5 geweldige ideeën voor je voortuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 geweldige ideeën voor je voortuin

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne tuinen van EURL OLIVIER DUBOIS Modern
Loading admin actions …

De voortuin is meestal een ruimte waar we snel doorheen lopen. We willen naar de voordeur. Het huis in en bijkomen van een lange dag werken, de boodschappen naar de keuken brengen of de beschutting van de achtertuin zoeken. Veel voortuinen zijn daarom  vaak volledig bestraat, verwaarloosd of het aanzien niet waard en dat is jammer want een mooie voortuin kan je huis er geweldig uit doen zien en geeft jou en je bezoek een fijn gevoel als je naar je voordeur loopt.

Om te laten zien wat een mooie voortuin met huis kan doen hebben we 5 geweldige voortuinen voor je op een rij gezet.

Met hoogteverschillen

Mooi is het om hoogteverschillen aan te brengen in de voortuin. Zo creëer je een overgang van de omgeving van het huis naar je woning en stap je als het ware een nieuwe wereld binnen. De niveauverschillen hoeven niet groot te zijn. Zelfs een kleine opstap van twintig centimeter kan al het gewenste effect hebben.

Als een landschap

Moderne tuinen van Terra Modern

Misschien houd je erg van het strand, de bossen of juist het glooiende landschap van Limburg. Probeer dit landschap na te bootsen in de voortuin. Je geeft je voortuin hiermee een voor jou ideale omlijsting, waardoor je bij thuiskomst gelijk helemaal thuis voelt. Let er wel op dat het landschap goed aansluit op de architectuur van je huis. Een tropische tuin vormt bijvoorbeeld een te groot contrast met een landelijke boerderij tussen weilanden met koeien.

Gevarieerde beplanting

Moderne tuinen van homify Modern Steen

Als je de juiste planten, struiken en bomen kiest is het mogelijk om het hele jaar een aantrekkelijk tuin te hebben. Kies verschillende soorten planten die verspreid over het jaar bloeien en zorg voor kleur in de tuin. In het voorjaar zorgen bollen bijvoorbeeld voor een waar kleurenspektakel, in de zomer ooievaarsbek, rozen, en campanula's en in het najaar zonnehoed. Het enige dat jij hoeft te doen is onkruid wieden en de planten water geven als het droog is.

Vind je het moeilijk om de juiste planten te kiezen. Laat een beplantingsplan maken door een van onze professionals.

Bijzonder tuinpad

Leg een prachtig pad dat leidt naar de ingang van je huis. Niet en standaard rechttoe rechtaan pad maar een pad met mooie tegels en bijzondere vormen. Op de foto zie je hier een mooi voorbeeld van. Om naar de ingang van het huis te lopen kunnen de bewoners kiezen uit twee paden van kleine keitjes. Het pad met rond tegels leidt naar een verborgen terras achterin de tuin.  

Voor meer ideeën over tuinpaden, neem een kijkje in dit Ideabook!

Een goed ontwerp

Met een goed tuinontwerp en een duidelijke en heldere beplanting creëer je rust in de tuin en maak je het onderhoud makkelijk. Met veel groen in de vorm van groenblijvende hagen, bodembedekkers als ooievaarsbek en maagdenpalm en mooie boom creëer je een mooie groene voortuin zonder dat je veel tijd kwijt bent aan onkruid wieden en snoeien. Op de foto zie je een goed voorbeeld van een tuin met een heldere indeling en veel groen.

Hoe ziet jou voortuin eruit? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!