Woning met moderne uitbouw | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Woning met moderne uitbouw

Stoa. Stoa.
Woonhuis Joosse Moderne huizen van Groeneweg Van der Meijden Architecten Modern
Loading admin actions …

Bij homify laten we je graag experts zien met een grote staat van dienste. Vandaag is dat Groeneweg Van der Meijden Architecten. Dit architectenbureau is als sinds 1979 actief vanuit het mooie Dordrecht. Centraal voor dit bureau is de beleving van de ruimte door de opdrachtgever en de bezoekers als het om een openbaar gebouw gaat. Daarbij is het voor Groeneweg Van der Meijden Architecten belangrijk dat een gebouw past in de omgeving, ze streven daarom steeds naar een architectonische taal die een reflectie biedt op bestaande architectuur in een specifieke context, maar wel een eigen uitdrukkingsvorm kent. 

Laten we samen gaan kijken hoe de architecten een schitterend woon huis in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben weten te realiseren op basis van de genoemde overwegingen. 

Voor de verbouwing

Voor de verbouwing zag de boerderette er zo uit. Hier is niets mis mee zou je zeggen, maar met een uitbouw is deze woning een droomhuis geworden, kijk snel verder!  

Eerste kennismaking

We troffen deze boerderette met een verbluffende stijl, een woonhuis op trots op te zijn. Het gaat hier om een een in de jaren zeventig tot woonhuis verbouwde boerenschuur. Na enkele decennia was het bouwwerk rijp voor een nieuwe verbouwing. De huidige bewoners hadden een specifieke eis: ze wilden een serre toevoegen aan de woning die een mooie uitkijk op de tuin zou hebben. Voor de constructie van deze serre hebben de architecten gekozen voor gelamineerde houten staanders en liggers, zo krijgt het woonhuis een moderne look, maar behoudt het tevens zijn landelijke uitstraling.

Stijlvol

Genieten van architectonische hoogstandjes is wat we het liefste doen bij homify. Natuurlijk gaat het dan lang niet altijd om spectaculaire dingen, vaak schuilt in de eenvoud een grote klasse. Eenvoud bereiken is namelijk beslist niet makkelijk. Deze houten balken vormen de kenmerken die een moderne, landelijke twist geven aan het huis. Het gebruik van dit duurzame hout maakt dat het huis helemaal meedraait in de hedendaagse woontrends op het gebied van duurzaamheid. Het mooie van dit hout is dat het na de jaren een zeker patina ontwikkelt, door de blootstelling aan de elementen, hierdoor wordt het alleen maar mooier. Let op de combinatie tussen het warme hout, de antraciete kozijnen en het heldere wit van de gevel. Dit te samen maakt een aantrekkelijk en hedendaags kleurenpalet.

Open

In het interieur is een open interieurconcept gehanteerd waardoor je in het huis een grote bewegingsvrijheid gewaarwordt. Let op het daglicht dat door de grote ramen het interieur binnenstroomt. Het keukeneiland lijkt een rots in een branding van licht. Ook binnen is het hedendaagse kleurenpalet aangehouden waardoor er een mooie eenheid tussen binnen en buiten te ontdekken valt. Een mooi detail is de speelse vormgeving van de wanden in de woning, geheel anders dan de ´rechttoe, rechtaan wanden´ die we dikwijls in de standaard woningen aantreffen. Dit huis is duidelijk als uniek geheel ontsproten aan de creatieve geest van een toparchitect.

Zijzicht

We maken even een sprong naar buiten om je een mooie indruk van de sfeer buiten te geven. We zien hier de woning in Nieuwerkerk aan den IJssel vanaf de dijk. De woning ligt aan deze Hollandse dijk die onze voeten droog houdt. Vanaf deze positie hebben we goed zicht op de glazen gang die een verbinding vormt tussen de vleugel van de ouders en die van de kinderen. Zowel qua vorm als materiaalgebruik is deze woning een weerspiegeling van het landschap, zo volgt de gang de richting van de sloten en gaan de baksteen, het natuurlijke hout en het zink en symbiose met de natuurlijke kleuren van de polder. De woning is nog het best te vergelijken met een eiland in een zee van groen. Het geheel oogt zeer idyllisch en is een verrijking voor de omgeving.

De keuken in de avond

We zijn weer binnen terwijl de avond buiten valt. De sfeer in deze moderne keuken is bijzonder sfeervol. Een keukeneiland als dit is zowel sfeervol als bijzonder praktisch. Meerdere mensen kunnen hier lekker aan de slag met de heerlijkste gerechten, erg handig in een drukke periode met veel feesten, zoals rond de kerst. De combinatie tussen het warme hout op de wand, de roestvrijstalen afzuigkap, het werkblad en de witte zijkanten van het eiland: maken deze keuken tot het summum op zowel het praktische als het esthetische vlak. Deze keukenexperts hebben de kennis en kunde om je droomkeuken te verwezenlijken

Thuiswerken

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om thuis te werken. Het nieuwe werken van de jaren negentig is nu gemeenplaats geworden. Een geschikte kamer om stevig in door te werken behoort dan natuurlijk tot de moderne wooneisen. Deze woning beschikt over zo´n kamer, uitgevoerd in een schitterende stijl. De kast tegen de wand loopt op een speelse wijze schuin af naar beneden en volgt daarmee de vorm van het dak. We bevinden ons hier hoog in de woning, daar waar de intellectuele arbeid (het hoofd) plaatsvindt. Natuurlijk realiseer je zo´n kamer in de nok van het huis. Ideeën voor je werk-/ studeerkamer vind je hier!

Rust

Na het harde werken is het zaak goed uit te rusten. Op deze rustige plek is dat mogelijk. Ver weg van de race race van het moderne bestaan en de hectiek van alledag kom je hier in het vlakke polderlandschap helemaal tot jezelf. De strakke vlonder is een uitvloeisel van de woning en is er direct mee verbonden. Een prima plek om met z´n tweeën of alleen een tijdje te verpozen. 

Tot zover de rondleiding door deze excellente woning. We hopen dat je genoten hebt en vol inspiratie! 

Lees ook over deze mooie bijzettafels! Vang de nodige inspiratie!

Hoe ziet je ideale woning eruit? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!