De mooiste ideeën voor een boudoir stijl slaapkamer

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De mooiste ideeën voor een boudoir stijl slaapkamer

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Moderne villa Noord Holland: strak van buiten, warm van binnen!:  Slaapkamer door choc studio interieur,
Loading admin actions …

Als je houdt van luxe stoffen en materialen, antieke meubels en een setting met een ietwat vrouwelijke touch dan zou een boudoir stijl slaapkamer net iets voor jou kunnen zijn. Denk aan Moulin Rouge gecombineerd met een klassieke elegantie. Een boudoir stijl slaapkamer uit zich in een aantal opvallende, kenmerkende meubels en accessoires en heeft over het algemeen een romantische, chique uitstraling. 

In dit Ideabook delen we de mooiste ideeën voor een boudoir stijl slaapkamer. Voor alle slaapkamer ideeën die homify biedt klik je hier.

Kijk mee en laat je inspireren!  

De eyecatcher: het bed

Wanneer je kiest voor een boudoir stijl slaapkamer, dan zal het bed hoogstwaarschijnlijk het focus punt van je slaapkamer zijn. Een echte impact maak je dan ook met mooie brocante dekens en spreien van luxe en opvallende materialen. Houd je ook vooral niet in met kussens! In een boudoir stijl slaapkamer is niks beter dan een comfortabel bed om heerlijk te relaxen. 

Het bed als eyecatcher in deze boudoir stijl slaapkamer

Ook op deze foto is het bed het hoogtepunt van de kamer, letterlijk en figuurlijk. Dit hemelbed is afgewerkt met lange gordijnen die op een mooie manier gedrapeerd zijn. De gordijnen passen mooi bij de gordijnen die gekozen zijn voor het raam. Qua print laat deze boudoir slaapkamer zien dat less more kan zijn. Een subtiel printje komt namelijk terug in de kussens en het statement vloerkleed. Al met al een boudoir stijl slaapkamer met een serene sfeer. 

Een donkere boudoir stijl slaapkamer

Waar we op de eerste foto een boudoir stijl slaapkamer met lichte kleurtinten vonden, is boudoir ook goed uit te voeren in donkere of felle kleuren. Op deze foto zie je een slaapkamer waarbij gekozen is voor donker hout en grijze, effen muren. Qua materialen mix is er gekozen voor leer, fluweel en een hoogpolig tapijt. Dit allemaal in de kleur zwart. Erg mooi om te zien! Deze boudoir slaapkamer doet bijna denken aan de gothic stijl. 

Meer meubels voor een boudoir stijl slaapkamer

een bureau, dressoir of mooie kaptafel is zeker een aanwinst in een boudoir stijl slaapkamer. Maak hem af met mooie accessoires zoals antieke spiegels en lampen. Ook een stoel of fauteuil mag niet ontbreken, kies bijvoorbeeld voor één met brocante leuningen en leer of fluweel. Tip: deze meubelstukken in boudoir stijl zijn ook heel goed tweedehands te vinden, voor dat echte vintage gevoel! 

De wanden van een boudoir stijl slaapkamer

Wallpaper Denim:  Slaapkamer door BN International,
BN International

Wallpaper Denim

BN International

Om warmte en textuur aan je boudoir stijl slaapkamer toe te voegen, kies je voor de muren een luxe behang met print en – of – structuur. Bordeaux rood, burgundy, paars of grijstinten doen het altijd goed. Gestreepte patronen of metallics zijn natuurlijk ook een optie! Wanneer je liever voor rustige muren gaat, is het draperen van stof achter het bed of het kiezen van opvallende gordijnen ook een goed alternatief. Het behang op bovenstaande foto heeft een mooie, drukke print en is gemaakt van denim. Erg bijzonder!  

Bekijk dit Ideabook voor ideeën voor het doorvoeren van paars in je slaapkamer.

Het perfecte behang voor een boudoir stijl slaapkamer

 Slaapkamer door Prestigious Textiles,
Prestigious Textiles

Maharajah Sable

Prestigious Textiles

Ook op deze foto zie je een prachtige, opvallende muur. In deze boudoir stijl slaapkamer is juist gekozen voor rustige, ietwat moderne meubels en kleuren. Het bed en de deurpost zijn uitgevoerd in een off-white kleur die het drukke behang goed uit laat komen. Deze foto maakt duidelijk dat metallic in een boudoir slaapkamer ook prima kan, zonder overheersend te zijn. Veel meer heeft deze kamer niet nodig, wat vind jij?

Het kiezen van gordijnen voor je slaapkamer

Een boudoir stijl slaapkamer maak je helemaal af door te kiezen voor de mooiste gordijnen. Materialen als fluweel, cashmere of zijde zijn goede keuzes. Het werken met verschillende lagen zal er ook mooi uit zien; zo kun je doorzichtige vitrages bijvoorbeeld prima combineren met verduisterende gordijnen van een wat zwaardere kwaliteit. Kies voor gordijnen die vanaf het plafond tot aan de vloer reiken voor een intieme en romantische sfeer. Op en top boudoir stijl! 

Een moderne boudoir stijl slaapkamer

bed met maatwerk headboard:  Slaapkamer door choc studio interieur,
choc studio interieur

bed met maatwerk headboard

choc studio interieur

Op deze foto zien we een combinatie van eerder genoemde boudoir elementen. Zo is er gekozen voor rustige, effen muren, maar is er daarentegen gekozen voor gordijnen met een chique en drukke print. Het bed is opgemaakt met luxe materialen en een aardige hoeveelheid kussens. Deze boudoir stijl slaapkamer wordt helemaal afgemaakt met het warme tapijt en het opvallende fluwelen headboard die van dit bed een echte eyecatcher maakt! 

Het kiezen voor de juiste verlichting in een boudoir slaapkamer

Dat verlichting sfeerbepalend is, weten we allemaal. De verlichting in een boudoir stijl slaapkamer mag uitbundig en opvallend zijn, mits er gekozen wordt voor sfeerverlichting; lampen die de aandacht trekken maar niet al te fel zijn. In deze moderne, boudoir stijl slaapkamer zien we een zwarte plafondlamp afgewerkt met steentjes. Ook op de eerste foto zagen we een bijzondere lamp; een prachtige, grote kroonluchter. Deze lampen zijn er in alle maten, kleuren en vormen te vinden! 

Andere meubels voor een boudoir stijl slaapkamer

Accessoires maken of breken een boudoir stijl slaapkamer. Zo hadden we het al over gordijnen, kussens, dekens, verlichting en stoelen, maar er is meer! Een mooie kruk in de buurt van je bed, zoals op bovenstaande foto, is niet alleen stijlvol maar ook erg praktisch voor rondslingerende kleren. Een boudoir stijl slaapkamer is verder ook prima af te stijlen met mooie vazen, kandelaars en opvallende vloerkleden.

Wanneer je hulp nodig hebt bij het inrichten van je slaapkamer kun je je altijd richten tot een professional om je daarbij te ondersteunen. Wat vin...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!