Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Trapsgewijs inrichten – stijlvolle trappen en trappenhuizen

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Omhoog, omlaag, naar binnen, naar buiten, overheen, onderdoor, omheen en langs: dit zijn zo een aantal richtingen die wij als bewoners van ons huis nemen om van de ene kamer of ruimte naar de andere te komen. Hoewel dit erg voor de hand lijkt te liggen worden veel van deze kleine reisjes in huis met behulp van een paar treden, een trap of door middel van een compleet trappenhuis afgelegd. Deze constructies, die de vorm kunnen nemen van een treetje naar de voordeur tot een huizenhoge wenteltrap, vormen de vaak onzichtbare en genegeerde weg tot ons doel. Maar niet langer, want hier hebben wij de 6 meest bijzondere trappen van de homify professionals bij elkaar gezet! Hier laten we je zien hoe mooi deze constructies je woning kunnen maken:

Deel van het interieur

De trap hoeft niet langer meer in de gang verstopt te worden of in dezelfde kleur als de muur geschilderd om maar zo min mogelijk op te vallen: een trap in huis kan ook onderdeel worden van de complete inrichting. Hier zien we hoe het hout van de treden en de stalen verbindingen perfect in het interieur passen en de trap een waardig decoratief onderdeel laten vormen van de inrichting. Warm, modern en minimalistisch trekt deze trap precies genoeg aandacht zonder te overheersen of aan functionaliteit in te leveren.

Onopvallend

Maar ook als het juist wel belangrijk voor je is de trap weg te werken in de omgeving zijn er vele stijlvolle mogelijkheden om dit aan te pakken zonder aan ruimte en ruimtelijkheid te verliezen. Hier zien we een kamer dat wel een tentoonstelling in een museum zou kunnen zijn en waarvan de inrichting veel aandacht geeft aan het prachtige, antieke meubilair. Om deze aandacht niet van de objecten af te leiden is in plaats van voor een bijpassende maar overheersende donker houten trappenhuis juist gekozen voor dit bijna onzichtbare glazen exemplaar dat een perfect maar bescheiden contrast vormt met de centraal blijvende inrichting.

Elegant

Steeds meer in de wereld van trappendesign zien we ontwerpen als deze die wel lijken te zweven. Met maar één ophangpunt in de muur wordt hier een staaltje bouwkunst vertoond dat altijd weer indruk wekt. Met de stabiliteit en veiligheid van een traditionele trap zorgt deze nieuwe uitvinding op het gebied van trappenbouw voor een toename aan stijlmogelijkheden. De zwarte, stalen treden hier steken elegant af tegen de strakke, witte muur terwijl de bescheiden vormgeving en glanzende afwerking deze gang een bijzonder ruimtelijk en tegelijk glamoureuze sfeer meegeven.

Industrieel chic

 Gang, hal & trappenhuis door Novum ART-TEC GmbH
Novum ART-TEC GmbH

Leonardo metal

Novum ART-TEC GmbH

Hier zien we een traditioneel geconstrueerde trap dat wij dankzij het minimalistische gebruik van staal toch een bijzonder voorbeeld van trapdesign vonden die wij met jullie willen delen. De dunne staaldraden die de afscheiding en leuningen vormen geven dit ontwerp een grote mate van luchtigheid en wekt de indruk van bijna complete gewichtloosheid. Dankzij de eigenschappen van het metaal zijn de traptreden dun, elegant en minimalistisch waardoor zo dit gehele trappenhuis een simpele, luchtige en industriële sfeer heeft gekregen waarin de constructie weldoordacht maar bijna nonchalant zijn werk doet.

Herontdekt

Ook nieuw op het gebied van trapconstructie in huis is de “ganzenpastrap” of “zipzap-trap”. Dankzij de alternerende treden kan de trap veel steiler gebouwd worden zonder dat de afzonderlijke treden ongemakkelijk ondiep worden. Perfect voor oude, kleine grachtenpanden of krappe gangen onder een zolderverdieping kun je zo aan ruimte besparen zonder het traplopen te bemoeilijken. Maar daarnaast ziet een trap als deze er natuurlijk ook gewoon leuk uit!

Luchtig

Als laatste willen we een trap laten zien dat aan meerdere stijltrends tegelijk voldoet: deze gladde, betonnen traptreden passen qua kleur, materiaal en design perfect bij een trendy minimalistische of industriële inrichting terwijl het zwevende ontwerp ook helemaal van deze tijd is. Zonder storende balustrade of onnodige versiering is ook deze trap net als het eerste voorbeeld een luchtige, decoratieve toevoeging aan dit minimalistische interieur.

Zo zien we ook hier, na 5 andere voorbeelden die ons hetzelfde vertellen, dat een trap of trappenhuis niet een beschamende constructie is die het liefst in de gang of overloop weggeborgen dient te worden, maar juist veel potentie heeft als stijlaccent en sfeermaker! Kijk voor vele andere prachtige exemplaren bij de trap-ideeën van onze experts en doe ideeën op om jouw trap ook stijlvol in het interieur op te nemen. Of lees meer over interieurideeën voor de gang, hal of overloop.

Welke van deze trappen vind jij het mooist voor in huis? Deel je mening bij de reacties hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!