Bungalows met een duidelijke en unieke eigen stijl | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bungalows met een duidelijke en unieke eigen stijl

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van VISMARACORSI ARQUITECTOS Modern
Loading admin actions …

In het Ideabook van vandaag laten we 6 bungalows zien die bewijzen dat een goed ontwerp kan resulteren in een duidelijke en unieke eigen stijl. Bungalows zijn buitengewoon comfortabel voor degenen onder ons die niet van trap lopen houden. Eenvoudige toegang tot elke kamer in ons huis is een groot voordeel, omdat trappen lastig kunnen zijn voor jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen, of iedereen die minder mobiel is vanwege een bepaalde reden. Wanneer bepaalde elementen in acht worden genomen zoals een redelijke plafondhoogte en voldoende ramen en oppervlakte dan doet een bungalow zeker niet onder voor een meerverdiepingen huis.

We tonen 6 voorbeelden die laten zien dat de architectuur en het design belangrijk zijn en niet de ruimte of de hoogte van de bungalow.

Wit en licht om ruimte te creeren

Het is algemeen bekend dat de combinatie van natuurlijk licht en crispy white wonderen doen wanneer het gaat om de illusie van het creëren van meer ruimte. Deze fabuleuze woning maakt op slimme wijze gebruik van deze truc met prachtige resultaten. De grote ramen aan de achterzijde laten een zee van daglicht binnen en door de muren en vloer rond het zwembad dezelfde kleur te geven, ontstaat er een heldere en smetteloze aanblik van de hele woning. De tussenpanelen van een ander materiaal en hout zorgen voor een speelse afwisseling waardoor het ontwerp niet saai of eentonig oogt. Zo ontstaat een unieke en geheel eigen aanblik van het gehele huis.

De schoonheid van eenvoud

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80 van ÁBATON Arquitectura Landelijk
ÁBATON Arquitectura

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80

ÁBATON Arquitectura

Dit kleine een-verdieping huis is zeer bijzonder, niet alleen esthetisch, maar ook verplaatsbaar wat het uniek maakt. De eenvoud van zijn lijnen en de luxe van de materialen zorgen ervoor dat dit kleine gebouw de pure Scandinavische stijl ademt. In het slim ingerichte interieur is elke centimeter benut waardoor er geen gevoel van ruimtegebrek ontstaat.

Perfect uitgevoerde eclectische stijl

Dit mooie huis dankt veel van zijn charme aan de verschillende ontwerpen van het dak. Het zadeldak in het midden wordt aangevuld met platte daken met niet alleen een andere vorm, maar ook een andere kleur. Het bleke palet roze gecombineerd met zwart is sober en delicaat tegelijk. De verschillende stijlen ramen voegen ook een extra accent toe. Verlichting en landschapsarchitectuur maken het design compleet. Lees ook dit artikel waarin we 6 kleinere huizen belichten met een prachtig design.

Binnen en buiten verbonden

In het huis van een bungalow is het belangrijk om de binnenruimte te  verbinden met de buitenzijde. Op de foto van deze woning zien we dat dit is gedaan in de vorm van een verhoogd vlonderdek waardoor een spectaculair terras ontstaat met zelfs een prachtige ingebouwde haard. Het gebruik van hout voor zowel het terras als voor het gebouw sluit goed aan bij de bosrijke omgeving. Ook het design van de woning is passend in de omgeving en doet denken aan een prachtige eigentijdse design variant van een boshut.

Prefab stijl

Prefab huizen krijgen steeds ingenieuzer en aantrekkelijker designs. Deze materialen worden vaak gebruikt bij het bouwen van een fabriek en hebben een cutting-edge design. Het voordeel is dat een dergelijke woning in zeer korte tijd gebouwd kan worden tegen veel lagere kosten. De traditionele vorm van een huis is daarbij herontdekt maar dit dit ontwerp gecombineerd met innovatieve materialen en kleuren. 

Natuurlijke en organische materialen

Dit huis van talentvolle architect Lucas Mc Lean combineert verschillende soorten steen en hout waardoor een prachtige natuurlijke en rustieke sfeer ontstaat. Het vlonderdek laat ruimte open voor een paar mooie dennen, en verlengt de woning waardoor het een prachtige smaakvolle ruimte wordt. De indeling van het huis rondom dit binnenterras zorgt voor een effectieve verdeling van de verschillende delen van de woning zonder dat toevoeging van een tweede verdieping nodig is. De combinatie van de verschillende soorten hout en natuursteen zorgen voor een prachtige natuurlijke en organische sfeer.

Wat is jouw favoriete design bungalow?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!