12 te gekke opties voor bedden en slaapkamerdecoratie

Tiewen Visser Tiewen Visser
Pip Studio Beddengoed, Pip Studio Amsterdam Pip Studio Amsterdam Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

Laten we het dit keer weer eens hebben over de slaapkamer. Deze kamer gebruiken we voor slapen. Dat betekent dat het bed een centrale plaats inneemt in de kamer. In dit artikel kijken we naar een aantal leuke ideeën voor het bed zelf, het beddengoed maar ook naar leuke ideetjes om de rest van de slaapkamer een make-over te geven. Lees daarom snel verder en ontdek samen met ons de beste en te gekke opties voor bedden en slaapkamerdecoratie in dit artikel.

Idee 1: Stapelbed dat eruitziet als een huisje

Een bed voor kinderen moet vooral niet saai zijn! Kinderen gaan niet altijd even graag naar bed. Door te kiezen voor een bed met een bijzondere vorm kun je ervoor zorgen dat kinderen met meer plezier ‘s avond hen bed opzoeken. Dit stapelbed heeft bijvoorbeeld de vorm van een huisje. Zo wordt het meteen een soort speeltoestel.

Idee 2: Matras met patroon

Een matras met een patroon? Ja, dat is een goed idee. Met zo’n matras tover je je slaapkamer in no time om in een gezellige kamer met bijpassende sfeer. Het matras combineert goed met andere meubelstukken en decoraties en geeft een gezellige sfeer.

Idee 3: Bamboe dekbed, voor iedereen met allergieën

Heb je veel last van allergieën? Bijvoorbeeld voor stof? Dan zoek je je misschien al jaren suf naar een goed alternatief op je bed om ervoor te zorgen dat je van die vervelende kriebelneus afkomt. Bamboe is de nieuwste oplossing hiervoor en het leukste is: het voelt zacht aan en is ook nog eens mooi om te zien. Het is namelijk net zo mooi en dof als katoen.

Idee 4: Beddengoed met bloemen

Beddengoed mag gezien worden. Zelf vinden we beddengoed met een bloemetjesmotief altijd een mooie klassieker. Het straat een bepaalde rust uit en past goed in een klassiek interieur.

Idee 5: Ultra zacht deken/topper

Maak aan de hand van een deken je bed ook opgeschud tot een zegen om op te luieren. Zo kun je op je bed blijven liggen terwijl je lekker luiert en geniet van je bed alsof het een bank ik.

Idee 6: Behang de slaapkamer

Wil je juist een bed met effen of neutraal beddengoed? Dan is het leuk om een contrast te maken met je muur. Kies bijvoorbeeld voor een spannend bloemtjesbehang zodat je slaapkamer een rustieke sfeer krijgt. Behang nooit alle muren, dat is te druk en behang alleen de muren waar je niet naar kijkt.

Idee 7: Natuurlijke materialen

Riet, jute en andere natuurlijke materialen doen het bijzonder goed in de slaapkamer als decoratie, zowel op, naast als achter je bed.

Idee 8: Kies voor pastelkleuren

Pastelkleuren maken elke slaapkamer zachter en rustiger. Kies voor deze mooie zachte kleurschakeringen als je zoekt naar een slaapkamer die je helemaal tot rust brengt.

Idee 9: Kies voor streepjes

Patronen op de muur, je dekbed of misschien een kleed op je dekbed. Patronen zorgen ervoor dat je slaapkamer een mooier aangezicht krijgt. Streepjes zijn onze favoriet voor patronen.

Idee 10: Kies voor groen

Een paar planten in je slaapkamer maken je slaapkamer gezelliger, maar zorgen er ook voor dat je slaapkamer gezondere lucht heeft. Planten zijn natuurlijk luchtfilters.

Idee 11: Ensuite-badkamer

De badkamer die min of meer in je slaapkamer staat, zeker doen als je hier de ruimte voor hebt! Het oogt als een hotel.

Idee 12: Slapen op pallets

Pallets als bed zijn al jaren een geweldig idee voor elke slaapkamer. Kies wel een goed matras erop.

Hoe ziet jouw ultieme slaapkamer eruit?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine