Tien Tapijten voor Uw Hal | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tien Tapijten voor Uw Hal

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
modern  door Alfombras Pastor S.L., Modern
Loading admin actions …

Wanneer we binnen komen in een huis worden we onderworpen aan een eerste indruk. Daar ontkomt men niet aan. Het eerste gevoel dat ons bekruipt in een huis bepaalt tot in hoeverre we ons vervolgens op ons gemak gaan voelen, en wanneer het over ons eigen huis gaat willen we natuurlijk dat dit zo goed mogelijk is. Hierom kunnen we onze hal aankleden met allerlei vormen van decoratie; alles wat een weergave geeft van het karakter van de woning kan hierbij betrokken worden.

Toch zegt er weinig zo erg 'welkom' als een warm tapijt onder je voeten. Hal tapijt is iets van alle tijden en juist daarom zijn er vele verschillende vormen van. Hal tapijt kan heerlijk wollig zijn of juist statig en strek. Vol van kleur om juist eenzelvig, het kan alle kanten op. Wat vast staat is dat uw hal tapijt de sfeer kan bepalen, en die wilt u natuurlijk zo goed mogelijk laten zijn.

Ruimtelijk Tapijt

Harlequin Cushion van Niki Jones Scandinavisch
Niki Jones

Harlequin Cushion

Niki Jones

Moderne huizen maken veel gebruik van heldere, lichte kleuren. Daarom past dit hal tapijt zo goed in dergelijke huizen. De combinatie van felle, primaire kleuren met meer secundaire kleuren geeft het een levendig gevoel. Wat het duidelijkst overkomt in dit hal tapijt is het blauw, wat het koeltjes en kalm aan doet voelen. Een frisse binnenkomst, als je wilt, en overduidelijk eentje die geenszins afstandelijk is. Binnen komen op een hal tapijt als dit geeft het gevoel dat er veel ruimte is in huis. Natuurlijk licht speelt hier ook een grote rol, het maakt dat het hal tapijt als het ware oplicht en versterkt.

Luxe op de Vloer

Het klassiek Perzisch hal tapijt was decennia lang verdoemd tot de stoffige huizen van onze grootouders. Maar dankzij een opleving onder de jongere generaties is het steeds vaker geen zonde meer om er eentje in huis te halen. Dit hal tapijt ontleent duidelijk zijn inspiratie aan het Perzisch hal tapijt, al worden hier nog ietwat chiquere kleuren gecommuniceerd. Het diepe paars, de details van goud en beige, het zorgt voor een compositie aan rijkelijke kleuren. Wat een hal tapijt betreft is dit er eentje voor de luxere huizen.

Groot is niet altijd Beter

van homify Aziatisch

Klein maar fijn, dat moet de gedachte zijn geweest van de ontwerper bij het vormgeven van dit hal tapijt. In al zijn subtiliteit geeft een hal tapijt als dit precies genoeg sfeer en karakter aan je hal. Zeker in samenspel met lichte, natuurlijke materialen zoals hout komt het grijs extra sterk naar boven. Het brengt een serene kalmte in de ruimte, alsook licht op de vloer. Op de foto brengt het hal tapijt  de ruimte ook samen, het houdt de kleuren in balans met elkaar doordat er aan weerszijden gelijksoortige kleuren te zien zijn. Een hal tapijt dat bewijst dat grootte lang niet altijd een bepalende factor hoeft te zijn.

Tapijt in de Achtergrond

Voor zij die licht en bezinning zoeken is er dit hal tapijt. De kleine blokjes hangen in overeenstemmende kleuren aan elkaar en communiceren samen een rustgevend gevoel. Binnen komen in dit huis mag een verwachting opwekken van wit en veel natuurlijk licht. Het hal tapijt is simpel en eenvoudig en zeker geen blikvanger, dat is namelijk helemaal niet nodig. Het hal tapijt versmelt veel meer met zijn omgeving en draagt zo bij aan een compleet gevoel. Waar sommige tapijten alle aandacht opeisen blijft dit tapijt stilletjes in de achtergrond.

Eigentijds Tapijt

RECYCLED SARI SILK WOOL ARABIAN MULTI RUG van Green Decore Aziatisch Zijde Geel
Green Decore

RECYCLED SARI SILK WOOL ARABIAN MULTI RUG

Green Decore

Dit hal tapijt is gemaakt van gerecycled zijde, en vervolgens in een Arabisch patroon geweven. Het is een uniek hal tapijt omdat het kinderlijke kleuren weet te combineren zonder te wild en schreeuwerig aan te voelen. Door het doffe voorkomen voelt het eerder geruststellend, wat het een perfect hal tapijt maakt voor een gezinswoning. Kinderen zullen namelijk levendigheid zien in  het hal tapijt waar volwassenen een vrijzinnige creativiteit ontdekken. Daarnaast is het duurzame karakter van het tapijt ook nog het onthouden waard; het werk van deze ontwerper past perfect in ons tijdsbeeld.

Prettige Kleuren

Teveel kleur staat vaak gelijk aan chaos, iets wat we steeds vaker proberen te vermijden in onze moderne huizen. Maar wanneer het goed gebeurd, het kleurgebruik, kan de kalmte ervan niet worden ontzien. Zo ook bij dit prachtige hal tapijt, dat in deze foto in een woonkamer is gelegd. De kleuren hebben ieder een diepe tint, wat maakt dat er geen wilde, schreeuwerige energie vanaf komt. Hierdoor straalt dit hal tapijt rust uit, alsook een creatieve moderniteit die maar wat goed in hedendaagse huizen past.

Kracht van Subtiliteit

van DECOVENA Scandinavisch

Subtiel hal tapijt kan een ruimte versterken. Wanneer men ervoor kiest om te werken met 'kleinere' en kalmere kleuren, kan men vaker dan niet een open en rustgevend resultaat behalen. Dit grijs-witte tapijt, dat tevens in het zwart-wit komt, past perfect in vrijwel ieder huis. Het roept niet om aandacht, wat maakt dat het weg ebt in de omgeving. Een subtieler geheel is hiermee het eindresultaat.

handgeweven wollen kleed uit Portugal. Moorse motieven van Burra Burra Eclectisch
Burra Burra

handgeweven wollen kleed uit Portugal. Moorse motieven

Burra Burra

Portugees geweven kleden kunnen  net die internationale flair geven aan je hal. Met dit hal tapijt haal je een ander klimaat in huis, duidelijk voelbaar en merkbaar in niet alleen de kleuren maar ook het ontwerp. Het voelt aan als echt en oprecht vakmanschap, en de losse fransjes aan de uiteinden maken het een beetje losbandig. Of het nu een hal tapijt is dat uit de fabriek komt, of dat er iemand thuis op heeft zitten zwoegen; dit is een hal tapijt met een Mediterraans karakter. Zomers en vrolijk. 

Kijk ook eens naar deze unieke tapijten met karakter.

Kalm en Mannelijk

Vloerkleed Kisses in een industriele omgeving van Evelien Lulofs Industrieel
Evelien Lulofs

Vloerkleed Kisses in een industriele omgeving

Evelien Lulofs

Nog niet eerder gezien in dit lijst; een rond hal tapijt. Praktisch en veelzijdig, juist omdat het geen afgebakend begin of einde heeft. Er is in het patroon constante symmetrie aanwezig, wat het een geschikt hal tapijt maakt voor vele ruimtes. Daarnaast heeft dit ontwerp een industriële achtergrond, duidelijk te merken aan het kleurgebruik en de symbolen die langs de rand lopen. Hard, ietwat kil en zeker stoer. Een hal tapijt voor de wat mannelijkere huizen, alsook de huizen waar een kalm hoofd thuis kan komen.

Mooie Compositie

Een hal tapijt hoeft geenszins de ruimte te domineren vanaf het midden van de hal. Er kan zonder twijfel ook gedacht worden aan een inrichting als op deze foto. Door het hal tapijt onder een bijzettafel te plaatsen creëer je diepte in een hoek, en trek je de aandacht daar naartoe. Een mooie plek om je sleutels te bewaren of om een mooie vaas met bloemen op te zetten. Zo wordt ieders blik naar die betreffende hoek getrokken en kun je met een mooie compositie aan meubilair en decoratie een prachtige indruk maken.

Wat is uw favoriet uit dit Ideabook? Deel het met ons in een reactie!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!