Een huis voor de toekomst- ecologisch leven! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een huis voor de toekomst- ecologisch leven!

Stoa. Stoa.
Moderne balkons, veranda's en terrassen van WERNER SOBEK Modern
Loading admin actions …

In 1927 vond er in Stuttgart een belangrijke architectonische tentoonstelling plaats, de Wiessenhofsiedlung, die voor een revolutie in de bouwkunst gezorgd heeft. Tijdens deze tentoonstelling werd er door vele architecten een visie op de architectuur van de toekomst gegeven. Op de plek waar dit alles gebeurd is staat nu het eerste actieve huis van de wereld (produceert extra energie en verbruikt alleen duurzame energie, zoals zonne-energie); het draagt de naam: B10. Dit huis is erg bijzonder en heeft een supermooie vormgeving. We willen je graag dit huis laten zien omdat we weten dat het je behoorlijk kan inspireren. Kijk gewoon met ons mee en laat de creatieve ideeën stromen. 

Ecologisch

De woning is echt een stap in de toekomst, want het pand is totaal ecologisch qua opzet. Dat wil zeggen, het is een actieve woning die opwekt. Een geheim is de beglazing, die is 17mm dik en zorgt ervoor dat de zonnewarmte niet kan ontsnappen. Het daglicht kan vrijuit naar binnenstromen en zorgt voor een ongekend fijne lichtsfeer. 

Prefab

Het is niet alleen een bijzonder huis vanwege de thermische eigenschappen, maar ook vanwege de bouwwijze die er aan ten grondslag ligt. We hebben het hier namelijk over een prefab huis. Zo'n huis bestaat uit delen die al in een fabriek gemaakt zijn en later op locatie als een puzzel in elkaar gezet kunnen worden. Zo bespaar je bouwtijd en is de belasting van het milieu te verwaarlozen. We zien hier dat comfort, woonruimte en sfeer, hand in hand gaan in dit pand. Wat ziet deze kamer er bijzonder relaxt uit! 

Binnen en buiten

Het huis van de toekomst is ook het huis in de natuur. Tegenwoordig is het superbelangrijk dat de bouwkunst en natuur op elkaar toegesneden zijn, dat ze elkaar in feite versterken. We zien het hier gebeuren: het huis is laag bij de aarde en wordt omgeven door groen. Het palet van de woning is natuurlijk en zuiver. Typisch een huis waarin mensen van deze tijd kunnen genieten van hun vrije momenten. Meer mooie huizen vind je hier

Open gevel

De open gevel zorgt voor een bijzondere verbinding met de buitenwereld, precies wat het huis van de toekomst nodig heeft. Voor veel mensen is hun thuis niet alleen de plek om te wonen, maar juist de kern van waaruit ze leven. Via sociale media en het internet wordt de wereld in de gaten gehouden, steeds meer gaat men individueler leven. Je eigen huis is de ideale plek om te genieten en te rusten, te communiceren en te werken. Dit huis staat symbool voor deze nieuwe ontwikkelingen. Samen met een expert ontwerp je snel je eigen droominterieur. 

Avondsfeer

De woning heeft een hechte verbinding met zijn omgeving, dat kunnen we echt goed zien op deze foto. In deze avondsfeer laat de woning zijn mooiste kant zien. Het gazon en het terras (ideaal om op te genieten van een goed glas wijn of een non-alcoholische versnapering) lopen prachtig in elkaar over. De woning lijkt wel omarmt te worden door de natuur. Het is het huis voor de toekomst, en laat zien hoe we ecologisch kunnen leven: dichtbij de natuur zonder energie te verspillen. Deze woning levert zelfs genoeg energie om een auto op te laden. Het verschil met een passief huis is dat dat type huis wel energie verbruikt, hoewel duurzame, zoals zonne-energie, maar niet actief extra produceert waardoor een elektrische auto toch weer vaak aanspraak moet maken op andere soorten energie (lees: energie opgewekt uit fossiele brandstoffen). Dit actieve huis is een prachtig idee voor een groene toekomst! 

We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie woontrends en ideeën. 

Check deze bijzondere verbouwing van een oud huis! 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!