Opbergideeën voor de slaapkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Opbergideeën voor de slaapkamer

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Marylebone Moderne slaapkamers van LEIVARS Modern
Loading admin actions …

Onze slaapkamers zijn een heilige plaats; een persoonlijke oase. Het is een ruimte van rust, waar we een derde van onze tijd slapend in doorbrengen. Zoveel tijd effectief in onze slaapkamer doorbrengen vraagt om een goed uitgedachte inrichting dat de plaatsing van het bed, de meubilering, de decoratie, de opslagruimte en meer in ogenschouw neemt. Aangezien velen van ons in de randstad of een andere dichtbebouwde omgeving wonen is ruimte een schaars goed waar we het uiterste uit willen halen. Opbergruimte in de slaapkamer is dan ook de kern van het inrichten ervan. De kasten of andere opbergmeubels zijn in kleine slaapkamers minstens zo belangrijk als het bed zelf. Daarom willen wij jullie vandaag een aantal geweldige voorbeelden van slim ingerichte slaapkamers of slaapkamermeubels laten zien die zowel een functionele taak hebben als een decoratieve stijl en een slaapkamer een idylle van ruimte en design maken.

Vrijstaand

Rustieke slaapkamers van homify Rustiek & Brocante

Aangezien velen van ons in oudere of kleinere huizen en appartementen wonen, van voor de inloopkast populair begon te worden, moeten we onze slaapkamers met vrijstaande garderobekasten en ladekasten vullen om onze kleren en andere spullen in op te bergen. Deze prachtige, houten ladekasten zijn een voorbeeld van dergelijke meubels, en passen fantastisch in een landelijke inrichting. Zo kun je wat rustieke charme aanbrengen in een design wereld vol met modern meubilair en daarbij duurzame meubels in huis halen. Het grote voordeel van massieve houten kasten als dit is dat ze ieder moment weer geschuurd en geschilderd kunnen worden als het weer tijd is voor een interieurverandering.

Ingebouwd

Wardrob Shutters Moderne slaapkamers van one3designer_2005 Modern
one3designer_2005

Wardrob Shutters

one3designer_2005

Het andere alternatief voor vrijstaande opbergmeubels is de ingebouwde wandkast. Ingebouwde kasten zijn altijd een mooie, ruimtebesparende opbergoplossing want zonder ook maar een centimeter aan de boven- of onderkant van de kast te hoeven verliezen kan een ruim meubel gebouwd worden dat ook nog eens gebruik kan maken van lastige hoeken. Dit model heeft zeshoekig gevormde deurgrepen en reflecteren de bijpassende zeshoekige decoratie aan de muur. De vorm doet ons aan een bijenkorf denken dat ook een plaats is waar efficiëntie en organisatie belangrijk is.

Nog meer ruimte

Marylebone Moderne slaapkamers van LEIVARS Modern
LEIVARS

Marylebone

LEIVARS

Een ander voordeel van de inbouwkast is dat deze de mogelijkheid bied een gehele muur in spiegels te bedekken, waardoor een naadloze weerspiegeling van de kamer mogelijk wordt. Deze eenvoudige manier om een illusie van ruimtelijkheid te creëren is een veelgebruikte truc voor de slaapkamer, dat ook nog eens tweemaal zoveel natuurlijk licht in de ruimte haalt.

Milieuvriendelijk

modern  door homify, Modern

Op het eerste gezicht ziet deze slaapkamer er misschien niet heel anders uit dan andere: het bevat dezelfde meubels als overal. Maar, als je beter kijkt, zul je zien dat het bedframe en de vierkante kastjes eromheen eigenlijk gemaakt zijn van karton! Kartonnen bedden en andere meubels zijn in populariteit gestegen de laatste jaren dankzij de toegenomen sterkte waarmee ze ontworpen worden en dankzij het feit dat ze 100% recyclebaar zijn. Niet alleen zijn deze meubels goed voor het milieu, ze zijn ook slank en stijlvol. Dit kartonnen model is daarbij ook nog ontzettend functioneel vanwege de 8 lades eronder en het hoofdeinde dat dankzij de modulaire blokken op een efficiënte manier meerdere opbergplekken biedt.

Zwevende nachtkastjes

Bedroom Moderne slaapkamers van STUDIO[01] LTD Modern

Op het gebied van nachtkastjes en -tafels zijn er nog vele andere mogelijkheden. Maar we zien niet vaak wandplanken die als nachtkast gebruikt worden: waarom eigenlijk? Wij vinden dat dit een prachtig alternatief is dat waardevolle centimeters bespaart en een luchtige, open sfeer creëert die dichte kastjes soms missen. Zeker in een kleine of smalle slaapkamer kun je zo heel makkelijk naast het bed de nodige opbergruimte, op maat, toevoegen en hoef je het zo niet zonder dit gemak te stellen.

Persoonlijke nachtkast

De volgende opbergitem voor de slaapkamer zijn de nachtkastjes. Roselind Wilson Design uit Londen halen op een unieke manier alles uit dit kleine meubel dat zo een slaapkamer tot persoonlijke ruimte maken. Dit model laat de ruime opbergmogelijkheden zien in de vorm van een modern kunstwerk dat met graffiti kunst bedekt is en dit kastje zo van nuffig antiek naar modern design verplaatst. Een tweede blik op deze afbeelding onthult de humoristische lampvoet in de vorm van een pistool dat samen met een bosje bloemen een bijzondere tegenstelling vormt tussen schoonheid en brutaliteit. Compleet met het kussen is zo een persoonlijke inrichting gecreëerd met oog voor detail.

Mysterieus

Ergens in het overgangsgebied tussen een open en dichte kast, is dit unieke design van deze schuifdeuren een ruimtebesparende manier om een kleine afscheiding te maken voor een kleedruimte. De sierlijke uitsparingen, die niet alleen voor ventilatie van de ruimte dienen maar ook bijzonder decoratief zijn, voegen een air van mysterie toe aan deze knusse slaapkamer.

Onder het bed

Aangezien het bed vaak het grootste meubelstuk in de slaapkamer is, neemt deze een groot deel van het vloeroppervlak in beslag. Als ruimte beperkt is in huis wil je natuurlijk zo optimaal mogelijk van ieder stukje vloer gebruik maken. Er zijn vele verschillende manieren om spullen onder het bed op te bergen, een ervan kunnen we hier zien in de vorm van lades onder het bed dat we ook al even hierboven besproken hebben. De vaak ongebruikte ruimte onder het bedframe wordt zo maximaal benut en dit model, dat gekozen heeft voor 2 grote lades aan iedere kant van het frame, biedt vooral ruimte voor grote voorwerpen zoals winterdekbedden die elders maar slecht passen. Daarbij hoeft er niet aan stijl ingeleverd worden want we zien hier hoe het prachtige houtwerk een natuurlijke en warme sfeer aan de ruimte meegeeft, samen met de bijpassende houten inbouwkasten langs de wand. Zo is de overige ruimte open en leeg gehouden zodat in alle rust van een bijna bosachtige sfeer genoten kan worden.

Met deze 8 voorbeelden hebben we willen laten zien dat opbergruimte in de slaapkamer niet alleen een oplosbaar probleem is, dankzij vele inventieve designs, maar ook een mogelijkheid om stijl en sfeer in een ruimte te brengen. Van warme, landelijke elementen tot minimalistische, ruimte creërende designs: veel is mogelijk voor iedere stijl.

Zoek je meer opberg ideeën voor in huis? Bekijk dan hier nog meer slimme oplossingen om opbergruimte te creëren.

Hoe heb jij voor opbergruimte in de slaapkamer gezorgd? Kan dit beter? Laat ons je vragen en gedachten horen bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!