Chesterfield: telkens nieuwe woonkamer inspiratie! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Chesterfield: telkens nieuwe woonkamer inspiratie!

Stoa. Stoa.
Chesterfield Sofa & Leather Furniture from Locus Habitat van Locus Habitat Klassiek
Loading admin actions …

De chesterfieldstijl werd aan het einde van de achttiende eeuw ontworpen en is een vitale, multifunctionele stijl die in veel interieurs te integreren is. Jong en oud hebben deze stijl in hun hart gesloten. Steeds wordt de stijl op verrassende wijze herontdekt en opnieuw uitgevonden. Chesterfield heeft het in zich om dé smaakmaker van je hedendaagse interieur te worden! Enkele  voorbeelden:

Op de historische, speelse toer

Chesterfield Sofa from Locus Habitat van Locus Habitat Klassiek
Locus Habitat

Chesterfield Sofa from Locus Habitat

Locus Habitat

Je interieur kun je zien als de dynamiek tussen je persoonlijke objecten, accessoires en hebbedingetjes. Die staan natuurlijk niet levenloos in de ruimte, maar gaan een interactie met elkaar aan. Uit die interactie ontstaat die spannende dynamiek die we interieur noemen!  Op de foto kun je een bijzondere combinatie zien van verschillende objecten uit diverse ontwerpstijlen. Deze combi geeft de kamer een historische, speelse aanblik. Zie je de moderne, glazen tafel waarop de paarse design schalen geflankeerd worden door de Egyptische obelisk?  En zie je dat prachtig verlichte, moderne kunstwerk aan de wand hangen; doet het niet op bijzondere wijze papyrusachtig aan? Deze uiteenlopende objecten kunnen elkaar dus qua sfeer prima versterken.  Zoals je ziet neemt de Chesterfield sofa in deze kamer een centrale plaats in, en brengt een zekere rust in het geheel. De industriële lamp in de hoek brengt je verlichting, zodat je in de late uurtjes ontspannen kunt lezen.

Een kamer vol verhalen

Chesterfield Sofa from Locus Habitat van Locus Habitat Klassiek
Locus Habitat

Chesterfield Sofa from Locus Habitat

Locus Habitat

De chesterfieldstijl is wereldberoemd.  De stijl verspreidde zich eind negentiendeeeuw snel over het Britse rijk, dat in 1921 een immense 31 miljoen km² besloeg. Omdat de stijl niet gepatenteerd was, kon deze overal ter wereld gedupliceerd worden. Chesterfield is een mondiaal product en laat zich goed combineren met allerlei exotische meubels en accessoires. Let op het Perzische tapijt: wat een prachtige kleuren en wat past dit tapijt goed bij de hedendaagse gordijnen! De sofa baad in het daglicht, zo kun je in deze kamer uitstekend lezen of foto’s bekijken.

Eigenlijk is iedereen zijn eigen interieurontwerper. Jij herkent toch ook dat opborrelende gevoel van creativiteit, die geniale inval, die puzzelstukjes die in elkaar vallen. Juist! Daar gaat het om. Het is gewoon fun. Elk nieuw interieurdesign is een ontdekkingstocht die uiteindelijk uitmondt in een verhalende, kleurrijke living space. Zet gerust die souvenirs uit Kenia of Amerika naast het oude muziekinstrument dat je op de kop hebt getikt. Speel met het ontwerp van je interieur. De kamer is jouw canvas. Dat instrument hoeft echt de hoge C niet meer te halen, als het er maar bijzonder uitziet. Who cares? Perfecte imperfectie mag gewoon!

The swinging sixties en industrieel

Leather Sofa van Locus Habitat Klassiek
Locus Habitat

Leather Sofa

Locus Habitat

Veel designtrends ontspruiten aan de wereld van de kunst en popmuziek. Zo heeft de popcultuur van de sixties ons interieur voorgoed veranderd. Stoffige interieurstijlen werden in de ijskast gezet en moesten plaats maken voor speels design. Het interieur werd pop! Maar vernieuwing ligt altijd op de loer en geen designstijl is onveranderlijk. Tegenwoordig kun je oud & nieuw, strak & bont, heel goed in één interieurontwerp combineren. De ontwerper van deze kamer heeft gekozen om het klassieke, gladde design van Chesterfield te combineren met een rauwe bakstenen muur. Die vertelt zo te zien een geheel eigen verhaal. Het is een opvallende kleurencombinatie: de bakstenen muur, het donkerbruin van de sofa en het ruwharige lichte kleed op de vloer. Ja, deze combi geeft dit interieur een bijzonder feel, alsof je in een oude fabriek bent, maar toch lekker thuis zit. De Engelse vlag en de kussens met de slogans ademen de sfeer van de swinging sixties. De stalen lamp, met gloeilampvormige spaarlampen, brengt een industrieel effect aan in het geheel. De sofa heeft een oude ziel, maar krijgt in deze woonkamer weer een nieuw charisma

Scandinavische sfeer met pop memorablia en hedendaagse kunst

Chesterfield Sofa from Locus Habitat van Locus Habitat Klassiek
Locus Habitat

Chesterfield Sofa from Locus Habitat

Locus Habitat

Chesterfield is mega multifunctioneel in een interieur! Denk even terug aan die rauwe sfeer van de vorige kamer; en kijk nu naar deze kamer op de foto, dat is toch een verschil van dag en nacht? Een aantal ontwerpprincipes komen terug in deze kamer. We zien moderne elementen, zoals de strakke kast in de hoek, maar ook hedendaagse elementen, zoals het hoogpolige, graskleurige kleed. Op de lichtbruine wand naar sixties ontwerp prijkt decoratieve kunst uit onze eeuw, met daaronder een dressoir waarop diverse CD’s, LP’s en andere memorabilia uit de popcultuur te zien zijn.  De kamer heeft Scandinavische sfeer, dat komt door het hoogpolige kleed en de licht houten wand. De sofa staat er gewoon helemaal als zichzelf, hij domineert de ruimte niet, maar geeft de kamer wel die intelligente, zelfverzekerde twist.

Erudiete presence op de juiste plek in huis

Chesterfield Back Leather Armchair van Locus Habitat Klassiek
Locus Habitat

Chesterfield Back Leather Armchair

Locus Habitat

Chesterfield staat voor galante eenvoud. Deze stoel is een aanwinst voor iedere woon- of studeerkamer. Het zorgvuldige ambachtswerk is van superieure kwaliteit. De stoel heeft een bescheiden, maar erudiete presence. Hoewel het duidelijk aanwezig is in je interieur, is het niet opdringerig. De stoel nodigt je praktisch uit om te gaan zitten en in alle rust de gang der dingen te bespiegelen. Zet twee of drie van deze stoelen bij elkaar en je hebt al snel een behoorlijke herenkamer. Dit interieur is licht zoals je ziet, dat komt door de lichte gordijnen en het fijne kleed op de houten vloer. Deze lichte toonzetting contrasteert met de erudiete toonzetting van de stoel en brengt zo evenwicht aan in deze kamer. Yin en Yang, donker en licht, daar gaat het om. Weet je dat het concept van ‘Yin en Yang’ ook over gelijkwaardigheid gaat, en dus niet over goed en fout! Zo’n vrije houding maakt ontwerpen fun.

De wereld aan je voeten

Chesterfield Sofa & Leather Furniture from Locus Habitat van Locus Habitat Klassiek
Locus Habitat

Chesterfield Sofa & Leather Furniture from Locus Habitat

Locus Habitat

Als kind droomde je er misschien van om verre reizen te maken en de wereld te verkennen. Om daarna weer thuis te komen met een koffer vol verhalen. Sommige designers brengen deze droom stiekem mee in hun ontwerpen. Kijk maar eens naar deze bijzet- en salontafels. Het ontwerp van deze meubels is geënt op dat van de hutkoffers en wordt al honderden jaren in de scheepvaart gebruikt. Op dit moment zijn ze razend populair als meubelstuk. Het ontwerp van het kastje en de tafel is strak uitgevoerd, maar het is toch gelukt het historische ‘aura’ van de hutkoffer te bewaren. Het is zó authentiek, je kunt bijna het vooronder van het schip ruiken! Of toch misschien maar liever niet?! Hoe dan ook, die koffer staat wel stoer en wereldwijs in combinatie met de Chesterfield sofa.

Een relaxte beheersing van energie

Vintage coffee table van Locus Habitat Klassiek
Locus Habitat

Vintage coffee table

Locus Habitat

De tafel straalt een relaxte beheersing van ‘energie’ uit. Dit correspondeert prachtig met de energie van de sofa. Je ziet dat er in deze kamer weinig meubels geplaatst zijn, maar je kunt natuurlijk allerlei accessoires toevoegen!  Wat dacht je van een antieke wereldbol, een landkaart of een oude schoolplaat?  Alles kan, alles mag, zolang jij er maar een blij gevoel van krijgt. Wees je eigen designer, want creatief wonen is het fijnste wonen!

Wat vind jij van de Chesterfield stijl? Deel je mening bij de reacties!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!