Een moderne woning met bijzondere vormen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een moderne woning met bijzondere vormen

press profile homify press profile homify
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van GRUPO VOLTA Modern
Loading admin actions …

In de Golf Club Campestre van San Luis Potosi in Mexico vinden we deze moderne woning met een warme uitstraling. De verschillende materialen geven een levendig, lichte en kleurrijke uitstraling. De hoge ruimtes creëren een gevoel vrijheid.

Het middelpunt van het project word gekenmerkt door een muur die het interieur met het exterieur verbindt en de continuïteit versterkt in kleurgebruik.

De verantwoordelijke architecten voor dit project zijn de Volta Group in San Luis Potosi. In het huis spelen licht, kleur en jaloezieën de hoofdrol, laten we gaan kijken!

Een versierde gevel

De gevel is een majestueuze fusie van geometrische vormen: rechte lijnen, witte muren, horizontale jaloezieën en vierkante plantenbakken. Dit wordt onderbroken door de horizontale gebogen vorm rond de garage die naast de voordeur naar binnen toe loopt. Dit snijdt de voorkant als het ware in tweeën. Waar gaat de gebogen vorm naar toe?

Een warm welkom aan bijzondere vormen

De gebogen vorm van de gevel kruist de lobby vanaf de voordeur. De gevel wordt een hele meer met een doorgang naar de overige ruimtes. De muur met alle kleuren en vormen biedt een mooie achtergrond voor het groen van de planten.

Brandalarm!

Na de verbinding te hebben gezien van de gevel aan de buitenkant naar de muur in de lobby aan de binnenkant, lopen we richting de verrassing achterin de kamer: vuur! Het is een muur van onyx met verlichting aan de binnenkant om zo de warme sensatie van vuur te creeeren, en het werkt echt! De kleurrijke muur met verschillende stenen, de planten en de vuren muur nodigen uit om te gaan kijken wat er zich aan de andere kant bevindt.

De keuken

De keuken is een nette, elegante ruimte met witte kasten en een granieten aanrechtblad. Het brede horizontale raam biedt een prachtig uitzicht tijdens de voorbereiding van een etentje of het genieten van een ontbijtje aan de bar. 

Van grote hoogte

De natuurlijke materialen van het donkere hout tot de tegels maken het een gastvrij verblijf, belicht door het natuurlijke lichtinval via de ramen. De stenen rand langs de trap hoort nog bij de gebogen rand van de buitengevel. De alluminium lamellen geven de perfecte combinatie van privacy en het geweldige uitzicht over het platteland. 

Een natuurlijke badkamer

Ook in de badkamer trekt het gebruik van steen de aandacht. De wanden en het plafond zijn bedekt met keramische tegels in combinatie met lichte houtsoorten. De witte stenen op de douchewand en langs het raam geven het geheel een koele vibe; perfect om je voorbereiden op een dagje aan het strand!

Een verlicht terras

Het terras is een heerlijke plek om te zijn! De omringende natuur en hoge ramen maken het overzichtelijk en privé. De subtiele verlichting voor in de avond is mooi in balans met de beschutting tegen de hitte overdag!

Zonwering en luiken

Aluminium jaloezieën zijn erg decoratief: ze zijn licht, laten het licht door, beschermen tegen de hitte en bieden privacy of open zicht. De rode plavuizen geven het huis een prachtig aanzicht, je weet niet of je nu het huis of de omringende golfbaan moet bewonderen!

Wilt u nog meer inspiratie opdoen voor een mooi tuin? Klik hier om nog meer Mediterraanse tuinideeën op te doen. Of klik hier voor een overzicht van de mooiste hoekbanken voor buiten.

Hoe ziet uw droomwoning eruit? Laat het ons weten in de comments!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!