Moderne woning in een mergelgrot | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne woning in een mergelgrot

Stoa. Stoa.
Grotwoning H Kanne Moderne woonkamers van 3d Visie architecten Modern
Loading admin actions …

We nemen je mee naar Kanne, een plaats in het zuidoosten van Belgisch-Limburg. Generaties van intensieve mijnbouw hebben een gigantisch mergelgrottenstelsel opgeleverd dat, hoewel kleiner dan het aanvankelijk was, nog steeds de fantasie van de duizenden bezoekers die het bezoeken prikkelt. De woning die we je laten zien is beslist geen dertien in een dozijn, we mogen wel stellen dat deze uniek is in zijn soort. 3D Architecten werd door de huidige eigenaars in de arm genomen om een oude grotwoning gereed te maken voor moderne bewoning, beslist geen makkelijke klus, maar deze expert heeft de kennis en kunde om van een grot lifestyle architectuur te maken. Hoe dat in elkaar zit zie je hieronder, dus kijk snel met ons mee naar de voorbeelden!

Oude sfeer

Grotwoning H Kanne van 3d Visie architecten
3d Visie architecten

Grotwoning H Kanne

3d Visie architecten

Oude tijden herleven bij het zien van deze grotwoning. Het is een uniek concept dat associaties met de oertijd oproept. Duizendenjaren hebben mensen in grotten gewoond, nu wist 3D Architecten een moderne woning in een mergelgrot te realiseren. De sfeer die de woning uitstraalt is natuurlijk ongekend, je verwacht het ook totaal niet een woning in een grot als deze aan te treffen. Als bewoner hoe je je in ieder geval geen zorgen te maken dat je dakpannen scheef komen te liggen bij een storm, want dit huis staat letterlijk rotsvast. Let op het licht dat als een warme gloed uit de grotwoning naar buiten schijnt, een uitnodigende geste die we niet kunnen negeren.

Terug in de tijd

Grotwoning H Kanne van 3d Visie architecten
3d Visie architecten

Grotwoning H Kanne

3d Visie architecten

Om je een indruk te geven van de gigantische klus die de architecten hebben verzet willen we je even deze afbeelding laten zien. Dit is de grotwoning in zijn oorspronkelijke staat, het is een grot (veel minder nog een woning) waar de holenmens van weleer geen nee tegen gezegd zou hebben. Maar omdat we nu eenmaal in de 21ste-eeuw leven mag er best iets aan deze spelonk gebeuren. Het is een ruimte die veel potentie voor moderne bewoning in zich draagt.

Vergelijking

Grotwoning H Kanne van 3d Visie architecten
3d Visie architecten

Grotwoning H Kanne

3d Visie architecten

De transformatie van het gebouw wordt nog duidelijker wanneer we deze twee foto´s naast elkaar zetten. Links zien we de oude staat en rechts de nieuwe. De oude woning had een oude stenen voorgevel en een kleine ingang tot de woning. Het is door zijn eenvoudige vormgeving typisch een grotwoning van de oude stempel. Rechts zien we de grotwoning anno 2015, met een moderne gevel en grote imposante ingang annex uitbouw. Ondanks de moderne toevoegingen is en blijft het een echte grotwoning. Heb je zelf ideeën voor een woning die je verwezenlijkt wilt zien? Deze experts kunnen je daar bij helpen!

Helderheid

Grotwoning H Kanne van 3d Visie architecten
3d Visie architecten

Grotwoning H Kanne

3d Visie architecten

De rauwheid van de rots buiten is binnen volledige uitgebannen, hier heerst een heldere geometrie en een opgewekt kleurenpalet. Het zijn de hanglampen die door hun organische vormgeving mooi afsteken bij het strakke interieur. Let ook even op de sfeervolle nis in de wand waarin de achterkant van de sofa verdwijnt. De moderne gietvloer is strak en daarbij eenvoudig te reinigen, waardoor de kinderen heerlijk kunnen spelen. Bij een grot denken we aan duisternis en een vuur dat zorgt voor een flakkerend spel van schaduwen op de bergwand. Dit interieur, dat baadt in het daglicht, is mijlen verwijderd van dat visioen. Schitterende ideeën voor je woonkamer vind je hier!

Vergelijking II

Grotwoning H Kanne Moderne woonkamers van 3d Visie architecten Modern
3d Visie architecten

Grotwoning H Kanne

3d Visie architecten

Het is natuurlijk leuk om even te zien hoe de kamer er in zijn oude staat uitzag. De oude ruimte is nauwelijks te herkennen. Het wordt wel duidelijk dat men op een stijlvolle wijze gebruik heeft gemaakt van de grotopening, in de nieuwe kamer is deze strak gemaakt, waardoor het daglicht binnen vrij spel heeft. De vloer is duidelijk geëgaliseerd en biedt de basis voor een moderne inrichting.  

We sluiten ons bezoek aan de grotwoning af. Veel plezier met de inrichting van je interieur! 

Lees ook over dit bijzondere project waarbij een voormalige kerk de functie van woonhuis kreeg!

Hoe ziet je ideale woning eruit? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!