Grenen houten boekenkasten in verschillende stijlen. | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Grenen houten boekenkasten in verschillende stijlen.

Sander Weijers Sander Weijers
Kasten van Proest Interior Klassiek
Loading admin actions …

Opbergen is een vak apart. Want wie wilt nou niet zijn spullen op een functionele doch stijlvolle manier kwijt? En hoe dit beter te doen dan met een klassiek grenen houten boekenkast. Een tijdloos meubel dat voor veel huishoudens naast een doelmatige opbergplek ook nog een elegant meubel is. Voor veel huis- en studeerkamers is een prachtig grenen houten kast dan ook onmisbaar. Een absolute must voor een inrichting naar klassieke stijl. In dit ideabook worden tien klassieke houten boeken- of opbergkasten besproken voor eenieder die een zwak heeft voor de warme uitstraling van bruine hout tinten.

Een kleine bibliotheek

Diverse kasten in opdracht voor particulieren van Firma 400 Klassiek
Firma 400

Diverse kasten in opdracht voor particulieren

Firma 400

De boekenkast, of kasten, op deze eerste foto laten op het eerste oog goed zien op welke manier een compacte ruimte kan dienen als functionele plaats om waardevolle boeken op te bergen. De kasten beslaan een groot deel van de totale wand, waardoor deze kamer aan doet als een kleine bibliotheek. Met betrekking tot de boekenkasten is voor een bruine, hout tint gekozen die naadloos aansluit bij de voer. Op deze manier lijkt het alsof de wanden daadwerkelijk bestaan uit boekenkasten. Met een aantal stijlvolle fauteuils of houten stoelen kan op deze manier een ware bibliotheek worden gecreëerd. Kijk voor meer informatie eens naar de Nederlandse ontwerpers van deze meubels.

Een kleine bibliotheek II

Het idee van een kleine bibliotheek wordt ook op deze foto gerealiseerd. De grote wit getinte houten grenen kasten beslaan vrijwel de gehele wand. Het effect is overweldigend, onmisbaar voor een klassiek ingerichte studeerkamer. Naast het gegeven dat deze kast genoeg verschillende opbergruimte biedt, zowel planken als kastjes, zijn er stijlvolle lampen aan toegevoegd. Hierdoor wordt het idee van een  boekenkast voor een bibliotheek nogmaals benadrukt, de lampen maken het gemakkelijk om ieder boek op de plank snel terug te vinden. Hoewel deze ruimte zich kenmerkt door een lichte sfeer, zowel de wanden, vloer als de kast hebben witte tinten, zal deze houten boekenkast ook een interessant contrast opleveren met andere kleuren in de omgeving.

Een fundament voor een klassieke stijl

Break front office bookcase van Auspicious Furniture Klassiek
Auspicious Furniture

Break front office bookcase

Auspicious Furniture

Net als op de vorige foto, maakt de grote kast op deze foto duidelijk hoe een complete wand kan worden omgetoverd tot boekenkast. Het warme grenen hout contrasteert mooi bij de lichte vloerbedekking. Samen met de donkerrode aanliggende wanden is dit plaatje helemaal compleet. Deze kast is een fundament voor een ruimte ingericht naar de klassieke stijl. De ruiten in de deuren bieden daarnaast de gelegenheid om diverse accessoires in ten toon te stellen.

Grenen hout in een lichte kamer

Een lichtere versie van de kasten die op de vorige foto's te zien waren. De licht bruine tinten van deze grenen houten boekenkast komen prachtig overeen met de vloer, waardoor een fraaie vereniging van dezelfde soort elementen ontstaat. Samen met de lichte, witte deurpost wordt zo een harmonieus geheel vervaardigd. De sfeer van een ruimte kan op deze manier sterk worden beïnvloed. Een boekenkast zal op deze manier wellicht minder in het oog springen, maar zal desalniettemin een onmisbaar meubel zijn voor de eenheid van de ruimte.

Op speelse wijze ordenen

modern  door homify, Modern

Even net iets anders, een houten boekenkast in moderne stijl. Door de onregelmatige verdeling van verschillende delen heeft deze kast een speels karakter, wat ideaal past binnen een in moderne stijl ingerichte ruimte. Doordat de verschillende boeken van elkaar kunnen worden gescheiden, ontstaat er een perfecte ordening binnen een ogenschijnlijk chaotisch geheel. Hoewel deze kast uiteraard prima kan worden gebruikt voor moderne stijlen, is het ook niet ondenkbaar om te combineren met klassieke elementen, zoals de donker bruine fauiteuil die op de achtergrond een prominente plek inneemt.

Grenen hout in rustieke stijl

van Seart Rustiek & Brocante

Deze grijs getinte houten boekenkast is ideaal voor een studeerkamer in rustieke stijl. Het ruw ogende hout past fraai met de bakstenen binnenmuur, een combinatie die gerust kan worden aangevuld met diverse rustieke accessoires. Naast de praktische ruime open planken waar boeken kunnen worden geplaatst, biedt deze kast daarnaast een afgesloten houten kast met prachtig brocante handvat. Meer inspiratie nodig voor een rustiek en brocante stijl studeerkamer? Kijk dan eens hier.

.

Opbergen in brocante stijl

computerkast in een nieuw jasje van gustaviaans vintage homestyle Rustiek & Brocante
gustaviaans vintage homestyle

computerkast in een nieuw jasje

gustaviaans vintage homestyle

Een computerkast in een ander jasje, zo wordt deze evenwel rustiek, brocante kast door de Nederlandse stylisten van Gustaviaans Vintage Homestyle omschreven. Doordat de deuren van deze kast zijn afgewerkt met een bloem motief, past het goed in een speelse kinderkamer, wat de accessoires en andere meubels op de foto ook doen vermoeden. Deze grenen houten kast zal echter ook niet onderdoen in een rustiek stijl ingerichte studeerkamer. Een praktische opbergruimte die waarlijk een toevoeging zal zijn voor diverse ruimtes!

Grootmoeders houten kast

Op deze foto wordt er niet omheen gedraaid, de donkere tinten van de grenen houten boekenkast vormen het fundament voor een ruimte in klassieke stijl ingericht. Het diep gebruinde hout contrastreert op deze foto fraai met de witte muren en licht bruine vloer, maar zal ook zeker met een omgeving met donkere tinten helemaal tot zijn recht komen. De kast, bestaande uit twee verschillende delen, biedt met zijn subtiel ronde afwerking, daarnaast een ideale opbergkast voor boeken en diverse accessoires. Het is een exemplarische kast die zo uit grootmoeders huis lijkt te zijn weggelopen.

Diversiteit aan opbergruimte

Wat opvalt aan de grenen houten kast op deze foto is de diversiteit aan verschillende mogelijkheden om op te bergen. Lades, klein en groot, worden afgewisseld met met ruiten afgesloten planken. Hiermee biedt deze klassieke kast een scala aan keuze om boeken en accessoires op te bergen. Een fraaie kast die de basis legt voor een klassiek ingerichte studeer- of huiskamer. Op de foto is duidelijk te zien hoe dit met diverse andere houten meubels, zoals een prachtige schommelstoel, kan worden gerealiseerd.

Een statig symbool

van homify Klassiek

Als laatste van deze reeks foto's, een ogenschijnlijk onopvallende variant van de grenen houten boekenkast. In het oog springend is echter de opbergruimte die deze licht bruin getinte kast biedt.  Alle delen worden namelijk afgesloten met glas. Hierdoor ontstaat er een open effect, een kast die zich perfect leent om naast allerlei waardevolle boeken diverse accessoires in klassieke stijl in op te bergen. Deze kast is een statig symbool en zal daardoor helemaal tot zijn recht komen binnen menig studeerkamer. Voor diegenen die wel van een borrel houden, deze kast biedt de ideale mogelijkheid om naast boeken, foto's en andere accessoires in op te bergen, ruimte te maken voor een kabinet met sterke dranken.

Wat vind jij van deze grenen houten kasten? Laat een reactie achter bij de comments!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!