Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inventief meubileren: 4 ideeën waar Da Vinci trots op zou zijn…

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Schilder, wetenschapper, kunstenaar, essayist, dichter, ontwerper, anatoom, muzikant… en dan nog vond de grote uitvinder, Leonardo da Vinci, de tijd om zich met architectuur bezig te houden. En afgezien van de bruggen, oorlogsmachines en briljante vliegmobielen wijdde hij zich ook aan het ontwerp van andere uitvindingen die vandaag de dag vanzelfsprekend lijken maar ongelooflijke gevolgen hebben gehad op het leven van alledag. Neem nu bijvoorbeeld de schaar: een stuk gereedschap dat wij dagelijks meerdere keren gebruiken en dat door Leonardo da Vinci is uitgevonden. Ook de moderne helikopter, parachute en zelfs tanks zijn gebaseerd op uitvindingen van Da Vinci. We kunnen nog heel lang doorgaan met het opnoemen van de uitvindingen van iemand die beschouwd wordt als een van de grootste genieën in de geschiedenis van de mensheid, maar vandaag willen we een aantal producten laten zien die in onze tijd uitgevonden zijn en wat betreft inventiviteit en originaliteit zich met de Italiaanse grootmeester kunnen meten. Wij denken in ieder geval dat producten als deze ons dagelijks leven op indrukwekkende manier zouden kunnen beïnvloeden…

Lucio

We beginnen dit overzicht met een meubelstuk dat al snel een onmisbaar onderdeel van iedere woonkamer zal worden: een kleine tafel dat geheel bedekt met zonnecellen een tablet of smartphone puur door blootstelling aan zonlicht kan opladen, zonder een stopcontact nodig te hebben! Leonardo zou onder de indruk zijn en wij zijn meer dan overtuigd. Studio Natural heeft een heel aantrekkelijk product ontworpen dat niet alleen in iedere, zelfs de kleinste, kamers past maar ook nog een indrukwekkende hoeveelheid functionaliteit herbergt. Hoe vaak ben je niet op de bank of in een luie stoel bezig op je tablet of smartphone en lijkt de plotseling hoognodige energiebron hopeloos ver weg? Maar ook voor de minder luie persoon is dit meubel een perfecte toevoeging aan iedere inrichting: zonder ook maar een enkel stopcontact in gebruik te nemen kan dit tafeltje overal in de ruimte waar licht valt gebruikt worden terwijl er direct op de energierekening bespaard wordt. Niet alleen wordt zo kosten en ongemak significant verminderd, maar wordt er ook bijgedragen aan de bescherming van het milieu: en dat alles in stijl!

Fluida

Het tweede project door hetzelfde team Italiaanse ontwerpers heeft de prestigieuze Young & Design Award 2013 gewonnen en stelt onder de naam Fluide een tafellamp voor. Deze lamp straalt indirect licht uit dankzij een flexibele led strip, gecombineerd met twee staande gewichten van metaal. Dankzij de magneten in deze gewichten kan de lamp in verschillende posities gecombineerd worden, zodat de richting van het led licht aangepast kan worden aan wat wij nodig hebben. Of het nu op een nachtkastje is om 's avonds bij te lezen, bij onze computer of op een bijzettafel; er zijn vele mogelijkheden om je voordeel te doen van de ongelooflijke flexibiliteit van dit product!

Rivolta

Hier zien we een ontwerp door een jonge, Italiaanse designer die in Berlijn woont en werkt. Op het eerste gezicht lijkt Rivolta gewoon een van de vele moderne kasten met de aantrekkelijke minimalistische esthetiek dat we wel kennen van de talloze architectuur en design tijdschriften in onze woonkamers.

Maar, zoals we hier kunnen zien is Rivolta zoveel meer dan dat: dit meubel is een design dat niet alleen mooi is, maar ook ontzettend praktisch. Met een aantal eenvoudige handelingen kan deze kast omgevormd worden tot een ergonomische stoel dat perfect geschikt is om comfortabel een boek uit deze kast in te lezen! Zo is een bijzonder innovatieve oplossing ontstaan voor bijvoorbeeld een woning met gebrek aan ruimte zoals een studio of klein appartement. Maar ook als gangmeubel, ruimteverdeler of in de kinderkamer komt Rivolta goed en vooral ook mooi van pas…

Een wasbare fauteuil…

 Eetkamer door Essent-ial
Essent-ial

Ecopoltrona lavabile

Essent-ial

Om in het thema van woonkamermeubilair te blijven introduceren we hier een compleet andere uitvinding dat een kenmerkend voorbeeld is van milieuvriendelijk design: deze comfortabele stoel is namelijk gemaakt van ecologisch verantwoorde cellulosevezels. Maar wat dit meubel nu echt uitzonderlijk maakt is dat het direct en compleet in de wasmachine gereinigd kan worden. Ja, je leest het goed: we hebben eindelijk een sofa gevonden dat in de wasmachine kan!

… en bijpassende kussens

 Huishouden door Essent-ial
Essent-ial

Cuscini lavabili

Essent-ial

Het team van experts heeft dit uiterst milieuvriendelijke en schone idee uitgebreid met bijpassende kussens! Vanaf nu geen koffievlekken meer op onze stoelkussens, en we hoeven niet meer bang te zijn voor kinderen die in de woonkamer eten of met drinken rondlopen. En ook voor diegenen met huisstofmijt allergieën is dit natuurlijk fantastisch nieuws!

Met dit laatste product eindigen we onze discussie van innovatieve ideeën die ons aan de grote uitvinder doen denken. Leonardo da Vinci zou deze meubelstukken ongetwijfeld gewaardeerd en bewonderd hebben om hun combinatie van inventieve functionaliteit en respect voor het milieu, in stijl voor huis en haard vormgegeven. Voor meer ecodesign producten kun je hier bladeren door vele andere inventieve milieuvriendelijke designs van de homify professionals!

Welk van deze ideeën zou op Da Vinci het meeste indruk gemaakt hebben denk je? Reageer hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!