hiervoor is het niet eens nodig om een aparte kamer ter beschikking te hebben, want ook in de woonkamer kan zo'n ruimte worden gecreëerd. Met een paar slimme trucs is het mogelijk om uren achter elkaar ongestoord te kunnen werken. Nu steeds meer mensen een paar dagen of zelfs de hele week thuis werken, zijn er ook steeds meer leuke kantoormeubelen en accessoires te vinden om een kantoorruimte gezellig in te richten. Gezien de uren die je er op een dag doorbrengt is dat wel zo fijn. In dit Ideabook geven we je 6 tips om thuis de ideale kantoorruimte te creëren. Doe er je voordeel mee! 

Een flexibele kantoorruimte in huis

Het is mogelijk om in je huis een flexibele kantoorruimte te creëren. Je kunt dan denken aan een grote ruimte op zolder die je ook voor andere doeleinden gebruikt. Maar je zou ook kunnen denken aan het hebben van een laptop, waarmee je door het hele huis werkt. Een zolder is natuurlijk een perfecte plek voor een flexibele werkplek. Hier kun je enkel een bureautje neerzetten, waardoor vaak nog veel ruimte overblijft voor andere spullen. Als je aan een laptop genoeg hebt, dan kun je eigenlijk overal in huis wel werken. Je kunt ermee aan de eettafel gaan zitten of op de bank. En in de zomer kun je ook lekker buiten in de tuin of het balkon gaan werken. 

Wil je meer lezen over een kantoorruimte in huis? Lees dan ook dit Ideabook eens! 

Een aparte kantoorruimte in huis

transformatie naar een ingetogen luxe villa te Heiloo Moderne studeerkamer van Heleen Rombout interieurarchitect BNI Modern
Heleen Rombout interieurarchitect BNI

transformatie naar een ingetogen luxe villa te Heiloo

Heleen Rombout interieurarchitect BNI

Het is natuurlijk heel erg fijn als je in huis een kamer over hebt om een aparte kantoorruimte in te creëren. De kans op afleiding is minimaal en je krijgt echt het gevoel dat je ergens naartoe gaat om te werken. De ruimte die je nodig hebt om een dergelijk kantoor te creëren hoeft helemaal niet groot te zijn. Vaak heb je enkel behoefte aan een bureau om je computer op te zetten en een kast om wat zaken in op te bergen. Door de muren in de ruimte een lichte kleur te geven voelt het toch ruim aan. Meubels van donker hout geven het geheel een luxe uitstraling. 

Een kantoorruimte in de woonkamer

Mocht je geen aparte ruimte in huis ter beschikking hebben om een kantoorruimte van te maken, dan is het zeker niet zo dat je geen fijne werkplek kunt creëren. Je kunt dit namelijk ook prima in je woonkamer doen. Het mooie is om een afgeschermd hoekje te hebben, zoals op deze foto te zien is. Hier plaats je dan een op maat gemaakt bureau en wat boekenplanken tussen, want meer heb je eigenlijk helemaal niet nodig. Een hoekje zoals deze kun je zelf trouwens ook prima creëren door gebruik te maken van een kamerscherm. Geef de muur waar je bureau tegen aan staat dan net een ander kleurtje of behangetje dan de rest van je woonkamer, zodat je echt een aparte ruimte creëert. 

Een kantoorruimte in de slaapkamer

Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen ruimte meer over hebt in huis om een aparte kantoorruimte te creëren, maar dat je wel over een zeer ruime slaapkamer beschikt. Of dat je in ieder geval nog ruimte in je slaapkamer over hebt om een bureau neer te zetten. In zo'n geval kun je prima een werkruimte in je slaapkamer creëren, en werken en slapen met elkaar combineren. Het is dan het mooist als je het bed en het bureau wel een beetje van elkaar kunt scheiden. Als je er de ruimte voor hebt, zou je een kamerscherm in je slaapkamer kunnen plaatsen. Hierdoor wordt de ruimte dan eigenlijk in twee delen opsplitst. Heb je een hele ruime slaapkamer? Dan zou je zelfs een muurtje in de kamer kunnen laten plaatsen. Hierdoor creëer je helemaal twee ruimtes in één. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan zou je contact op kunnen nemen met een van deze professionals.

Een kantoorruimte in de tuin

Als je de mazzel hebt dat je over een ruime tuin beschikt, dan ontstaat de mogelijkheid om hier een aparte kantoorruimte te creëren. Dan moet je natuurlijk wel een tuinhuisje in je tuin hebben of er een laten plaatsen. Het grote voordeel van een werkruimte in de tuin is dat je er geen ruimte in je huis voor hoeft op te geven. Daarnaast kun je werk en privé op deze manier ook heel erg goed gescheiden houden. Even snel tussendoor de was of afwas doen is er niet meer bij, waardoor je ongestoord door kunt werken. Ook kunnen andere mensen die thuis zijn je niet meer zo gemakkelijk storen. En 's avonds snel nog even wat werken, terwijl je eigenlijk lekker op de bank hoort te zitten, is er op deze manier ook niet meer bij.

Een kantoorruimte in de eetkamer

Villa Louise Klassieke studeerkamer van Foto Buro Brabant Klassiek
Foto Buro Brabant

Villa Louise

Foto Buro Brabant

Als je echt nergens anders plek hebt, dan is het ook mogelijk om een kantoorruimte in je eetkamer te creëren. Als deze ruimte ook erg krap is, dan rest je geen andere keus dan je computer en werkspullen op tafel te zetten. Als je een tafel hebt met zes stoelen en thuis maar met zijn vieren bent, dan kun je de computer en je spulletjes 's avonds gewoon laten staan. Heb je de hele tafel 's avonds nodig tijdens het eten, dan kun je het beste voor een laptop kiezen. Deze kun je aan het eind van de dag dan gemakkelijk ergens anders neerzetten. Heb je wel nog wat ruimte in je eetkamer over? Dan kun je er een apart bureautje plaatsen. Dat is wat betreft zithouding en dergelijke wel het meest aan te bevelen. 

Heb jij nog tips voor het creëren van een kantoorruimte in huis? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!