Wanneer authentiek en strak samenkomen... | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wanneer authentiek en strak samenkomen…

Stoa. Stoa.
Rietgedekte villa te Borne Moderne huizen van Building Design Architectuur Modern
Loading admin actions …

Veel woonruimte en veel privacy, het zijn twee zaken die de moderne huizenjager bezighouden. In dit artikel gaan we je en mooie woning voorschotelen die deze zaken samenvat. We nemen je mee naar een intrigerende vrijstaande woning waarin authentieke elementen samen met moderne strakke delen een harmonieus geheel vormen dat direct overtuigt. De villa bevindt zich in een buitengebied van Borne en biedt de bewoners veel wooncomfort. Deze patiowoning heeft een moderne uitstraling en verenigt een traditionele rieten kap met moderne architectuur. Ook het metselwerk springt in het oog. Om dit alles zelf te kunnen zien nemen we je graag mee naar deze schitterende villa die door Building Design Architectuur gerealiseerd is. Deze experts zijn thuis in uiteenlopende stijlen, zoals klassiek en modern, en realiseren projecten waarbij ze een grote kennis en kunde tentoonspreiden. Via een heldere dialoog komen ze samen met de opdrachtgever tot een ideale uitwerking van de woonwensen in een realistisch plan waarbij het beschikbare budget nauw betrokken wordt. Vandaag gaan we wandelen door de strakke rietgedekte villa te Borne. Kijk je ogen uit en vang de nodige inspiratie!

Openheid en transparantie

De woning is gerealiseerd met twee tegenwoordig zeer belangrijke concepten in gedachten, namelijk dat van ´openheid´ en ´transparantie´. Een concrete uitwerking van deze vinden we in de glazen pui die een groot deel van de achtergevel vormt en als het ware de grens tussen binnen en buiten op het visuele vlak laat vervagen. De ruimtelijkheid die we hier in de achtertuin ´aantreffen´ geeft bijzonder goed de sfeer van de woning weer. Let op de vijver waarin we de weerspiegeling van de woning kunnen zien, hoe strak ligt deze naast het gazon dat al even strak en prettig oogt. Op het terras met tuinmeubelen zit je met mooi weer uitstekend, terwijl je over de omgeving tuurt. De vorm van de rieten kap is opvallend, deze loopt schuin naar links af en draag zowel moderne kenmerken (de schoorsteen) als traditionele (de bruine rietkleur). Meer mooie tuinideeën zien? Klik dan hier voor de nodige inspiratie.

Eerste kennismaking

Rietgedekte villa te Borne Moderne huizen van Building Design Architectuur Modern
Building Design Architectuur

Rietgedekte villa te Borne

Building Design Architectuur

We naderen de villa die we goed in ons op kunnen nemen. Het valt direct op dat deze patiowoning met zijn moderne elementen een wit gekeimd metselwerk ten toonspreidt. De woning combineert moderne en traditionele bouwmaterialen, zodat een hybride voorkomen ontstaat. Het is voornamelijk de traditionele rieten kap die inhaakt op de sfeer van de streek, we denken bij het zien van deze woning immers aan de boerderijen  van weleer. Nog meer mooie huizen vind je hier.


 

Het interieur

Vanuit de woonkamer raken we welhaast in vervoering door het daglicht dat ons werkelijk van alle kanten overstroomt. Binnen is gekozen voor een ingetogen kleurenpalet waarbij de rode meubelen functioneren als erupties van kleur die de een temperamentvolle levendigheid in het interieur genereren. De sofa is ruim en biedt plek aan vele familieleden en gasten: een echte familiekamer! 

Eenheid

Kastenwand als afscheiding tussen keuken en woonkamer Moderne woonkamers van Building Design Architectuur Modern
Building Design Architectuur

Kastenwand als afscheiding tussen keuken en woonkamer

Building Design Architectuur

Dat er binnen een huiselijke en moderne ambiance te vinden is mag geen twijfel lijden. Het excellente ontwerp ontworpen door de interieurarchitect laat een prachtige eenheid zien waarbij de kastwand functioneerd als afscheiding tussen de keuken en de woonkamer. Zo is er een duidelijk onderscheid tussen de verschillende ruimten, zonder dat ze van elkaar afgesloten zijn: de ´openheid´ wordt zo behouden.

Andere hoek

Het is een gezellige plek om te zitten terwijl je geniet van de warmte van de haard die in de strakke, witte wand is in geïntegreerd. Natuurlijk mogen we het lichte hout van de wand niet over het hoofd zien. Al de witte elementen van het interieur (wanden, meubels) vinden hun basis in de grijze tegelvloer. De bijzettafel geeft de overgang speels aan, door van wit hout naar industrieel staal over te gaan.

Schuifwand

Als je toch behoefte hebt om de kamer af te sluiten, het blijkt een dynamische villa te zijn als het gaat om de openheid, dan kun je de matglazen schuifdeur in de kastwand schuiven. Dit zorgt voor de nodige privacy en het versterkt de intimiteit in deze woonruimte eigenlijk ook wel een beetje. We kijken langs de deur heen en krijgen zo een goed beeld van de woonruimte die er in de woning te vinden is. Deze biedt veel mogelijkheden qua interieurinrichting en vormt als het ware een binnenwereld met een hoog wooncomfort.

Eetgedeelte

We bevinden ons hier in het eetgedeelte van het huis. Ook hier weer treffen we een overvloedige aanwezigheid van het daglicht. Dit licht is een van de belangrijkste elementen van het moderne interieur. Een ruimte wordt mooier en comfortabelere door dit natuurlijke licht, simpelweg omdat we ons beter voelen in een lichte kamer. Architectuur wordt dan concrete poëzie waarbinnen het licht danst en onze gedachten helder maakt. In een villa als deze krijg je als bezoeker direct een goed gevoel. Hier zouden we maar wat graag willen wonen. 

Dit was onze rondleiding. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Veel plezier met je de inrichting van je eigen woning. 

In dit artikel lees je alles over de transformatie van een oude boerderij naar een eigentijds woonhuis.

Waar staat jouw droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!