Print nostalgie, print vintage, print style – be a designer

Juntos Juntos
Peterprint, Press profile homify Press profile homify Opslagruimte
Loading admin actions …

Een gerenoveerde fabriek met industriële ramen, schuifdeuren en een cementvloer. Enorm hoge ramen, met een nieuw ingetrokken, halve verdieping. Grote peertjes met glimmende draden aan rieten touwen die kaal van de muur hangen. Een tafel zo oud als grootvader van opa, gewerkt en bewerkt door vele levens, nu houten en stabiel helemaal van jou. Om de stijl af te maken, hangt een stylische, hoog moderne minimaal fiets aan de muur. Maar er mist iets om het geheel af te maken. Want wat zou deze hoogglans tijdschrift “Binnenkijken bij… ” zijn zonder een speciale, vintage muurdecoratie die in stijl, kleur en ideaal past bij de rest van het huis. Met liefde gerenoveerd voor een uitnodiging bij de designbeurs.

Muurdecoratie

Peterprint, Press profile homify Press profile homify Opslagruimte

Muurdecoratie is een zeer ruim begrip en deze markt groeit stevig. Is traditioneel een schilderij de enige decoratie voor een muur, dan is tegenwoordig een zeer veel ruimer gamma mogelijk. Er zijn schilderijen, canvas, fotolijsten, muurschilderijen, blote foto’s, posters, en nieuwere ideeën zoals prints op verschillende materialen. Maar voor de liefhebber van de fixie – fiets en de schuifdeuren zal een poster de enige echte optie zijn. Nou is het vrij lastig om geschikte posters te vinden, want ook al is de juiste smaak gevonden betekend dat niet dat de kwaliteit ook past. Veel posters zijn op dun hoogglans papier geprint en stralen weinig glorie uit. Ook is het in een internethandel meestal moeilijk om correct in te schatten. Daarnaast is het natuurlijk ook een welkome uitdaging voor de professionele en hobbyist om zelf een begerenswaardig design te maken, dat de muren waardevol opfleurt. Dit geeft ook de kans, om de juiste stijl, tijdperk, kleuren en motief te vinden, dat bij de individuele smaak (en de fixie) past.

Printen

Peterprint, Press profile homify Press profile homify Opslagruimte

Niet alleen kunstacademie studenten zijn op zoek naar manieren om hun posters te laten drukken. Ook de moderne prive – digital designer heeft voldoende gegoogeld om te weten dat het een verschil maak hoe en waar en op welke manier de kunst geprint wordt. Voor de bijzondere keuze van design aan de eigen 4 muren, is alleen het beste voldoende, zeker in een “industrial meets graphic design” huis. Er zijn opties met betrekking tot printers, maar veel zijn er niet. Nadat een tijdje iedereen verstikte in zelf thuis geprinte kunstwerken, in de trend verschoven en veel kunst blijft puur virtueel. Met deze verschoven trends, zijn er ook steeds minder echte printexperten, zoals de online drukkerij PeterPrint, te vinden die de waardering voor kleuren, papier en kwaliteit over te brengen weten naar deze nieuwe nichemarkt.

Peterprint.nl

Peterprint, Press profile homify Press profile homify Opslagruimte

Peterprint.nl is er een. Denk aan “Canva gaat offline”. Er wordt alles geboden wat het hart van een designer zou kunnen willen. Met het juiste design is er alle keuze mogelijk. Van soort druk, maten, papier, papierdikte tot extra’s, bedrukken, schoonsnijden en proefdrukken. Er zijn meer opties om hier te benoemen en dit geldt voor muurdecoratie net als voor menukaarten of uitnodigingen voor een paasborrel. Er is meer keuze dan de gemiddelde printshop, waar meestal zwart of bont alles is, dat bepaald mag worden. Posters laten drukken doe je hier. Ieder print is een uniek design, dat de gebruiker helemaal zelf in handen heeft en tot het laatste puntje mag bepalen. Bijzonder, dat deze service zelfs geldt voor een druk. Voor een uniek interieur, maak je een poster die het helemaal waard is.

Wat zou jij graag willen laten printen?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine