Tien opmerkbare houten kastdeuren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tien opmerkbare houten kastdeuren

press profile homify press profile homify
Rustieke keukens van Sandrine RIVIERE Photographie Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Raak met dit artikel verrast door tien mooie en opmerkbare houten kastdeuren die elk zijn of haar eigen bijdrage geeft aan de ruimte waarin het zich bevindt. Elke kastdeur heeft een persoonlijk verhaal te vertellen en dat opmerkelijk te zien is via de verschillende soorten houtmateriaal en met welke (overige) elementen het nog meer mee is bewerkt. Uiteraard niet alleen met het soort materiaal maar vooral ook de kleur speelt een belangrijke rol (dat wekt een bepaalde stemming op ons gevoel). En ook zeker niet onbelangrijk in wat voor ruimte het wordt tentoongesteld. Een match met elkaar is zeker belangrijk om het gehele plaatje compleet te maken.

Neem een kijkje en ga mee op ontdekking hoe een houten kastdeur voor een unieke sfeer kan zorgen in de rest van een ruimte. 

Oud eikenhout

Industriële keukens van homify Industrieel Hout Hout

Bijzonder om te zien hoe deze houten kastdeuren van oud eikenhout heel mooi afstemmen met de zwart gekleurde keukenblad, oven en overige zwarte materialen/apparaten in dezelfde ruimte (inclusief de blauw-grijsachtige achtergrond). De diepe groeven in het hout geven een ruwe, of beter gezegd, een robuuste uitstraling. Wat juist goed is in deze opstelling in het keukengedeelte. Het brengt en creëert ook tegelijkertijd, toch iets meer persoonlijkheid en laat de ruimte niet standaard of te netjes eruit zien. In een keuken mag er best wel geleefd worden en hoeft het er niet altijd te strak of modern uit te zien.

Een prachtig en inspirerend ontwerp van RestyleXL  - gespecialiseerde ondernemers.

Uniek exemplaar

Restauratie en verbouw van voormalig Gemeentehuis Oudenrijn, De Meern Moderne slaapkamers van op ten noort blijdenstein architecten Modern
op ten noort blijdenstein architecten

Restauratie en verbouw van voormalig Gemeentehuis Oudenrijn, De Meern

op ten noort blijdenstein architecten

De houten kast op deze foto past perfect in deze kamer dat er heel groot uitziet. De verschillende kleurtinten in de kastdeuren springen heel erg mooi af tegen de witte muren, vloer en trap (dat weer naar een andere ruimte leidt). Het is ook echt een uniek exemplaar om te zien. Dit komt mede door de mooie vormingen (met een donkere gloed) aan beide kanten van de deuren, die vervolgens weer met een andere houtmateriaal gladdeloos worden afgewerkt. En het blijft niet alleen daarbij. Ook de bovenkant van de houten kast heeft een mooie en klassieke vorming gekregen. Het brengt de rest van de ruimte ongetwijfeld in een romantische en stijlvolle setting. Perfect gecombineerd met elkaar.

Opbergruimte genoeg!

Heel mooi om te zien en te beleven hoe een ruimte waar heel veel hout in terugkomt toch in balans kan blijven. Maar vooral ook nog steeds aantrekkelijk eruit blijft zien. Daar zorgen deze houten kastdeuren, in verschillende formaten, zeker weten voor. 

En het mooie houtmateriaal is niet alleen in het keukengedeelte afgewerkt. We kunnen dit ook weer terug zien in een deel van de dakramen, het raamkozijn en het gedeelte dat de keuken van het zitgedeelte ernaast onderscheidt.

De houten kastdeuren geven de rest (apparaten, het keukenblad , vloer en noem maar op) van de keuken een edgy maar toch nog chique uitstraling. 

Strakke uitvoering

West London house Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Viewport Studio Modern
Viewport Studio

West London house

Viewport Studio

Deze houten kastdeuren brengen de rest van de leefruimte in een simpele maar strakke uitvoering tot vorming. Elk meubelstuk en accessoire komt hier elk goed tot zijn of haar recht. Daarnaast stemt het hout materiaal dat voor de (opberg)kasten is gebruikt, heel mooi af met de vloer en trap (die ook met hout bewerkt zijn). Ze zijn waarschijnlijk niet van hetzelfde soort materiaal gemaakt maar dat wil niet zeggen dat ze toch nog super bij elkaar passen! Wat ook bijzonder om te zien is hoe de overloop naar het volgende gedeelte van de trap heel mooi bewerkt is in een deel van de houten kast. Subliem toegepast!

Charme

De zachte witte tinten in de houten kastendeuren brengt de rest van de kamer in een charmevolle stemming. Het vraagt en eist niet te veel aandacht van de ruimte (in vergelijking met de vorige foto's). In tegendeel zet het zichzelf juist een beetje op de achtergrond zodat de rest van de ruimte toch nog iet wat groter oogt en zo zijn of haar charme blijft behouden. Een slimme maar praktische oplossing om die stemming niet te verliezen en voor een verzorgd en opgeruimd uitziende sfeer te zorgen.

Mooie brocante uitstraling

Het blijft bijzonder te zien hoe natuurlijke tinten van dezelfde soort houtmateriaal toch van elkaar kunnen afwijken. De samenstelling (het houtmateriaal) van de houten kastdeuren gaan van een lichtbruine (inclusief een lichtere versie) tint over naar een gemiddeld bruine tint. Met de witte rand dat om de buitenkant van het keukenblok (plus een deel van het keukenblad bedekt) heen is bewerkt, krijgt het een mooie brocante uitstraling hierdoor. Het is tevens heel fijn om te zien hoe de ontwerper dit houtmateriaal terug laat komen in de vorm van een kast (met een ingebouwde oven apparatuur) dat zich naast het keukenblok bevindt. Gezamenlijk vormt het toch een beetje voor eenheid, samen met de houtenvloer erbij.

Bruin – witte tint

Mooie witte houten kastdeuren in een evenzo witachtige ruimte met wat kleurige tinten. Dat straalt deze ruimte, als eerste indruk, uit! Het houten meubelstuk komt hier zo goed tot zijn recht en combineert heel stijlvol met de soortgelijk kleurige accessoires bovenop en het bijzettafeltje dat zich aan de zijkant bevindt. Een mooie aanvulling hierop is hoe er voldoende rekening is gehouden om de ruimte in zachte natuurlijke tinten te behouden. Hier en daar zijn er wel wat vrolijke kleuren erbij gegooid maar het witte en de zacht romige kleur creëert toch wel een prachtige onderscheiding.

Perfectie voor een klassieker

Dressing room Cabinitry Klassieke kleedkamers van Arttus Klassiek
Arttus

Dressing room Cabinitry

Arttus

Waar te beginnen met het omschrijven van deze mooie houten kastdeuren! Het houtmateriaal heeft een mooie natuurlijke tint. En het staat heel prachtig bij de bewerkingen (het snijwerk) in zowel de deuren als de overige delen van de kast. 

De houten kastdeuren (bovenkant) zijn voor een deel (het binnenste gedeelte) in horizontale rechte lijnen (in dezelfde dikte) bewerkt. Tevens zijn ze zowel aan de onder, bovenkant en er omheen met verticale houten latten afgewerkt om zo voor een gezamenlijke vorming te zorgen. Met de overige snijbewerkingen (in het hout) krijgt deze kast een klassieke uitstraling wat uiteindelijk dus voor deze vertoning zorgt. Heel mooi afgewerkt bij elkaar!

Groot en Klein gecombineerd

Milman Road - walnut dressing room Moderne kleedkamers van Syte Architects Modern
Syte Architects

Milman Road – walnut dressing room

Syte Architects

Grote en kleine houten kastdeuren vormen hier gezamenlijk voor een bepaalde eenheid en saamhorigheid. Zover te zien is geen enkele hoek kaal gebleven! Maar dat geeft helemaal niet. Want het heeft zo toch wel zijn charme. 

Het houtmateriaal dat voor de kastdeuren is toegepast heeft een elegante uitstraling en brengt deze stijl ook iets meer naar voren in de gehele ruimte. Het staat ook zeker niet mis met de houtenvloer (dat met een ander soort houtmateriaal is bewerkt) en het klassiek uitziende zitbankje. 

Beeldig

De overheersende witte houten kastdeuren geven de smalle ruimte een beeldige uitstraling. Dit is zeker een ideale en creatieve oplossing om een smalle ruimte iets groter uit te laten zien. Ondanks dat de kastdeuren in een simpele en natuurlijke tint zijn bewerkt geeft het de ruimte toch een elegante look. Stiekem zorgt de houtenvloer hier ook een beetje voor. Dus die krijgt hier ook een beetje credit voor! Het uiteindelijke resultaat mag er in ieder geval wezen. En het gehele ruimte ziet er ook nog opgeruimd uit en wekt een net gevoel wanneer men hier naar binnen zou lopen.

Nog steeds interesse voor mooie houten kastdeuren? Bekijk dan snel dit ideabook voor meer inspiratie! Enjoy

Wat vind jij van deze houten kastdeuren? Vertel het ons via een bericht hieronder. We kijken uit naar je reactie!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!