Gezellig woonhuis dat geruisloos opgaat in zijn omgeving | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Gezellig woonhuis dat geruisloos opgaat in zijn omgeving

Stoa. Stoa.
Woonhuis Pantekoek Moderne huizen van Groeneweg Van der Meijden Architecten Modern
Loading admin actions …

We laten je in dit artikel kennis maken met een woonhuis dat gebouwd is naast het riviertje de Giessen in Noordeloos. Het huis maakt onderdeel uit van een dorpsgezicht dat bescherming geniet vanwege zijn monumentale waarde. De bouwstijl van de woning valt te typeren als open en hedendaags met een grote nadruk op transparantie in het interieur. Vandaag maken we een wandeling door het interieur om je de nodige inspiratie te geven die je kunt gebruiken bij de inrichting van je eigen interieur. Kijk met ons mee naar het verrassende interieur van deze woning te Pantekoek die gerealiseerd is door Groeneweg Van der Meijden Architecten.

Bijzondere look

Bij het zien van het huis valt het direct op dat er duidelijk twee delen zijn die de beeldtaal bepalen, namelijk de bakstenen en de grijze geveldelen die in elkaar geschoven lijken te zijn. De opzet van het huis is vrij gangbaar, waarbij de slaapkamer zich in het hogere deel bevinden en de woonkamer beneden. Op zich geen opzienbarende feiten. Wat wel zeer bijzonder is zijn de verschillende uitsneden die op verschillende plaatsen in het huis de lichtopeningen vormen. Op deze manier ontstaat er een exterieur met een speelse, hedendaagse vormgeving dat direct indruk maakt op de bezoekers.

Openheid

Vanaf deze positie hebben we een mooi zich op de tuin met terrassen waarop je heerlijk kunt recreëren. Ook de grote raampartijen vallen op, vanwege deze is het binnen zo aangenaam licht en ruimtelijk. Tevens springt het bijzondere materiaal gebruik in het oog, denk daarbij aan baksteen, duurzaam hout en zink. Het huis gaat door de eigenschappen van deze materialen (kleur, textuur) geruisloos op in zijn omgeving.

Waterval

Een licht interieur is hetgeen elke huizenjager zoekt. Deze woonkamer heeft lichtopeningen in het dak waardoor het daglicht als een waterval naar binnenstroomt. Een opgewekt kleurenschema sluit aan bij deze lichtsfeer. Lichtblauw en zuiver wit bekleden de wanden, terwijl een temperamentvol rood kleed onder de grijze sofa´s vandaan het interieur qua levendigheid optilt. Ideeën voor leuke meubels vind je hier.

Andere hoek

Zelfde ruimte, andere hoek. De woon- en eetkamer lopen in één architectonische beweging in elkaar over. Een belangrijk centrum van comfort in deze woonruimte is de moderne haard. Wat een strakke vormgeving en wat past dit goed bij het unieke plafond. De wanden van de ruimte worden onderbroken door de enorme ramen, want waar was deze ruimte geweest zonder deze glazen oppervlakten? Meer bijzondere ideeën voor de woonkamer vind je hier!

Doorkijk

Binnen zien we een mooie verdeling tussen de verschillende materialen: zo zien we rechts de houten wand, die een zekere natuurlijke twist geeft aan de ruimte en daarbij een grijze tegelvloer die de basis vormt voor zowel de kleurrijke als de ingetogen elementen van het interieur. Met deze doorkijk krijgen we een goed beeld van de enorme woonruimte die er in het huis voorhanden is. Het is een grote ruimte die natuurlijk warm gestookt moet worden, gelukkig hebben we het hier over woning die zeer duurzaam is op dit vlak. De woning is wat je noemt een echt thuis voor een gezin, zeker vanwege de ruimte die je hier vindt. Het is een huis dat heel lang mooi blijft, denk daarbij aan de materialen die buiten gebruikt zijn. Na verloop van tijd krijgen bijvoorbeeld de houten geveldelen een natuurlijk patina, het hout wordt dan grijzer van kleur. Daarmee sluit het dan nog sterker aan bij het kleurenpalet van het interieur, de tegelvloer is daarvan een goed voorbeeld.

Tot zover de rondleiding door de woning te Pantekoek, gerealiseerd door Groeneweg Van der Meijden Architecten. Veel plezier met het ontwerpen van je nieuwe interieur. 

Je eigen droomhuis ontwerp je natuurlijk samen met de experts op dit gebied!

Waar staat jouw droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!