homify 360°: Het perfecte huis voor nieuwsgierige buren

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

homify 360°: Het perfecte huis voor nieuwsgierige buren

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Huizen door m67 architekten
Loading admin actions …

Het ontwikkeld zich in hoogstens 100 milliseconden, kan heel sterk zijn en we kennen hem allemaal; de eerste indruk. En dat de eerste indruk niet altijd de goede is, weten we ook. 

Een goed voorbeeld is dit bijzondere huis in de gemeente Ulhdingen-Mühlhofen, Duitsland, gerealiseerd door de experts van M67 Architekten. Hoewel het huis op het eerste gezicht redelijk 'gesloten' oogt, zorgt de achterkant van dit huis voor veel meer openheid. Kijk mee! 

De eerste indruk van het huis

Dit huis, dat in 2013 gerealiseerd is, ligt direct aan de straat in een woonwijk. Het design is rustgevend en oogt vrij 'normaal'. De voordeur is gemaakt van licht, massief hout en harmonieert mooi met de witte gevel en donkergrijze details van de kozijnen en het dak. Vanaf de voorzijde lijkt dit huis redelijk 'gesloten'. De gevel heeft enkel een paar smalle, horizontale ramen en ook de entree geeft geen inkijk in het huis. Maar laat je niet misleiden! Hoe gesloten de voorkant van dit huis is, zo open is de achterkant van de woning. 

Een tweede blik op het huis

Een tweede blik op de achterkant van het huis laat zien dat deze woning zich onderscheid door de openheid en transparantie. De gehele gevel bestaat uit glas, op een wandje op de eerste verdieping na. Er is gebruik gemaakt van glazen ramen die vanaf de vloer tot aan het plafond reiken. Dit zorgt voor een grote inval aan natuurlijk daglicht en zorgt voor een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. Het huis is zo ontworpen en gebouwd dat inkijk van omliggende huizen onmogelijk is. 

De uitbouw op de begane grond zorgt voor een plat dak dat op de eerste verdieping gebruikt wordt als balkon. Vanaf hier heb je uitzicht op het omliggende land. Op deze foto zie je ook heel duidelijk de ruimtelijke indeling van het huis. 

Een huis overspoeld met daglicht

De begane grond heeft een L-vormige grote kamer waar zich de woon-, eetkamer en keuken bevinden. Door de open ruimte vloeien de verschillende kamers mooi in elkaar over. De keuken grenst zich aan de eetkamer die zich beiden in het korte gedeelte van de kamer bevinden. In de langere, maar smallere ruimte, is een bank met televisie geplaatst, die waarschijnlijk overbodig is met het geweldige uitzicht. Vanaf de woonkamer is het terras bereikbaar binnen enkele stappen. 

Meer inspiratie van mooie terrassen, veranda's en balkons vind je hier.

Het trappenhuis

Tegenwoordig zijn trappen meer dan een manier om van de ene verdieping bij de andere te komen. Vaak zijn het de centrale eyecatchers van je huis en worden ze veelal gekenmerkt met een bijzonder design. Zo ook hier, op een subtiele manier. De traptreden zijn afzonderlijk van elkaar geplaatst en worden verbonden door de draagwand in het midden. Op deze manier wordt een open trap met een luchtig karakter gecreëerd. 

Minimalisme in de badkamer

De badkamer kenmerkt zich door strakke, heldere en geometrische vormen. De minimalistische stijl van de hedendaagse architectuur komt in deze ruimte perfect tot uiting. Let ook op hoe de grote langwerpige wastafel in contrast staat met het smalle bad aan de linkerzijde van de badkamer. De grote raampartijen in dit gedeelte van het huis zorgen ook hier voor een fantastisch uitzicht.

Het huis in de avond

Tenslotte delen we ook nog een blik op het huis in de avond met je. De glazen gevel aan deze kant van het huis geeft ook in de avond een mooi zicht op de inrichting weer. Een vrij uitzicht op het terrein achter het huis is gegarandeerd! Ook zien we hier de open trap, als centrale eyecatcher van het huis. 

Mocht dit huis op deze manier toch te transparant voor je zijn, dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor het plaatsen van mooie vitrages, gordijnen of jaloezieën. Deze kunnen naar eigen wens zorgen voor meer privacy. Meer foto's van dit huis vind je hier!

Wat vind jij van dit huis met een transparante gevel van glas aan de achterzijde - te open of precies naar jouw smaak? Laat het ons weten in de com...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!