Designwoning gaat back to the roots | homify

Designwoning gaat back to the roots

Stoa. Stoa.
Woonhuis Oosterbeek Frank Loor Architect Moderne tuinen
Loading admin actions …

We zijn zo langzamerhand de connectie met de natuur aan het verliezen. Onze leefwijze lijkt in niets meer op manier hoe onze voorouders leefden, want deze waren nog direct afhankelijk van de natuur. Eigenlijk zijn wij dat ook, alleen wij zien het niet meer omdat we niet zelf op pad hoeven om ons stukje vlees of vis te vangen. Ons natuurlijke habitat is de betonnen jungle van de stad geworden. Maar er is een ommekeer gaande in de cultuur: de laatste tijd is er veel aandacht voor duurzame producten en biologisch voedsel gekomen, waardoor we langzaam teruggaan naar het idee van een lokale markt waar eerlijke producten verhandeld worden. Designwoningen haken ook in op dit idee van 'back to the roots', zoals de kleine woning die we vandaag aan je laten zien. Deze is gelegen nabij het bos te Oosterbeek. Door zijn relatief kleine woonoppervlakte liet de woning qua moderne wooncriteria te wensen over. Er was bij de eigenaar behoefte aan meer woonruimte en daarom werd Frank Loor Architect in de arm genomen om deze ideeën uit te werken in een gedegen ontwerp. We nemen je mee voor een wandeling door het huis zodat je de resultaten met eigen ogen kunt zien. Kom snel met ons mee!

Verscholen tussen de bomen

Woonhuis Oosterbeek Frank Loor Architect Moderne tuinen
Frank Loor Architect

Woonhuis Oosterbeek

Frank Loor Architect

Als je een connectie met de natuur wilt ervaren is deze woning precies hetgeen je zoekt. Frank Loor wist er flink aantal vierkante meters woonoppervlak aan toe te voegen, maar die zijn niet allemaal aan de buitenkant te zien. Hoe dat kan? De helft van dit nieuwe oppervlak is ondergronds gerealiseerd, waardoor de authentieke charme van de woning blijft, maar het leefklimaat binnen verbeterd is.

Uitbreding

Woonhuis Oosterbeek Frank Loor Architect Moderne tuinen
Frank Loor Architect

Woonhuis Oosterbeek

Frank Loor Architect

Hier zien we een deel van de moderne uitbreiding gerealiseerd onder de oude beuk. Ook dit deel ligt op schitterende wijze verscholen tussen de bomen, natuurlijk heb je wel een fantastisch uitzicht door de grote ramen die ook veel daglicht doorlaten. Het is een woning waarin duurzaamheid centraal staat, zo wordt het regenwater opgevangen en gebruikt voor verschillende toepassingen behalve drinkwater. Ook kreeg de woning een moderne isolatie, waardoor warm en kou gereguleerd kunnen worden. Wil jij je eigen huis laten ontwerpen? Deze experts helpen je daarbij!

Interieur

Woonhuis Oosterbeek Frank Loor Architect Moderne keukens
Frank Loor Architect

Woonhuis Oosterbeek

Frank Loor Architect

Het centrale punt van het huis bevindt zich op het snijvlak tussen het nieuwe en het oude gedeelte. We bevinden ons hier in de moderne keuken die in het originele huis gevestigd is. Het interieur laat een mix zien tussen een moderne kleurenpalet en strakke meubels, terwijl de witte balken aan het plafond de ruimte juist een authentieke look geven. In deze keuken heb je alle moderne keukenapparatuur tot je beschikking, dus het keuken kan beginnen! Het stijlvolle keukeneiland oogt chique en praktisch. Gewoon een topkeuken! Meer mooie ideeën voor je keuken zien? Klik dan hier voor de voorbeelden.

Open

Woonhuis Oosterbeek Frank Loor Architect Moderne woonkamers
Frank Loor Architect

Woonhuis Oosterbeek

Frank Loor Architect

We hebben niets teveel gezegd als we stellen dat het huis onze connectie met de natuur herstelt. Let even op het uitzicht, het licht en de openheid in deze transparante kamer. We staan hier in de woon- annex muziekkamer waar zoals je ziet genoeg ruimte is. Het is een kamer waar je de inspiratie vindt en helemaal tot jezelf komt. Binnen en buiten lijken samen te vloeien. De muziekliefhebbers onder ons kunnen hun hart in deze kamer ophalen.

Zitkuil

Woonhuis Oosterbeek Frank Loor Architect Moderne woonkamers
Frank Loor Architect

Woonhuis Oosterbeek

Frank Loor Architect

Populair in de jaren zestig en zeventig maar weer helemaal terug: de zitkuil zorgt voor veel sfeer en comfort. Het is een plek voor gezellig momenten en goede gesprekken. In de woonkamer is ook plek voor kunstuitingen, het schilderij aan de wand getuigt hiervan. Op de achtergrond zien we een schitterende sofa die naast het grote raam staat, dit is zo echt een plek om een goed boek te lezen en/of te genieten van de muziek die verder op in de kamer gemaakt wordt.

Open

Woonhuis Oosterbeek Frank Loor Architect Moderne woonkamers
Frank Loor Architect

Woonhuis Oosterbeek

Frank Loor Architect

Openheid was een belangrijk concept bij de uitbouw van de woning. Hier zien we een mooi doorzicht naar eetkeuken dat ons een goed beeld geeft van de sfeer in het huis. Alle ruimten in het huis staan met elkaar in verbinding en vormen een duidelijk geheel waarin transparantie en lichtheid hand in hand gaan. Door de goede isolatie en andere klimatologische technieken is het woonhuis een bijzonder comfortabele plek om te wonen. We hebben zo een goed beeld gekregen van de schitterende resultaten de Frank Look Architect bereikt heeft.

Tot zover de wandeling door het huis. We wensen je veel plezier bij de inrichting van je eigen woning! 

Lees ook het artikel over het perfecte huis als je nieuwsgierig buren hebt!

Waar staat jouw droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!