Ruïne wordt schitterende woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ruïne wordt schitterende woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
van pedro quintela studio Landelijk
Loading admin actions …

Een oude bult stenen kan een romantisch plaatje opleveren, maar tenzij het een oud kasteel is, is dat ook het enige positieve punt. Maar elke ruïne biedt vooral heel erg veel mogelijkheden. En die zijn in dit geval op de meest prachtige manier benut. Er is een schitterende Mediterraanse woning ontstaan waar je het water bijna van in de mond gaat lopen. Een prachtig ontwerp van de architecten van Pedro Quintela Studio uit de Portugese hoofdstad Lissabon.

Voor: een bult stenen

Misschien dacht je na het lezen van de inleiding, dat het nog wel mee zou vallen, maar van het oude huis was letterlijk niet veel meer over dan een bult stenen. De grote vraag (en vooral ook uitdaging) is dan hoe je als architect iets moois van het geheel moet gaan maken. Wat zou jij doen als je architect zou zijn?

Na: nieuwe woning met een oud uiterlijk

De basis en de fundering van het oude huis zijn de leidraad geweest voor het bouwen van een vrijwel nieuw huis. Een hele knappe manier om er voor te zorgen dat oud en nieuw op een schitterende manier verenigd worden.

Voor: romantisch

De achterkant van het huis was in een betere staat dan je aan de voorkant zou denken. En al is dit geheel natuur volstrekt onbruikbaar, het ziet er wel heel erg romantisch uit. Vooral ook vanuit dit perspectief zie je dat de oude basis van het huis prima hergebruikt kan worden.

Na: dezelfde basis

Hier zie je overduidelijk dat de oude basis van het huis gehandhaafd is gebleven. Het geheel is alleen schitterend opnieuw opgebouwd en een beetje uitgebreid. Wat een fantastische uitstraling heeft het op deze manier gekregen.

Het interieur

Het interieur van het huis is op een manier aangepakt die niet onder één bepaalde noemer te vangen is. Je ziet namelijk dat heel veel verschillende stijlen in het ontwerp zijn verwerkt. En als je naar de vormgeving kijkt, dan zie je vooral heel erg goed dat er gebruik gemaakt is van hele bijzondere vormen. Voor een keuken is een aanpak als deze erg bijzonder en origineel.

Koken, eten en leven

Je ziet hier de prachtige overgang van het keukengedeelte naar het woongedeelte. Door de geleidelijke overgang ontstaat een prachtige combinatie van koken, eten en leven. De bijzondere vormen en het vele verwerkte hout maken die overgang nog mooier.

Ontspannen slapen

Als je de woonkamer en de keuken al mooi vond, dan ben je nog niet in de slaapkamer geweest. De ontspannen sfeer die hier heerst, is nog meer de moeite van het bekijken waard. Als je een vakantiewoning als deze zou hebben dan wil je ongetwijfeld nooit meer ergens anders slapen.

Nog een keer de woonkamer

Voor we de badkamer en de buitenruimtes gaan bekijken, keren we nog even weer terug naar de woonkamer. En die zien we hier natuurlijk in z’n volle omvang. Wat een heerlijke plek om lekker te relaxen…

Badkamer

In de badkamer staat ontspanning ook weer centraal. En dat ook weer in een hele aangename en leuke entourage. Vooral die mooie tegeltjes maken deze badkamer helemaal af.

Balkon

Dit balkon is weer zo’n andere aangename plek in het huis. Lekker in de zon of juist in de schaduw: je kunt hier ook helemaal tot rust komen.

Dakterras

Het balkon is niet de enige buitenplek, ’s avonds is het dakterras namelijk de allerleukste plek van het huis. Hier kun je tot ver na zonsondergang heerlijk genieten. Wij pakken onze koffers maar al te graag om hier naartoe te gaan!

Wil je meer Mediterraanse wooninspiratie opdoen? Bekijk dan ook dit ontzettend leuke huis. Ook zo’n project waarvoor je graag op reis wilt gaan!

Een mooi eindresultaat? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!