Waarom huizen met een plat dak het coolste zijn

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Waarom huizen met een plat dak het coolste zijn

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Huizen door SECHEHAYE Architecture et Design,
Loading admin actions …

Wist je dat huizen met een plat dak al eeuwenlang gebouwd worden? Het platte dak stamt af uit de tijd en cultuur rondom de Renaissance, hier waren tuinen op het platte dak geen verrassing. Maar ook buiten Europa, in India en de Arabische landen hoort een plat dak bij de traditionele bouw, in deze landen wordt het platte dak voornamelijk als terras gebruikt. 

Een plat dak biedt niet alleen veel voordelen qua ruimte, ook is het een teken van moderne architectuur. In dit Ideabook laten we je zien welke verschillende kanten je op kunt, en welke mogelijkheden een plat dak kan bieden. 

Kijk je mee? 

Een plat dak landschap

 Huizen door Helwig Haus und Raum Planungs GmbH,
Helwig Haus und Raum Planungs GmbH

Cascade House – Single Family House in Bürstadt, Germany

Helwig Haus und Raum Planungs GmbH

Het platte dak wordt in toenemende mate ingezet bij de bouw van nieuwe woningen. Dit huis heeft niet één plat dak, maar meerdere afzonderlijke. De professionals van Helwig Haus und Raum Planungs GmbH hebben echt een verrassende, moderne bungalow kunnen realiseren. Er is gekozen voor platte daken op verschillende hoogte niveaus waarbij aan de zijkanten smalle ramen geplaatst zijn. Een plat dak als deze zorgt voor veel karakter en natuurlijk een unieke uitstraling!

Een bijzondere villa met plat dak omringt door natuur

Deze prachtige witte villa met plat dak staat prachtig in contrast met de oude bomen rondom het perceel. De woning heeft een bijzondere structuur waarbij gekozen is voor een open gevel. In het midden van deze villa vind je het trappenhuis, de loopbrug en de dakopbouw die toegang geeft tot het terras op een plat dak. Bijzonder is vooral het terras met glazen bouwstenen boven de garage. Al met al is deze woning met plat dak een mooi plaatje om te zien, en staat het vast en zeker garant voor bijzonder hoog woongenot. 

Panorama view met een open gewerkt plat dak

De woning met een plat dak op de bovenstaande foto is een project geweest van de experts van CONIX RDBM Architects, er is bewust gekozen om de prachtige omgeving bij de woning te betrekken. Dit is gerealiseerd door te werken met een open gevel aan alle kanten van het huis. Maar dit is niet het enige, ook het platte dak is deels open gewerkt waardoor nog meer lichtinval ontstaat – en zorgt voor een optimale panorama view! 

Dit design met plat dak zorgt voor een groot contrast

Woning te Leeuwarden:  Huizen door Dorenbos Architekten bv,
Dorenbos Architekten bv

Woning te Leeuwarden

Dorenbos Architekten bv

Bij de bouw van de gevel op bovenstaande foto is gekozen voor verticale red cedar schroten. Bij de belangrijkste ruimtes van deze woning is gekozen om de gevels volledig open te werken om op die manier uitzicht te bieden op de fantastische, rustgevende omgeving. De moderne architectuur en het design met plat dak zorgen voor een groot contrast tussen de natuurlijke omgeving en het huis. Prachtig om te zien!

Een plat dak met beweegbare lamellen

Tuingevel overdekt terras:  Huizen door Lab32 architecten,
Lab32 architecten

Tuingevel overdekt terras

Lab32 architecten

Deze witte villa met plat dak is een restyling van de originele bungalow ontworpen in de vijftiger jaren door architect Van der Woerd. Het doel was om alle ruimten van het huis optimaal op de prachtige tuin te oriënteren. Mede hierdoor is gekozen om binnen en buiten in elkaar over te laten lopen. De muren bestaan uit grote raampartijen en de beweegbare lamellen overkapping loopt netjes over in en plat dak. De voordelen van een plat dak dat doorloopt tot boven het terras is dat je zowel in zomer als in de herfst nog erg fijn buiten kan zitten. Wat vindt jij van dit half open platte dak?

Een plat dak als op een cruiseschip

Bovenstaande woning met plat dak geeft het idee alsof je je aan boord voor een cruiseschip bevindt. Niet alleen de moderne woning met meerdere verdiepingen maar ook de reling en het mooie zwembad wekken deze indruk. Vanaf de begane grond bereik je via een brede trap het dakterras op de eerste verdieping. Het bouwen van een huis met een plat dak creëert veel creatieve mogelijkheden en bovendien behoud je ook de vrijheid voor eventuele uitbreid mogelijkheden in de toekomst. 

Een plat dak omgetoverd tot heerlijk privé zwembad

Het bouwen met hout heeft vaak ecologische redenen maar het team van SARL Hugues TOURNIER heeft met de realisatie van dit kubusvormige huis een waar meesterwerk gecreëerd. Deze woning met plat dak is horizontaal ontworpen, waarbij de begane grond het hoofdelement is. Er is een plat dak ontstaan doordat de eerste verdieping de helft kleiner is dan de begane grond. Op het platte dak is een zonneterras met heerlijk zwembad gerealiseerd! 

Een plat dak op een bijzondere bouwconstructie

De vormgeving en architectuur van deze woning maakt veel indruk door de bijzondere bouwconstructie, te zien is dat een gedeelte van de woning gedragen wordt door pilaren. Dit vierkante huis is een project geweest van Sechehaye Architecture et Design. Op de eerste verdieping zijn meerdere balkons gerealiseerd, waarvan één deels overdekt is door het doorlopende platte dak. 

Dit huis met plat dak is een imposante verschijning!

 Tuin door homify,

De wens bij het huis met plat dak op deze foto was een mooie samenhang van architectuur, natuur. Eenvoudig maar toch complex, en de boodschap is zeker overgekomen. Het s-vormige pand heeft een plat dak waar dakterrassen gerealiseerd zijn, onder het kleine schuine dakje bevindt zich een bar. De panorama view die je van alle kanten van dit huis hebt zorgt voor een prachtig uitzicht op de omgeving. Meer foto's bekijk je in dit Ideabook

Kubusvormige woning met een plat dak

We sluiten af met dit kubusvormige witte huis met plat dak. In de muren zijn eenvoudige, smalle ramen geplaatst die afgewerkt zijn met grijze kozijnen. De antraciet kleurige details aan de buitenkant zorgen voor contrast en maken het huis net een tikkeltje moderner. Wist je trouwens dat een plat dak vaak voordeliger te realiseren is dan wanneer je kiest voor een schuin of hellend dak? 

Wat vind jij van een plat dak? Laat het ons weten in de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!