Een Kraan Repareren: 8 Tips Om Te Volgen

I. Gaspar – homify I. Gaspar – homify
WCs projects, Oloft Oloft Moderne badkamers Keramiek
Loading admin actions …

Pling… Pling… Pling… Pling…

Heeft u thuis een lekkende kraan? Oké, dat is genoeg met de problemen met de kraan en onnodige uitgaven! Het is tijd om actie te ondernemen en te leren hoe u een lekkende kraan kunt repareren. Om dit aan te pakken, is het handig om deskundig loodgietersadvies in te winnen.

Het eerste dat u moet weten is dat er vier hoofdtypen kranen zijn: mengkranen, kranen met duwhandgreep, eengreepskranen, uittrekbare kranen of zelfs osmosekranen, die het meest recente en moderne model zijn. Uiteraard wordt elke kraan op zijn eigen manier gerepareerd. In dit artikel zullen we zien hoe we de meest voorkomende en gebruikte kranen kunnen rangschikken, zoals mengkranen, die twee knoppen hebben, één voor koud water en de andere voor warm water, en de eengreepskraan die vaak wordt gebruikt in de keuken en in de badkamer, evenals andere kranen die, hoewel minder gebruikt, de kranen kunnen zijn die u thuis heeft.

Zeg vaarwel tegen plings-plings en verspild water, evenals zoute waterrekeningen, dankzij Homify-tips! U zult ontdekken dat zelfs een kleine verbinding in een kraan het verschil kan maken.

Tip 1: Algemene kraanreiniging

Andar Modelo - Oeiras, Traço Magenta - Design de Interiores Traço Magenta - Design de Interiores Moderne badkamers

Heeft uw kraan last van druppels? Voorkom verrassingen door het water bij de meter uit te schakelen en de kraan open te draaien om de leidingdruk te verminderen.

Tijdens het demonteren kunt u ook grondiger reinigen. Maak een katoenen doek nat met witte azijn en leg deze enkele minuten op de kalkaanslag onderaan de kraan. Verwijder voorzichtig alle resten.

Als uw kraan een filter of sproeier heeft, demonteer deze dan en laat het onderdeel een paar uur weken in witte azijn voordat u het weer monteert.

Tip 2: Repareer een mengkraan

WCs projects, Oloft Oloft Moderne badkamers Keramiek
Oloft
Oloft

Als uw mengkraan lekt, kan dit vaak worden toegeschreven aan slijtage van de afdichtringen. Deze ringen zijn eenvoudig te vervangen en verkrijgbaar bij elke doe-het-zelfzaak.

Mengkranen hebben meestal een dop op de handgreep die kan worden verwijderd met een schroevendraaier. Onder deze dop zit de bevestigingsschroef die moet worden verwijderd. Gebruik een doek om het water op te vangen en verwijder deze als u de kraandop verwijdert. Onder deze dop bevindt zich een sterschroef aan het uiteinde van de afdichting; verwijder deze om de ring te vervangen. Reinig eventuele kalkaanslag of vuil op de dop voordat u de nieuwe afdichting installeert. Draai de ring erin en monteer alles in omgekeerde volgorde.

Let op: De reparatieprocedure is hetzelfde voor alle mengkranen, ongeacht het type (keuken, badkamer, douche, bad of tuin).

Tip 3: Repareer een kraan met drukgreep

WCs projects, Oloft Oloft Moderne badkamers Keramiek
Oloft
Oloft

Heeft u een kraan met een drukknop?

Gebruik een steeksleutel om dit onderdeel los te maken. Draai de moer met de hand los zodra u voelt dat deze loskomt en verwijder de kop van de kraan.

De afdichtring bevindt zich onderaan de kop en kan open of compact zijn, met of zonder moer in het midden bevestigd. Als er een centrale schroef aanwezig is, draai deze dan los en verwijder de sluitring om deze te vervangen. Monteer alles weer in omgekeerde volgorde.

Tip 4: Vervang de pakkingen

homify Scandinavische keukens

Als er water lekt uit de verbinding tussen de leiding en het menglichaam, moet u de O-ringen vervangen. Volg deze instructies:

  • Draai de moer aan de onderkant van de lus los met een sleutel of tang.
  • Vervang de pakkingen.
  • U kunt ze bedekken met siliconenkit voor een nog beter resultaat.

Tip 5: Een kraancartridge vervangen

homify

Als uw kraan druppelt, volg dan deze stappen om de cartridge te vervangen:

  • Demonteer de hendel met een schroevendraaier of inbussleutel, afhankelijk van het kraanmodel.
  • Nadat u de schroef heeft losgedraaid, trekt u aan de hendel totdat deze van zijn plaats komt.
  • Verwijder de index nadat u de hendel hebt verwijderd.
  • Gebruik een sleutel om de compressiemoer van de cartridge los te draaien.
  • Verwijder vervolgens de cartridge door eraan te trekken of, indien nodig, los te schroeven.
  • Vervang de oude cartridge door een identiek nieuw exemplaar.

Tip 6: Hoe vervangt u een kraan?

Casa de banho social, Dynamic444 Dynamic444 Moderne badkamers Hout Hout
Dynamic444
Dynamic444

Als het lek blijft bestaan, zelfs nadat u de kraan probeert te repareren, is het tijd om de oude kraan te vervangen door een nieuwe. Maar hoe moet je het doen?

Voordat u met iets begint, is het essentieel om de meter van de betreffende installatie te sluiten en vervolgens het afvoergat af te dekken, zodat er geen onderdelen verloren gaan.

Deze handelingen worden uitgevoerd met een schroevendraaier, dus let op dat u de kraan niet beschadigt. Eerst draait u de algemene moer van de kraan los (degene waarmee deze op de gootsteen, het bad of het toilet is bevestigd) en draait u de moer los die deze met het sanitair verbindt.

Til vervolgens het kraandeksel of de kop op, draai de kopmoer los en verwijder het interne mechanisme.

Terwijl het mechanisme is verwijderd, plaatst u draadafdichtingstape rond de kraandraden waar de slangen op elkaar aansluiten. Breng de siliconen aan rond het gootsteengat en waar de nieuwe afwerking komt, om infiltratie te voorkomen.

Als u de kraan op een kwetsbaar oppervlak plaatst, zoals een roestvrijstalen gootsteen, moet u een extra ring op de schroefdraad van de kraan aanbrengen.

Nu kunt u de nieuwe kraan installeren zonder te vergeten de draadstang op de toevoerleiding aan te sluiten.

Als alles goed is aangesloten, opent u de meter en vervolgens de kraan en controleert u op lekkage. Als u waterdruppels ziet vallen, draait u de kleppen dicht en draait u ze iets vaster. Herhaal het proces zo vaak als nodig is.

Let op: Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het monteren van uw nieuwe kraan, aangezien hoe en waar de ringen moeten worden geplaatst, afhankelijk is van het kraanmodel.

Tip 7: Zo weet u of de kraan lekt of niet

Casa de banho social, Dynamic444 Dynamic444 Moderne badkamers Wastafels
Dynamic444
Dynamic444

Houd rekening met deze tip om te weten of uw kraan lekt of niet.

Waterlekken zijn niet altijd waarneembaar, maar de waarheid is dat ze duur kunnen worden! Sluit daarom uit voorzorg zo nu en dan, voordat u gaat slapen, zorgvuldig alle kranen in de badkamer en keuken dicht en noteer vervolgens het nummer op het aanrecht op een vel papier. Controleer de meetwaarde 's ochtends opnieuw voordat u een kraan opendraait of het toilet doorspoelt.

Als de cijfers zijn veranderd, is er uiteraard sprake van een lek. Dit kan afkomstig zijn van een leiding, kraan of toilet. Neem daarom contact op met een specialist om de situatie op te lossen. Een uitgave die uw waterrekening zal verlichten, dat is gegarandeerd!

Tip 8: Welke professionals moeten worden ingeschakeld?

sequence / sequência 3, Dynamic444 Dynamic444 Eclectische badkamers Wastafels
Dynamic444
Dynamic444

Als de situatie ingewikkelder is dan alleen het repareren van een kraan of als u geen tijd hebt om de kraan te repareren, kunt u het beste contact opnemen met een professional ter plaatse. In dit geval kunt u een loodgieter bellen, die het probleem het beste kan oplossen.

Waar moet u kijken?

Dat is heel eenvoudig: op de Homify-pagina heeft toegang tot een uitgebreide lijst met contactpersonen voor verschillende professionals, waaronder loodgieters. Ga naar het tabblad professionals en filter ze op uw woongebied, om de reiskosten te vergemakkelijken en te verlagen.

Hoeveel kost het?

Het hangt allemaal af van het loodgietersprobleem, de staat van de kraan, of het een eenvoudige reparatie betreft of dat u een nieuwe nodig heeft.

Keuken renovatie

Kitchen homify Minimalistische keukens MDF
homify
homify

Zoals u vast wel eens is overkomen, is het gebruikelijk dat u af en toe een druppelende kraan heeft als gevolg van natuurlijke slijtage door veelvuldig gebruik. In dit artikel vindt u onze tips voor het repareren van bijvoorbeeld een badmengkraan en het demonteren van de kraan. De keukenmengkraan wordt vaak het meest gebruikt en vraagt daarom het meeste onderhoud. Wilt u naast keukenkranen ook uw hele keuken renoveren zonder veel geld uit te geven, bekijk dan dit artikel en laat u inspireren: Renoveer Je Keuken Met een Klein Budget

Vindt u de tips praktisch?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine